chmeland Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Hei Holder på å lage fiskekaker nå, farse av lyr (mye), hyse, litt lange, torsk, brosme. Smaken blir bra, men kakene blir litt 'gummiaktige' i konsistensen. Hva gjør vi galt? (Har mer fisk) I oppskrifta står det at man skal bruke salt uten jod. Har bare med..gjør det noe? Mvh Chr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cameron Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Har du brukt frossen fisk?Fersk er nøkkelen til gode fiskekaker.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chmeland Posted January 2, 2013 Author Share Posted January 2, 2013 Fersk....har ligget to dager, som den skal Chr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tailgunner Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Høres ut som om du sper for mye og bruker potetmel for å få dem faste nok. Prøv mindre væske og spar på potetmelet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chmeland Posted January 2, 2013 Author Share Posted January 2, 2013 Takk, det høres fornuftig ut. Dumt spørsmål: hvorfor sper man for deretter å tilsette potetmel? Smak? Chr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Eg også satser på at du enten ikkje får nok luft i dei, kombinert med for mykje potetmel.. Eg husker ikkje i farten kor mykje potetmel eg brukar, men dei siste åra eg laga litt fiskekaker, så fant eg ut at hurtigmikseren var genial til å lage fiskekaker med, dei blei flotte å luftige. Du tar å snitter opp fisken i strimler og har i hurtigmikseren, maskina vil begynne å dra tungt når fisken blir most uten fuktigheit, så derfor har du ein blanding av fiskekraft og vatn på lur, som du renner forsiktig oppi etterkvart som fisken blir most. Så har du litt løk i også, den tilfører fuktigheit og når du har fått miksa skåla godt full og du ser at det er ein luftig fin masse, så stopper du opp.. Så gjentar du dette til all fisk og løk er miksa sammen, så tar du å visper potetmelet sammen med siste delen av krafta/vatnet eventuelt kremfløyte, så heller du dette i blandinga med fisken. Og så tar du salt og pepper i, eventuelt krydderet du bruker og litt finhakka purreløk. Så prøver du å steike ei kake og sjekker smak og konsistens.. Har aldri fått så nydelige, porøse og luftige fiskekaker verken før eller seinare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASi Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Når du sper er det proteinene som tar opp væsken. Når proteinene varmes opp vil de denaturere og mister evnen til å holde på all væsken. Stivelsen som tilsettes vil ta opp denne væsken, og væskeslipp unngås. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slurpefisken Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 Her er min oppskrift til gode fiskekaker. 1/2 kilo filet kald som mulig og ikke vært frosset 4dl lettmelk eller fløte ,helmelk.fiskekraft, jeg bruker kun lettmelk 1 toppet spiseskje potetmel, og da mener jeg skikkelig toppet. 1/2 teskje pepper. 1/2 teskje biffkrydder ( kan sløyfes) 1 strøken spiseskje salt. Først kjøres filet,krydder salt og potetmel i hurtigmikser, så skal du spe ut farsen litt etter litt til den blir jevn og fin og kjøres i mikseren i ca 3-4 minutter.Kan også bruke 1/4 løk i denne oppskrifta.Jeg bruker den samme oppskrifta når jeg lager hvitball, Men da med løk. Det er en fordel å ha en stor mikser til dette helst med over 800 watt i effekt på motor,hvis ikke er det lett å brenne motoren,for det har jeg selv erfart. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aslebaraa Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 Pass bare på at du ikke mixer for mye. Du skal stoppe med en gang du har rett konsistens ellers "drar" du fibrene ut og kakene blir seige/gummi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.