Jump to content

Single-avtrekk til Baikal dobbelrifle


toaal

Recommended Posts

Hei

 

Kompis har fått tak i en av de fabelaktige 45/70 SS dobbelbørsene fra Baikal. Denne har dobbel avtrekker. Stokken må modifiseres noe ganske ettertrykkelig. Den er rett og slett redningsløst fortapt i sin opprinnelige utførelse. Det må lages ny fra bunn.

Da er spørsmålet om man ønsker å beholde oppsettet med to avtrekkere eller om det er mulig å bytte til en enkelt avtrekker.

Det blir "litt sentralt" for veien videre med stokkarbeidet.

Ergo; Er det noen som VET om det bare er å finne en gammelt vrak for å bytte deler fra? Tilpassningen er ikke noe å tenke på. Disse delene kan ikke sies å være særlig tilpasset i utgangspunktet.

 

Nå kan det virke litt pussig å ville ha single avtrekker på en dobbelrifle. Dette har med eieren sine hender å gjøre. De er relativt spesielle både når det kommer til størrelse og utforming. Vi fikk oss en god latter i går når vi så hvor utrolig dårlig hendene hans passet i grepet på børsen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Man kan jo virkelig lure på hvorfor både russere og andre insisterer på å lage håpløst utformede kolber når det ikke hadde kostet en rubel å gjøre dem mere brukervennlige.

Dersom avtrekkerbøylen er for trang, kan en ny bøyes til av patentbånd eller annet materiale. Hvis det ikke er plass til å få fingeren mellom avtrekkerne og dermed nå i den bakerste, må det nok mere avansert børsemakeri til. Et gammelt triks på dobbeltrifler med betydelig rekyl er å hengsle fremre avtrekker, dette skåner fingeren ved avtrekk på bakre, men vil også kunne gi bedre tilgang.

Link to comment
Share on other sites

I følge hjemmesida til Baikal så er Mp 221 artemedia dobbelrifle, bygd på en "Smallbore Mp 43 receiver" Hva med å ta kontakt med fabrikken og bestille et avtrekk med enkel avtrekker. Mp 43 har dette som tilvalg (Ikke 100% sikker på om dette gjelder smallbore versjonene)

 

http://imzcorp.com/" target="_blank Hjemmeside Baikal.

 

http://eaacorp.com/wp-content/uploads/2 ... 1-List.pdf" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank .

Her finner du en sprengskisse, ser ut som å bytte avtrekk er kurant.

 

http://imzcorp.com/res_en/0_value_3874_204.jpg" target="_blank" target="_blank" target="_blank

 

Sånn ser Mp 43 ut med enkel avtrekker

 

Lykke til, håper dette hjelper.

Link to comment
Share on other sites

Takk for all respons.

Her er utformingen av selve stokken bare deler av problemet. Grepet passer meg med noenlunde normale+ hender helt ok.

Stokken skal byttes uansett. Det har dukket opp en kandidat for å gjøre nettopp denne typen jobb. Det er derfor at det er litt viktig å gjøre seg opp en mening om de alternativene som foreligger før man går for en løsning.

 

Det avtrekket som er montert krever "litt" arbeid før det er innenfor det akseptable. Selv når man ikke skal skyte DFS med dette så ligger det noen timer her, det er iallfall sikkert. Det fremste avtrekket er så forjævlig at det må oppleves.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...