Jump to content

Snapphane

Members
  • Posts

    294
  • Joined

  • Last visited

About Snapphane

  • Birthday April 17

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Snapphane's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

5

Reputation

  1. Hei, hvis du ikke har fått napp, kanskje jeg kan hjelpe deg.

    Mvh Olav

  2. Hei Er kammeravdelingen for kjøp og salg stengt ? Finner bare "Byttes". Ellers så synes jeg kammeret var mye bedre før forbedringen. Litt pirk -på latin heter det forum entall og fora i flertall - trur eg. Derfor blir "foraer" og "forumer" litt smør på flesk
  3. nei. jeg har slettet og slettet, men det påstås at innboksen fortsatt er full. Gir opp !
  4. Jeg får ikke en gang sendt en takk for hjelpa, for meldingsboksen min er full . Så var det å se om jeg kune få slettet noe, men det var vanskelg. Alt var så mye bedre under krigen !
  5. Hvordan går en fram for å svare på en "ønskes kjøpt " ?
  6. Ta ut sluttstykket. Skru inn demperen. Snu munningen mot deg og la blikket vandre klokka rundt med lyset og hullet fra kaliberet som referanse. Da vil du se om demperen er montert skjevt. Jeg er redd for at den er montert med gjengesnitt som siste finpuss, det er ikke heldig i slikt arbeide, selv om det aller meste av gjengene er skåret i dreiebenk. Har sett et par tilfeller av dette.
  7. Det er en omvendt T sett ovenfra. Bare T 'ens tverrbalke under skruene fanger opp presset og danner balanse i motstanden. Resten, med den del som posisjonerer pipa er fri. Ellers er det riktig at spalten i utgangspunktet kan ha noe forskjellig mål, så dette med 3.2 mm må ikke tas for sikkert.
  8. Kjenner dere klemstykket til Gunnar Reinsborg ? Det erstatter det originale posisjoneringsstykke på STR. Det er slik at når en drar til de tre umbrakoskruene ved montering av pipe, så blir det skjev belastning. Den parallelle spalten mellom skruene vil spisses, sylinderen i låskassa vil geipe i takt med momentet som en trekker til med. ( NB- Vi snakker om små marginer. ) Gunnar Reinsborg laget et mellomstykke, med profil som en T, kombinert med posisjoneringsfløy og påklinket gjengerør. T'ens tykkelse måler 3.2 mm. Når en drar til skruene, fanges klemmen først opp på undersiden av skruene, altså de 3.2 mm. Presset vil tilta på oversiden og sørge for et jevnt press rundt den sylindriske del. Om det virker ? Jeg disponerer to Sauere, sønnen sin og barnebarnet sitt. Reinsborg laget denne saken til barnebarnets våpen for et par år siden. Den ble etterhvert degradert til jaktvåpen. Han er linksmann og jakta prioriteres foran baneskyting. Så jeg har brukt sønnens våpen til testskyting av pipene jeg lager. Det har blitt mange - inn - ut med tiden. Så laget jeg ei pipe som jeg mente skulle levere bedre enn den gjorde. Prøveskaut den med "Reinsborg-børsa", og mye bedre resultat. Om det finnes Sauere der ute som leverer tvilsomme samlinger, kan det være at de en gang er blitt overbelastet. Det er alment kjent at fett og olje mellom pipe og låskasse er uheldig. Urundhet som naturlig følge av tiltrekning er derfor noe å tenke på. Uansett, jeg er av den oppfatning at den originale løsning kan forbedres. Reinsborg tok en gang kontakt med fabrikken, men med liten respons. Det finnes et hav av erfaring der ute - som vi gjerne vil ha del i - her inne. Kjør debatt !
  9. Jeg har glass om du trenger. Monterte i hundrevis av disse rimelige siktene for 35 år siden, og mange fungerer ennå. Men noen utgåtte ligger i ei pappeske. Hvorfor kan ikke produsentene i dag lage noe tilsvarende - enkle sikter med lav forstørrelse, isteden for tunge, dyre juletre med el - belysnng. Sukk.
  10. Du finner litt ved å google DRULOV ( ikke Durlov). Det er en tsjekkisk enkeltskudds pistol i cal. .22 LR
  11. Interessant tråd ! I mitt etterhvert lange liv har jeg kun to ganger vært borti oppblåste våpen. Den første var en Krag, der eieren hadde sikret seg billig krutt ved å tømme militære rødfispatroner. Han var linksskytter og det reddet trolig livet, for utdrageren satt fast i hytteveggen bak. Det andre tilfellet var en Winchester mod. 100, der mistanken gikk i retning av ammunisjonen, inntil sporing på internett viste at denne børsa har, eller hadde en konstruksjonsfeil. Det er etterhvert blitt vanlig å kappe kammmerstykket av Sauer STR - piper, og bruke dette til andre piper. Jeg bruker 20 mm fingjenger og Loctite. Det er klart at godstykkelsen fremme ved brystningen blir relativt liten, og en bør ikke trekke til med stor kraft, fordi en da legger inn en unødvendig forspenning. Har gjort noen forsøk med .308 og overtrykkspatroner, uten at påviselig svikt. Og, om det skulle være en svakhet, så ligger den jo der den etterlyses i denne tråden om jeg har forstått det riktig.
  12. Revolverbenker er fine til å dreie revolvertønner med. Men som produksjonsmaskiner er de litt bakpå etter alle disse styrte maskinene kom. Men om noen vil gjøre et kupp så står det en lite brukt Ward hos meg. Med masse utstyr til 6000,-.
  13. I den aktuelle utgåve fannst inga stålkule. Den har kanske reist ved ein tidlegare operasjon. Og fortsatt er det uforståeleg at eg før justering hadde ei tennålslengde på ca. 1.5 mm. og etter at eg hadde skrudd tennstanga tilbake 4 mm, fortsatt hadde omlag det same. Og den tvilsame tryggingsfaktoren held eg fast ved.
  14. For meg såg det ut som at tennålstoppen, eller anslaget er heilt framme, det vil si at lengda i høve business ikkje blir påverka. Men fjæra blir slappare, derfor klikk.
  15. Eg trur ikkje det skjer dersom tennåla ikkje er heilt innskrudd, det kan fort bli fleire omdreiningar, eller 4 - 5 mm. Eller rettare, tennåla når da fram til business, utan at hevarmen er heilt nede.
×
×
  • Create New...