SKO1338 Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Jeg har i år fått tilbud om å kjøpe ferdig foredlet elgkjøtt. Tidligere år har vi vært med på å dele et halvt dyr og foredlet det selv. Blir pakket i pakker, file, steker, biff, gryte, karbonade og kjøttdeig. Det selges i 10-15 kg pakninger. Det sies at halvparten er kjøttdeig. Prisen er 145kr kilo, er dette en grei pris, eller blir det veldig mye kjøttdeig til 145kr kilo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S.Arnesen Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Jeg syns det var svinedyrt, men jeg pleier å kjøpe elgkjøtt til kostpris hos jaktlaget jeg handler av. Di få gangene jeg har handler elgkjøtt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1983 Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Dyrt og dyrt... alt er relativt. Jakta koster penger. Det er mye jobb med både jakta og prekivering av kjøtt. Tror ikke jegerene blir rike av å selge dette kjøttet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine67 Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Vil tro 70,- pr. kg. for kjøttdeig er ok pris. Dersom halvparten er kjøttdeig, blir det 350,- for la oss si 5 kg. Altså blir det 1150,- for 5 kg biff/stek, eller 230,- kr. pr. kg. Nokså normal pris altså. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sako_35 Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Betaler 80kr kg for elgkjøttdeig rett fra butikk. Jeg har gått lei å lage til steiker, så greit å handle elgkjøttdeig. Ellers solgte jeg kjøttet jeg fikk i elglaget jeg var en del av tidligere for 125 kr kg. Det var steiker, indre/ytrefilè, suppekjøtt og mye kjøttdeig. Ellers betaler jeg 95kr/kg for 1/2hjort, da får jeg den ferdig delt og vakumpakket! Så prisen blir jo høyre pga av alt bein som fjernes! Sako_35 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hollako Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 De gangene jeg har kjøpt elgkjøtt fra et jaktlag, har prisen ligget på mellom 65 og 87 kr/kg avhengig av kostnadene til jaktlaget og utbyttet det aktuelle året. Dette er for ferdig oppgjort assortert kjøtt (surra steik, grytekjøtt, kanskje litt biff, kjøttdeig og et par kraftbein). Laget jeg jakter med nå betaler 16 kr/kg for nedskjæring, kverning og vakumpakking av alt unntatt kjøttdeig. Det vil dermed komme i tillegg. Kostnadene varierer selvsagt, og dermed prisen. Du kan jo sammenligne det med det du finner på Finn -> Torget. 145 kr/kg er nok i øvre skikt av det som annonseres, men det er jo du som avgjør om du synes det er verdt det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
687eell Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 145 kr pr kilo for en slik pakke tilsvarer en slaktevektpris på 80 kr pr kilo pluss kostnaden for nedskjæring/vakumering på kr 16-17 pr kilo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skip Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 Som nevnt her er den prisen for reint kjøtt ferdig kutta og vacumpakka. Jeg tar 150 per kilo når det er sånn. utgiftene til slakter er 19kr kiloen og så blir det mye kilo som forsvinner fra slaktevekt til ferdig pakka. Jeg har sånn grovt regna meg frem til at 75kr kiloen slaktevkt for halvt dyr, og 150kr kiloen for 10kg pakninger ferdig vacumpakka fra slakter, går opp i opp. Spesielt når man tenker på all kjøringa og jobben det er ved å selge 10kg pakninger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeger83 Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 Ferdig oppmalt og vacumert kjøttdeig til 120,- kr pr. kilo er ikke noe problem å bli kvitt her hvor jeg bor i hvert fall. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olafen Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 I tidligere tider var det mye dårlig slakting og partering, og dette medførte lave priser på storviltkjøtt. Har inntrykk av at de i dag som selger ferdig partert og pakket kjøtt, har mye stolthet i det å levere fra seg kun beste kvalitet. Slik er det i allefall med meg selv. Og da forventer jeg god pris på det jeg selger. 150kr pr kilo for renskåret vakumpakket kjøtt i 10 kg pakning er minstepris jeg selger for. Jeg bruker da en fordelig på ca 40% kjøttdeig, 10-15% biffkjøtt og resten småkjøtt og stek. Ikke noe problem med omsetning til den prisen! olafen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitroxside Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Elgkjøtt til 70-80kr pr kg i slaktevekt er normale priser fra jaktlag. Skal du ha det ferdig oppdelt og vakumpakket. Er 130-140 normal pris. Dette er priser som jeg kjenner til fra de fleste jaktlagene i Hedmark. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godelg Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 Det er vel sånn at man betaler for dyrets vekt før foredling (fjerning av bein, pels osv. Hvor mye utgjør som regel dette på et dyr på 100 kg? Jeg får ikke helt prisene til å stemme da netto kg. + foredling hos slakter som regel har mye å si for kg prisen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wintel Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 Pris er vanligvis oppgitt for slaktevekt, som da er uten innvoller, skanker, hode og skinn, men med skjelett. Og skjelett kan være opp til 40% av slaktevekta, så om skrotten veier 100kg og du betaler 100,- per kilo, så ender du opp med 60 kilo i fryseren til 1000,- totalt. Jeg har kjøpt en elgkalv på 53kg med litt dårlig skuddplassering og fikk nøyaktig 25kg kjøtt ut av den. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavlo Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 Jo tyngre dyret er, jo lavere skredprosent- generelt. På voksne dyr er svinnet fra slaktevekt til gryteferdig gjerne i området 30- 40%, på kalv 40- 50%. De som ikke er så nøye på hva som havner i gryta klarer sikkert å tyne ned disse prosentene noe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t-trim Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 Ikke så ofte vi måler på gram utbeinet. Men har gjort det noen gang. Okse 267kg ferdig mørnet. Ga 203kg med kjøtt/kjøttdeig. Oksekalv 94kg mørnet ble til ca reint kjøtt/kjøttdeig. Dårlig skudd lavt i bogen gir ofte mange kg rett i bøtta.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.