Jump to content

Innlevering av våpendeler


Tom K

Recommended Posts

Jeg har en gammel Beretta Mod76 22lr pistol som skal slaktes og selges i deler, hvilke deler må leveres til politiet for å få den slettet fra mitt navn....holder det å levere bare ramma ? det er kun den som har serienr...

Link to comment
Share on other sites

Det stemmer. Det som er viktig å huske her er at så fort du har destruert én av disse delene så har du ikke lenger et komplett våpen, altså teller det ikke når du skal handle noe nytt. Det er ingen begrensninger på hvor mange våpendeler du kan eie.

Link to comment
Share on other sites

Du kan da ha mange rammer også, så lenge du ikke har delene til å bygge et komplett våpen så er det bare våpendeler. 10 piper og 0 rammer eller 0 piper og 10 rammer går for det samme. Hvor finner du at det er rammen som teller som "våpenet", som du sier?

Link to comment
Share on other sites

Rammen er "hoveddelen".

 

I USA (som faktisk veldig mye av forskriften i Norge kopierer en del av) så er det rammen som er våpenet og den eneste delen du må ha "papirer på" for å kjøpe fra forhandler (Les: Background check, CCW etc), andre deler som pipe, sleider, whatever er like regulert som en murstein. Da det meste blir laget over there, så tenker de ikke på hva byråkratiske regjeringer i andre land har for slags rare lover :winke1: og har da følgelig ikke nr på ikke-regulerbare deler.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...