steffen Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 jeg har vurdert å kjøpe en båndsliper til å slipe kniver med. type billig benkemodell fra biltema. er det noen som sliper knivene sin på båndsliper, funker det bra? hvordan er det med varmegang, siden de ikke har noen form for avkjøling? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haretex Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Jeg grovformer alle mine knivskaft på båndsliper. Det er ikke noe problem, men det er viktig å ha skarpe bånd for å unngå varmgang. En båndsliper spiser også fort materialer så du bør gå forsiktig fram, ellers ender du med et knivskaft i barnestørrelse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
steffen Posted November 6, 2011 Author Share Posted November 6, 2011 nå tenkte jeg kun å bruke den til å kvesse kniver(jeg er ikke knivmaker) et spørsmål til, lager båndslipere gnister? veldig viktig da jeg skal bruke den ved kjøkkenbenken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haretex Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Stål på båndsliper = gnister, ja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fridtjhof Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Pass på å få en med trinnløs hastighet. Går den for fort blir det for varmt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sj-knives Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Er vel nesten ingen knivmakere/smeder som ikke har vært borti båndslipere for å sette opp et blad. Biltema's sliper har litt dårlig motorkraft og tåler ikke mye belastning, derfor er det også vanskelig å få noe varmgang, unntatt ved knivspissen. Men, som det er nevnt, viktig med nye/skarpe bånd for bedre/raskere resultat og lett trykk på bladet under slipinga. På kjøkkenbenken er vel bare å anbefale om du bor alene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Jeg bruker ofte båndsliper til å sette opp blader. Det kreves endel trening og man må vite hva man gjør. Det kreves liten motorkraft for å slipe kniver da du bare trenger å bruke lett trykk. Sløve bånd, for stor kraft og for mye sliping av gangen er det som gir overoppheting av bladet. Det vil støve, og du vil ikke ha metallstøv på kjøkkenet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haretex Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Metallurgen, bruker du noen form for jigg, eller tar du det på frihånd? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Jeg sliper både slipfasen/primæreggen og brynfasen/sekundæreggen (som jeg regner med er det vi snakker om her) for hånd. Når jeg hulsliper ut i null (skandinavisk sliping) bruker jeg jigg både på slipestein og båndsliper. Jiggen er ikke ulik den til Tormek'en. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.