magnum_mauser Posted May 20, 2013 Share Posted May 20, 2013 For inspirasjon til sommaren grilling har eg skaffa meg eit eksemplar av ''grillkongen'' Craig Whitson si bok - far lukter svidd. Mykje spennande i den boka, men noko av det han framhever som sin favoritt på grillen - er jerk kylling. Eg har fulgt hans oppskrift, og marinaden verka spennande den, bla: Lauk, vårlauk, kvitlauk, 6!! habanero chill og ymse krydder. 2 kg med store kyllinglår har marinert seg i to dager og grillen tennast i ettermiddag. Eg går ut frå at desse kyllinglåra vert ganske sterke, so eg satsar på mildt og friskt tilbehør - ris og salat. Eg må faktisk inrømme at eg aldri har grilla kylling før Det er so mykje anna godt å legge på grillen, at eg har aldri vurdert det. Men eg tenker eit par minutt på kvar side på direkte varme, og ca 20 minutt på indirekte - so får eg heller tilpasse etterkvart. Andre som har meir erfaring med grilling av kyllinglår, og ikkje minst jerk - som kan dele litt erfaringer? Eg kjem med rapport seinare i dag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted May 20, 2013 Author Share Posted May 20, 2013 (edited) Har herved erklært ''grillkongen'' Craig gal! Eg er med etterkvart vorten veldig glad i chilli, og brukar det mykje i matlaging. Toleransen for chilli har auka med tida, og i dag må eg bruke temmeleg mykje for å kjenne varmen av den - i motsetning til tidligare. Men den oppskrifta på jerk var so til de grader sterk - eg har aldri ete noko so sterkt som den kyllingen her! Tok eg av skinnet, og med rikelig med tilbehør, var det veldig godt - men totalt unødvendig at det er so sterkt! So eg skal prøve hans oppskrift igjen, men då halverar eg mengda med habanero, og håper det vert litt meir sympatisk å handtere Edited May 20, 2013 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted May 20, 2013 Share Posted May 20, 2013 6 Habanero er jo galskap i en såpass liten marinade Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plukkfisk Posted May 20, 2013 Share Posted May 20, 2013 Jeg er bare sånn middels chilitollerant for tiden. 6 habanero!! Bare tanken får det til å svi i begge ender av fordøyelsessystemet. Men en moderat utgave av dette hørtes veldig godt ut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted May 20, 2013 Share Posted May 20, 2013 Det er bare å bygge opp toleransen det, før eller siden ender man opp som chilijunkie. Jeg har spist jerk på jamaicarestaurant med innfødt chilinivå uten at det imponerte så veldig mye. Det råeste jeg har hatt de siste ukene var en soft shell crab curry på Thairestaurant. Når jeg ba om kryddernivå 5 av 5 fikk jeg beskjed om at de aldri laget maten slik fordi selv indere ikke kunne spise det. Nuvel, jeg fikk curryen slik jeg ville ha den og den smakte veldig godt. Maten var ikke så hot at det var noe problem å spise den, men leppene mine var følesesløse en stund etterpå. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted May 20, 2013 Author Share Posted May 20, 2013 Kva i himmelens namn er det slags mat du fyr eter til vanlig? Eg eter temmelig mykje chilli i løpet av ei veke - men det der, høyrtes jo berre sprøtt ut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Jeg lever stort sett av autentisk meksikansk og asiatisk (indisk, thai, vietnamesisk og koreansk) mat med en dæsj kreolsk kjøkken innimellom. Etter 20 år på slik diett blir det naturlig å putte en hel hakket habaneropepper, pluss en hakket serranopepper for godt mål, inn i tortillaen når man ruller seg burritos. Til slutt dynker man med habanerosaus. Men - skal man ha maten skikkelig hot benytter jeg en peppersaus laget av http://en.wikipedia.org/wiki/Naga_Bhut_Jolokia. Den her er en gjenganger hos meg (200-500 ganger heftigere enn tabascosaus): Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.