Tom Løkås Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 da jeg en tid har drevet med dette i all hemmelighet så er det nå kommet for dage og jeg blir smått forbannet når noen forventer å få håndslipt 15 kjøkkenkniver for en hundrings! (ikke her på kammeret) derfor har jeg sagt at jeg kun sliper kniver som fortjener det! og til folk som fortjener det. altså ikke en tollekniv til en mann/dame som bruker den som hammer. jeg fikk derfor lyst å tilby 2 stk her en nyoppsatt og kvass kniv GRATIS!. dette vil foregå slik at de som måtte ønske å få slipt en kniv, gjerne en gammel sliter kan poste et bilde av "stakkaren" og forklare hvorfor akkurat denne kniven fortjener en "service" samt bruksområdet til kniven hvorpå jeg vil velge ut de 2 beste kandidatene som får gjort dette gratis foruten frakt t/r. den utvalgte må poste en vurdering av jobben i denne tråden etter at kniven er returnert. valget vil bli tatt om noen dager eller når det er nok kniver postet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom Løkås Posted January 28, 2013 Author Share Posted January 28, 2013 seriøst? ingen? alle kniver har da en historie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Kid Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 Bra tiltak dette, jeg slipper selv, så jeg slipper å plage andre med det, jeg blir selv "plaget" med kjøkkenkniver og jaktlag uten skarpe kniver... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aslakhv Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 Supert tiltak, men som sagt over så sliper også eg sjølv. Mulig at dei fleste som er her på knivforumet sliper sjølv?? - Aslak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom Løkås Posted January 28, 2013 Author Share Posted January 28, 2013 hmmm?,, ja jeg trodde det ville krale av folk med slappe kniver her jeg.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sportskytter Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 Jeg skulle gjerne ha slipt en bajonett i fra forsvaret for bruk i skauen, vet ikke noe om stålkvaliteten i disse men det kan jo hende den kan brukes som en kniv, noen som har prøvd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlend Meyer Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 Tja, jeg har jo min gamle Gerber Bolt Action, en klassiker som er min absolutte favoritt. Liten og hendig, men likevel allsidig. Har aldri fått skikkelig greie på det stålet, hadde vært artig å sett hva en erfaren sliper kunne fått til. Men å sende den bort? Nja.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obsidion Posted January 29, 2013 Share Posted January 29, 2013 sliper nok alt mitt selv.. hehe kjenner meg igjen på sliping av kjøkkenkniver som har blitt brukt som verktøy med cm store hakk.. flaks at det bare går i victorynox ræl med rc på ca 50. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom Løkås Posted January 29, 2013 Author Share Posted January 29, 2013 Men å sende den bort? Nja.... den største risken her er nok posten, og der velger du selv om du vil sende med sporing eller ikke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom Løkås Posted February 3, 2013 Author Share Posted February 3, 2013 må vel endre dette til om noen har noen utfordringer liggende? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obsidion Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 her har du en utfordring.. jeg finner den litt utfordrende å rett opp på ene sida ihvertfall.. sikkert RC 80 mannskiten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine67 Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 sliper nok alt mitt selv..hehe kjenner meg igjen på sliping av kjøkkenkniver som har blitt brukt som verktøy med cm store hakk.. flaks at det bare går i victorynox ræl med rc på ca 50. Tja jeg jobber i Nortura og du kan jo gjette hva "rælet" "proffene" bruker heter. Men det er klart de knivene blir jo satt opp omtrent hver dag og er gjerne utslitt etter ikke alt for lang tid. Men de blir SKARPE. Ikke så rart siden mykere stål er lettere å sette opp og blir skarpere, men holder selvsagt dårlig, selv med hyppig ståling. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom Løkås Posted February 4, 2013 Author Share Posted February 4, 2013 her har du en utfordring.. jeg finner den litt utfordrende å rett opp på ene sida ihvertfall.. sikkert RC 80 mannskiten har du prøvd å kun bruke finere sten? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obsidion Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 jess startet på helt fin.. men eggen chippet avlorlig. dette er bare en "test" på en billig ebay ræl keramisk kniv jeg bestilte for morro skyld. den slet med tomat så jeg tenkte jeg kunne spenne den fast leke litt med den. har dårlig tro på at jeg får den skarp men skal teste å sette den opp igjen å meget forsiktig gå gjennom skalaen å polere lenge for å se om det er mulig å få en egg på den.. Wolverine67: vil gjette at de bruker det bedriften kan kjøpe inn billig i bulk? plast og billig mykt stål ja jeg vil ikke finne på å nekte på at mykt stål kan bli skarpt, men det holder ikke eggen som dyrere stål.. variasjon i hardhet er nok en annen ting Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom Løkås Posted February 4, 2013 Author Share Posted February 4, 2013 kjeramiske kniver er jo et hælvette da, men de skal vanligvis være 15 grader og slipesteinene du bruker bør være av silikon carbid typen. har selv prøvd meg på et par kjeramiske kniver og kan ikke si jeg liker dem, men med tolmodighet og rett utstyr så får man eggen tilbake. det kan også hjelpe mye å senke farten på slipingen og tomat.. da er det medium skarp kniv som gjelder da skallet er ganske hardt. 1500 er fin nok sten til kjøkkenkniver slik jeg foretrekker det, selv om kjøttkniven min er polert helt til 25000. DEN faller gjennom kjøttet... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesray Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Får melde på min gamle gamle same kniv, den er ca 12/15 år gammel, den tiden eg brukte den mye så kunne eg ikkje bryne så bruke benkslipemaskin på den, den ser ikkje ut men det var en fin fiskekniv samt turkniv. No har den ikkje vert brukt på mange mange år, og den trenger en en lite puss på skaft også, skal ta å poste et bilde i løpet av kvelden Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obsidion Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 jeg bynte på 1600 grit men denne likte det ikke, men som sagt er dette ebay ræl til ca 100kr om jeg får en chipløs egg så skal jeg teste å stroppe med 0,125 cubic boron nitride det må da bli fint nok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snapphane Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 På vanlige forskjærere og kjøttkniver brukes ofte stål, særlig av de profesjonelle. "Stål" er for de uinnvidde en herdet, rund og avspissende stålstang med langsgående riller. Stålet lager ikke det som vanligvis kalles god egg, men den drar opp ei "ro", altså en litt frynsete eggavslutning som henger godt på kjøttet, og gjør at kniven virker svært skarp så lenge roa er inntakt. Frynsete "egg" finner vi også på einstape, det er vel flere som har skjært seg på den planten som barn . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine67 Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Det er klart at bedrifter kjøper ikke dyrere enn nødvendig, men sjukemeldinger pga feil utstyr er så mye dyrere at godt utstyr er regelen. Slaktere og kjøttskjærere velger gjerne kniver selv og siden kniv er forbruksvare blir det gjerne å velge mellom to-tre produsenter (Fiskars, Victorinox, Dick), som kommer i flere varianter med henblikk på stivhet, bladlengde, skaftutforming og viktigst av alt, vinkel på blad i forhold ril skaftet. Fellesnevneren er mykt stål som settes opp ofte og hyppig ståling. Resultatet er bokstavlig talt barberbladskarpt. Dette er kjøttkniver i toppklasse, men husk på at kniver er forbruksvare i industrien. Men enhver kjøttskjærer vil nok velge en av disse, selv til privat bruk. Og dette er kniver til under 100 kr.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimner Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 Veldig hyggelig tilbud, men "problemkniven" min skal jeg ha fornøyelsen av å greie å få kvass selv. Gammel Cold Steel Master Hunter i Carbon V. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
THS Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Jeg har en Fallkniven H1 som er så sløv at jeg bare kan bruke den til å smøre tubeost på brødskiva! Har prøvd å slipe den uten særlig vellykket resultat, så jeg ville blitt veldig glad om du er i stand til å gjøre den brukbar igjen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
THS Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Tom Løkås kontaktet meg på pm og sa han mer enn gjerne ville få liv i min gamle Fallkniven H1 gratis mot et lite review. Som beskrevet i siste post har min Fallkniv H1 blitt så sløv at jeg kun har brukt den til smørekniv - da jeg ikke har klart å sette den opp igjen etter noen år med vannskjøtsel Jeg valgte uansett å sende denne som brevpost - da jeg ikke syntes denne kniven en gang var verdt 280 kroner i pakkeporto. Dette var uproblematisk og Løkås sendte pm med en gang kniven var mottatt. Denne kvesset han samme dag og sendte i retur asap. Hvor dårlig forfatning denne kniven var i og hvordan i all verden han kvesset den kan han få fortelle selv - men jeg har ikke hatt kvassere kniv enn dette tidligere. Nå skjærer den papir og hår uten problemer! Kommunikasjon med Løkås og tidsbruk på oppdraget var også helt topp. At han i tillegg ga lærslira en en liten oppfriskning - gjorde meg ikke mindre fornøyd Om andre sitter med en god kniv(er) som har blitt helt fubar vil jeg helt klart anbefale å sende Løkås en pm! Nå gjelder det for min del å prøve og beholde den skarp - uten å kludre den helt til igjen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom Løkås Posted February 26, 2013 Author Share Posted February 26, 2013 Jo jeg valgte å sende han en pm da jeg selv er en fällknivfan og har fått god trening i å velge egg på min egen fällkniv. tilstanden kan man vel si var godt brukt og ikke egnet til å skjære noe. hvordan jeg setter opp knivene er litt hemmlighet og litt jeg kan si, jeg bruker for det meste steiner, og et eget oppsett for å "låse" kniven i rett vinkel for å sentrere eggen, eggen sentreres så grovt, så finere, og resten gjør jeg for hånd. det er alt jeg vil si egentlig da noe av utstyret er egenkomponert kniven fikk en dobbel egg som jeg selv fant perfekt for min fällkniv. ______________________________________________________________________________________________________________ er det flere som vil melde på noen rariteter her før jeg bestemmer meg? innenfor normale grenser, jeg sliper fae* ikke katanaen til noen. en gang gjorde jeg det og aldri mere! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
storvilt Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Jeg går ut i fra at du da har laget deg en eller flere slipejigger lik desse . Lett å lage selv om en har tilgang til litt rustfri plate . Jeg har laget 3 forskjellige alt etter bredden på bladet . Enkelt men effektivt å få fin egg og skikkelig kvast . Fjerner siste roen med pasta og lærstropp . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom Løkås Posted February 27, 2013 Author Share Posted February 27, 2013 nei bruker nok noe helt annet gøy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obsidion Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 kniven fikk en dobbel egg som jeg selv fant perfekt for min fällkniv. kan du forklare dette? jeg sjekket loggen å ser at jeg brukte 18/19/20 grader som jeg stroppet til en perfekt konveks på H1 3g funket meget godt, og lett å stroppe kvass igjen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom Løkås Posted February 27, 2013 Author Share Posted February 27, 2013 tja, husker ikke gradene men startvinkelen er ca 21 grader. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obsidion Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 en litt større microegg bruker å funke godt det, lett å opprettholde. om det er det du mener med dobbel egg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 En gammel Victorinox kokke kniv som en gang hadde nesten 11" langt blad. En kompis av en kron idiot som selvsagt klarte å ødelegge den både på spissen og langt innpå bladet. Tok den fram her om dagen og slipte bort både bredde og lengde så alt det ødelagte kom bort. Tok bort litt av håndtaket slik at det matcher bladet bedre. Ikke mye igjen.. Men skulle gjerne fått slipt den opp/kvesset igjen. Verken kan eller har utstyr. Kun Vinkelsliper Noen som kan dette? (Betaler for det) Eggen er helt butt, etter utforming av bladet.. 2,2mm på det tykkeste ved spissen og 1mm ved håndtaket. Kunne forslipet litt, men er redd jeg bare gjør vondt verre, stygt.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom Løkås Posted April 11, 2013 Author Share Posted April 11, 2013 Får melde på min gamle gamle same kniv, den er ca 12/15 år gammel, den tiden eg brukte den mye så kunne eg ikkje bryne så bruke benkslipemaskin på den, den ser ikkje ut men det var en fin fiskekniv samt turkniv. No har den ikkje vert brukt på mange mange år, og den trenger en en lite puss på skaft også, skal ta å poste et bilde i løpet av kvelden En gammel Victorinox kokke kniv som en gang hadde nesten 11" langt blad. En kompis av en kron idiot som selvsagt klarte å ødelegge den både på spissen og langt innpå bladet. Tok den fram her om dagen og slipte bort både bredde og lengde så alt det ødelagte kom bort. Tok bort litt av håndtaket slik at det matcher bladet bedre. Ikke mye igjen.. Men skulle gjerne fått slipt den opp/kvesset igjen. Verken kan eller har utstyr. Kun Vinkelsliper Noen som kan dette? (Betaler for det) Eggen er helt butt, etter utforming av bladet.. 2,2mm på det tykkeste ved spissen og 1mm ved håndtaket. Kunne forslipet litt, men er redd jeg bare gjør vondt verre, stygt.. Da har jeg bestemt meg og overnevnte kandidater har fått PM med adresse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Konge.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadob Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 Er så lite hendt - at jeg sender mine kniver til Strømeng. Noen få hundredelapper - inkl. frakt - er verdt det. Kan forøvrig anbefale hans kniver. Jeg kjøpte en 9" til min sønn - og antok at det var "langt ifra" min fra begynnelsen av -70. Men det var det ikke. Forøvrig så er mitt eneste knivoppsett pr. idag: 9 " Strømeng m/dobbeltslire hvor jeg har en 3" Men - Leatherman er i sekken Må jo ha en tang også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Kniven min er både sendt, mottatt, slipt og sendt tilbake... Vart sittende å gape en stund, når jeg fikk kjent hvor kvass kniven vart. Kompisen min fikk også kjenne, og han vart nesten litt dårlig. Han syntes den var syyyykt skarp Takker så meget for skarpheten Tom. Blir en liten bilde-colletion på youtube når kniven er helt ferdig med eventuell nytt skaft, slire osv.. Fra Stor kjøkken kniv til kul snerten neck knife... M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sjur Dale Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Blomster til Tom Løkås. Flott levert av ein tydeleg god handverkarar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom Løkås Posted May 22, 2013 Author Share Posted May 22, 2013 takk så mye! er alltid godt når folk blir fornøyde, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.