Jump to content

t-trim

Members
 • Content Count

  434
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Siste sporet kan minne litt på "jumpingen" som jerven bruker.
 2. Dette du belyser her er noe som hender alt for ofte. Postjegere som blir heite og starter sitt egene greie. Noe som er helt greit for meg om jeg som hundefører vet om dette. Lar mer en gjerne fornuftige jegere som har bedre posisjon en meg gå inn på los. Men da er dette ettet avtale. Har brukt bly og blyfritt og ser ikke et stort problem med dette.. med 30-06 og 300winmag så blir det ofte gjennomskyting.. i 2020 var første år jeg jaktet med 308. Men da med en RWS Evo 184grains blykule. Der fant jeg mesteparten av kulene. Hadde gjennomskyting på en liten kalv. Driver nå og ladder opp 150grains
 3. Har ikke skutt mange elg med 6.5x55. Men noen få. Dem døde greit. Men har en del ettersøk de 22åra jeg har drevet med det.. gjennganger på dem som skadeskyter er grove kaliber og dårlige treff/skuddplass. Samt utrolig lite skytetrening..
 4. Om du skal kjøpe ferdig laddet. Og du får den til og gå bra i din rifle. Så prøv Federal fusion.. har en del elg med denne men i 308/30-06/300winmag og den gjør jobben like bra som oryx som er nesten dobbelt så dyr.
 5. På 30-06 så bruker jeg enten 180 eller 200grains kuler. Til elg så skyter jeg inn på ca 150meter. Da holder jeg rett i dyret til rett over 200meter. Men det er jo flere kuler som gjør like bra jobb som oryx som 150-168grains ttsx er fin fin når det blir fart. Bruker den på post. Men kjører en tung blykule på hundefører rifla med kort pipe.
 6. Oryx er litt bløt når hastigheten øker. Det er min mening. Går vel greit når holda er litt lengre. Men når man kommer litt tettere innpå så blir det mye blodslåtte hinner.
 7. Laika er fin. Men kan bli litt vel ivrig på annet vilt en elg. Med rett trening og preging er ikke dette et stort problem. Øst laikan er vel den som har blitt mer og mer rendyrket på elg her i norden siste årene. Karelsk bjørnehund er også noe du kan se på. Jämten er vel den rasen jeg liker best. Rolig og sosial. Tung i målet så det er lettere og stille seg innpå elg når det er litt krevende føre. Dem fleste har god kontakt med fører. Relativt greie og lære innkall på, noe som er greit om det går til naboen, eller er feile dyr.. slipper som oftes når mørket kommer og blir med hjem. Klart det e
 8. Tikka T3x light 308win. Rustfri. 47cm pipe. Sako montasje. Et lite utvalg av kikkerter.. Har 3 rifler stående i våpenskapet som hater meg etter tikkan kom i hus..
 9. Jeg har skutt mest 168grain i både 30-06 og 300winmag. Nå blir jeg og gå over til 150grain ttsx i både 308 med 47cm pipe.. og i 30-06 med 65cm pipe..
 10. Men for og svare på det trådstarter spurte om. Om du har en husky som er rolig og klarer sitte stille uten og lage lyd. Så er det ingen problem og ha den med. Alt dette er jo trenbart.
 11. Flere av mine gjeterhunder/border collier har flere ganger sporet opp elg samt kadaver.. Og vist stor interesse for fugl. Bare og prege den på den viltarten du ønsker den skal foretrekke.
 12. Den har jo en nese som funker. Burde ha jaktinnstingt i behold.. så det er mulig. Bare og trene og belønne den på du ønsker den skal følge.
 13. Som bandhund eller løs?
 14. Den Brno der er slettes ikke dum.
×
×
 • Create New...