Jump to content

.38 spesial lading, trenger hjelp cowboy krutt og 158grs


Ken Adams

Recommended Posts

Den andre tråden med cowboy krutt havnet på et slikt nivå at jeg som nybegynnerlader ga opp og starter en mere spesifik tråd.

 

Jeg har handlet inn VV N32C krutt, Tin Star/Cowboy action krutt. Handlet også H&N HPHS 158grains kobberbelagte kuler.

Federal Small Pistol tennhetter og skal bruke brukte hylser.

Ladeboken har jeg ikke klart få kjøpt da den er utolgt og husker jeg riktig var også noen ladetabeller feil i den siste utgaven.

Jeg ønsker en grei lading for felt og ppc.

 

Har sjekket såvel Lapuas som H&Ns tabeller men er usikker på ladingen. Usikkerheten kommer i sammenligningen mellom ulike typer kuler/vekt på kulene.

 

Siden det sålangt har funket fint med magnumladingen dere har hjelpt meg med tenkte jeg nå prøve meg med en .38 lading utover den wadcutter som jeg har fått til tidligere.

Link to comment
Share on other sites

Prøve meg på og hjelpe deg men jeg har intet ønske å komme inn på noen av de andre duskjsjonene i den forigje tråden.

når det kommer til "Vihtavuori N300 Reloading Powders for Handguns" serien så består den av:

N310 N320 N32C N330 N340 N350 3N37 3N38 N105

Bulk density (g/l) 560 550 420(N32C) 620 620 660 720 730 730

Energy content (J/g) 4100 4100 3050(N32C) 4100 4100 4100 4100 4000 3950

Relative burning rate of powder types mentioned above decreases from left to right.

 

Så hvis jeg leser den informasjonen korrekt så er tettheten mindre i kruttet så den fyller mer enn de andre typene.

Energien er også mindre sammenlignet med vekt i forhold til alle de andre typene.

Og brennhastigheten ligger mellom N320 og N330.

 

Når det kommer til kula så finner jeg ikke noe eksakt om den kula du omtaler men jeg finner en som er opptitt:

158 FNCM Gunhill 36,7(MM COL) Start load : 4.2grain 856fot/s Max load : 5.6grain 1004fot/s

Dette er ifra tabellene til Vihtavuori. Ville kansje startet rundt start load også sett hvordan hastigheten var med cronographen?

 

Jeg har ingen erfaring selv med dette kruttet så dette er bare ting jeg har lest meg til. Resultatene varierer ifra pang til pang så du må finne en ladning du synes er fornuftig å prøve også teste den ut er mitt råd, siden ingen kan gi deg noen tall som er korrekt uten og vite alle variable + bruke din pang.

Link to comment
Share on other sites

Ikke mist motet Ken, vi er alle amatører og nybegynnere.

Jeg tror den kula fra Gunnhill er en blykule. Tabellene fra vithavouri har data for en Rainier 158 grs kule men ingen data for N32C med den kula. Jeg er klin gærne og bruker N320 og sistnevnte som analog for N32C og belagte kuler. Er ikke helt fornøyd med resultatet som du sikkert fikk med deg fra forrige tråd om emnet. Men det kan hende Cowboy kruttet egner seg best til blykuler, så jeg skal prøve noen 158grs RN blykuler fra Klette med 5,5 grs N32C bak.

 

En gubbe er en person som har tenkt de tanker som skal tenkes, en gammal gubbe er person som har glemt de tankene han har tenkt - så det er et godt tegn hvis du kommer på nye tanker.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har gitt opp belagte kuler med moderate ladninger for min S&W 686 Competitor 6" (og min SSR med 4"). Min motivasjon for belagte kuler var at jeg trengte en ladning med et prosjektile med et settedyp som kunne brukes med hurtiglader. Jeg innså at ladningen bak et belagt prosjektil for å få den opp i magnum light fart (950 - 1000 f/s) ble ubehagelig stor med N32C (i allefall for 38 special - alle mine revolvere er enten 357 eller 22, så jeg har ikke noe problem, men det kunne teoretisk bli litt kjedelig hvis noen fikk ammo av meg og putta det i en 38...) . Jeg har derfor konkludert med at 5,5 grs N32C med et 158 grs rundneset bly prosjektil er tingen. Det fikk jeg bekreftet på banen i går for begge de nevnte revolvere, og vil absolutt anbefale den som en fin ladning for PPC, kanskje litt i overkant nødvendig kraftig for felt .. men hvis du liker litt futt så er den helt ok.

 

Den lager absolutt ikke fine hull i skiva, jfr WC og SMW prosjektiler, men kanskje du får godkjent et kantskudd du ellers ville fått dømt ut :wink:

 

Kula var en 158 grs Klette RN satt til kryperilla, med OAL 37mm - da får du fint samsvar mellom kruttfylling og settedyp (1 - 2 mm klaring).

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Tenkte bare oppdatere litt hvis andre nybegynnere leser tråden.

 

Fikk grei presisjon med såvel 3,5-4-4,5-5-5,5grains N32C og H&N HPHS kuler. Har nå skutt opp de 500 jeg kjøpte.

Byttet krympe die til en "taper crimp" die og fikk da bedre samlinger, eller les heller antal fluer minsket.

Så nå har jeg prøvd dette med feil krymp og ja det kan bli mindre bra da. :roll:

Så min konklusjon er at alle disse kruttvaiablene ville ha fngert for mitt formål og at ladingene skyter bedre enn meg.

 

Til banebruk 25m ville jeg valgt 3,5grains krutt, slapp rekyl men sannsynligvis daler dem en god del på 50m eller lenger så for feltbruk ville jeg satset på 4-4,5grs, litt mere rekyl men dem dalet ikke så mye på 50m, vill si nesten ikke noe. Men fikk ikke utprøvd det nok for og kunne si det 100% sikkert.

 

Prøvde også noen S&B 158grains FMJ kuler med 5,5grs N32C, (egentligen kjøpt for magnumladinger) og dem gikk i hvert fall ikke noe dårligere enn H&N HPHS kulene.

 

Hjemmelading er GØY! Er i garasjen nå og skal se om jeg får prøvd litt mere med Berrys 125grs kuler :D

 

Nok en gang, takk for all støtte og hjelp!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

H&N 125grs HBWC funket fint i S&W 686 og 19. Bruker 4,2grs N32C kula er da ca 1mm over hylekanten og krympen er egentlig kun så hylsekanten ikke står utover.

 

Med fin presisjon menes samlinger på en snusboks, da jeg skyter med støttehånd. Så 100% vitenskap er det ikke. Klubben skal investere i Ransom rest og før jeg har tilgang på dette føler jeg att jeg ikke klarer oppnå bedre presisjonen med mine våpen/ladninger.

 

Kan nevne att Berrys 124grs FP med 4,9grs og 148grs HBWC med 4,2grs N32C også har funket fint. Men att H&N er muligens noe bedre. Dette kan nok vare psykologisk da de to gangene jeg har klart å fylle løypa på klubbstevner har brukt H&N.

 

Prøvde litt med H&Ns 158grs HPHS for noen uker siden og dem var nok like bra som 125grs WC kulene. Men fikk kun prøvd 30 skudd og tar det kun som en en indikasjon på at dem kan funke. (hadde dem til overs da jeg har gått fra 158 til 180grs i 357mag)

 

Kan også nevne at jeg når det er mulig prøver mine patroner i andres våpen og det virker som om ladningene funker fint også i dem.

 

Alle tester i tråden er utført på 23m innendørs.

Link to comment
Share on other sites

Spør fordi jeg opplever sinnsyke hastighetsavvik med N32C, norma hylser og Frontier 125grs kuler, selvom jeg opererer med ladninger som ligger rundt det jeg antar er rødstreken. 730 til 890 fps over seks skudd kan ikke akkurat kalles jevnt...

 

Dessverre lite troverdige data å finne for 38special ladd med N32C og 125grs kuler. Ved sammenligning av data for andre krutt (VV oppgir selv at N32C ligger mellom N320 og N330 i brennhastighet) vil jeg tro at maks for vanlige kuler satt til normal dybde ligger rundt 6grs et sted, men det er mulig at det er litt over rødstreken.

 

Nei, jeg sier ikke høyt hvor mye krutt jeg har hatt oppi, men en M10 skal kunne tåle +P, og jeg bruker briller...

 

125grs wadcutterne jeg ser noen lader med settes jo en god del dypere, og det påvirker det hele en god del, egentlig bedre egnet enn disse "normale" kulene satt langt ute- men jeg nekter å sette kuler dypt, da får man heller skaffe et annet våpen kamret for en annen patron.

 

Har noen testladninger med sorterte hylser med relativt tjukt gods(federal), som antagelig gir jevnt og godt hold på kula, og har dytta kula en mm dypere i hylsa, det skal overe kronoen i morgen.

 

Håpet er 950fps, hastighetsavvik under 50fps, og slutt på ekstremt lave førsteskudd pga krutt som blir liggende foran i hylsa etter løft fra 45grader, slik jeg har hatt med 310 og 320-ladningene hittil.

 

Egentlig er kombinasjonen av 125grs kule og det store volumet ganske tullete, det jeg burde hatt er en revolver i 9x19, 38super eller 38smith&wesson.

Link to comment
Share on other sites

 

Egentlig er kombinasjonen av 125grs kule og det store volumet ganske tullete, det jeg burde hatt er en revolver i 9x19, 38super eller 38smith&wesson.

Bruker selv en 120gr TC kule med N 310, har ikke prøvd N32C.

Men ideen med .38 smith&wesson eller 9mm er jo ikke dum, burde kunne fått til noen "tilpassede" ladninger i disse hylsene. Hmm, må snakke litt med "børsemakeren"

Link to comment
Share on other sites

Nå er du nok milevis forann meg i laderommet, i løypa og under utprøving av ladninger.

 

Jeg har kun sporadisk tilgang til kronograf nå om dagen og da jeg må holde våpnet skyter jeg ganske mange serier før jeg konkluderer med noe. Siden er kronograferingen jeg har utført ikke heller noen 100% vitenskap.

 

N320 har jeg slutte bruke, 3,2-3,4grs med en 148grs WC kule gir presisjon, men første skuddet etter løft er ikke som de andre. Løfter jeg revolvern over skiva for så å senke ned igjen opplever jeg ikke dette problemet. Har ikke kronografert men følt rekyl og smell er annerledes. Treffen blir ofte, ikke alltid, noe under de andre.

 

Kan nevne at jeg har prøvd opp til 5,5grs N32C og Berrys 148grs WC. Men det var ikke noe bedre enn 4,2grs så det var ikke noen vits. Legger også til at klubbkameraten bruker samme kuler og krutt og han har samme resultat som meg.

 

Jeg skyter i 99% av tilfeldene alltid med vernebriller, uansett lange eller korte våpen. Skyter links og ofte med halvauto, så hylser, krutt og sot kommer ofte spyttendes mot ansiktet..

Link to comment
Share on other sites

Kula 1mm dypere, tjukkere hylse, og 0,2grs økning av ladningsvekta hjalp ikke i det hele tatt. Hastighetene svinger værre enn 310- og 320- ladninger, over 200fps avvik er rett og slett bare tull. og Det er godt mulig denne ladningen er over det som er anbefalt....

Samla "greit"- fikk til noen 6-7cm seksskuddssamlinger på 25, men det bør jo være bedre enn det. frontierkuler...Det er mulig at jevnere kuler(berrys) ville fingert bedre, eller lett overdimensjonerte blykuler.

 

Jaja, det er frontier jeg har liggende, nå siste uka før NM :lol:

 

Nei, jeg henter fram den syndefulle 310-boksen..

 

Jeg skyter i 99% av tilfeldene alltid med vernebriller, uansett lange eller korte våpen. Skyter links og ofte med halvauto, så hylser, krutt og sot kommer ofte spyttendes mot ansiktet..

 

Lur mann. Det er kun på jakt jeg ikke bruker briller..

 

Men ideen med .38 smith&wesson eller 9mm er jo ikke dum, burde kunne fått til noen "tilpassede" ladninger i disse hylsene. Hmm, må snakke litt med "børsemakeren"

 

Selv funderer jeg på å lete opp en gammel rusten(les:billig)long-action S&W Victory i 38S&W, og bygge meg ny revolver. Kan dog bli noe trøblete med .360" kammermunninger og moderne pipe.

 

38ShortColt-hylser er nok hakket mer egnet om du skal tilpasse en ny cylinder i et eksisterende våpen, da shortcolten er dimensjonert likt som special'en "over rumpa".

Få tak på en M16 eller M14 cylinder, som tilpasses en K-ramme feltrevolver, og kamres for 38 short colt. Sært, velegnet, og spesialtilpasset!

Link to comment
Share on other sites

Men ideen med .38 smith&wesson eller 9mm er jo ikke dum, burde kunne fått til noen "tilpassede" ladninger i disse hylsene. Hmm, må snakke litt med "børsemakeren"

 

Selv funderer jeg på å lete opp en gammel rusten(les:billig)long-action S&W Victory i 38S&W, og bygge meg ny revolver. Kan dog bli noe trøblete med .360" kammermunninger og moderne pipe.

 

38ShortColt-hylser er nok hakket mer egnet om du skal tilpasse en ny cylinder i et eksisterende våpen, da shortcolten er dimensjonert likt som special'en "over rumpa".

Få tak på en M16 eller M14 cylinder, som tilpasses en K-ramme feltrevolver, og kamres for 38 short colt. Sært, velegnet, og spesialtilpasset!

Trådkupping dette, men får vel stå til..

Har en .38 long-action Victory i short i nabolaget, men vurderer heller ett oppsett i 9mm, hylser i tusentall og klips kan jeg leve med. Har dessuten et .357 løpsemne og en sylinder til en K-ramme i cal .22 som nok kan re-kamres. Dessuten en delvis arbeidsledig mod 14. Selv om det er vulgært stygt, hadde det jo vært litt porno å dreid ned lengda på tønna og satt løpet tilbake slik at maks kulevekt hadde ligget på rundt 124gr.

Kan jo ikke sammenlignes, men med spesialpistolen min i 9mm fikk jeg veldig god presisjon med 2,2-2,6gr N310 (alt etter styrken på rekylfjæra) med ei 105gr Lee kule

Link to comment
Share on other sites

Fjortisen kan du selge til meg for en latterlig billig penge istede

Salgsverdien i den revolveren er svært beskjeden, da den er svært mye brukt og slitasjemerker overalt.

Men den timer som den var ny og presisjonen er utmerket med orginalpipa og mekanismen er silkemyk. Trøst deg med at du ALDRI får kloa i den. Uansett pengesum. :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...