Jump to content

Patroner brukt av politiet under demonstrasjoner i Kiev


Kresto

Recommended Posts

http://www.dagbladet.no/2014/01/22/nyhe ... /31425388/" target="_blank" target="_blank" target="_blank

 

Noen som har en fjerneste anelse om hva slags type prosjektiler dette er?

 

 

 

 

 

edit: skriveleif...

 

 

Ikke innenfor de tema kammeret.no ønsker se Forumreglene:

-Diskusjoner eller postinger om våpen brukt eller ervervet i selvforsvarssammenheng, bæring av våpen for bruk i selvforsvar, eller andre våpenrelaterte tema som beveger seg utenfor våpen brukt i fredelige sammenhenger, altså jakt og sportsskyting.

-Diskusjoner om krig eller andre konflikter – væpnet eller ikke – med mindre det konkret berører relevante tema og aktiviteter.

-mS

Link to comment
Share on other sites

Det står jo i artikkelen,

 

Flere mener ammunisjonen kan være en forenklet versjon av Blondeau-ammunisjon, men ment for å uskadeliggjøre demonstranter uten å drepe dem.

 

I dag brukes ulike versjoner av Blondeau-ammunisjon til jakt på store dyr som vilsvin, men opprinnelig ble prosjektilet brukt av den franske motstandsbevegelsen under andre verdenskrig for å kunne bruke hagler til å stanse kjøretøy med.

 

Blondeau-kula var noe den franske motstandsbevegelsen fant på (iallefall iht. myten) for å kunne stanse biler med hagle - helt rett fra Dagbladet. Kula er normalt laget i stål, og avfyres i en sabot. Den er såvidt eg forstår, av stål for slå i stykker ting, og fasongen for å ha en viss stabilisering i lufta uten rifling.

Med lav utgangshastighet, si <100m/s vil en kunne argumentere at de er "less lethal"... En ser jo også at de bruker pumpehagler over der, på bildet i Dagbladet.

Slike lignende prosjektiler, i bly typisk, finner en i slugammo til hagler, slugs til hagler kan ha mange slags fasonger.

 

Finnene har koll på slikt: http://guns.connect.fi/gow/historia5.html

 

K

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Ut fra form og historien bak er dette mest sannsynlig en "Less leathal" type anti Riot ammunisjon for hagle. Hovedhensikten er å slå ut et menneske uten primært å drepe. Det vil da tilsvare "bean bag" eller tilsvarende. Ved utstrakt bruk vil det alltid forekomme at enkeltpersoner blir så skadd at de omkommer, dette gjelder alle typer less leathal ammunisjon, den er ikke ufarlig, men skal være et kompromiss mellom effektivt å stoppe et menneske, og samtidig minimalisere skaden på mennesket.

Bildet viser en metallbit, men det er usikkert om den utgjør hele projektilet, og uten den kunnskap er det vanskelig å vurdere dette på en god måte.

Dersom det som er vist er hele projektilet er det en dårlig konstruksjon.

Nå er det nok en del forhold i Ukraina om vinteren som gjør less leathal vanskelig. De fleste kler seg så godt pga kulden at effekten mot kroppen blir dempet av klærne, slik at det må skarpere lut til, når da disse treffer ubeskyttede områder blir skadene lett mye større.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...