Mauser68 Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 I sommarferien i år, så fekk eg ein veldig god opplevelse, dvs mange gode opplevelsar, men spesielt den eine sitt godt igjen i eit matvraks hukommelse. Me var nokon dagar borte hjå svigereinna mi austafjells og i den forbindelse so var det planen at eg skulle ta med meg hjortesteik bortover, for svigerinna mi er så glad i viltmiddager. Dessverre so gløymte fruen min og fortelle meg dette og me ankom svigerinna mi sitt hus uten.. Eg skjønte fort at ho blei litt skuffa og satte meg i sving og kontakta Bamrud, for å høyre om ikkje han hadde litt igjen i fryseboksen sin. Det hadde han og på ønskelista stod det rådyrlår eller elgsteik.. Fekk melding litt utpå kvelden om at 1 stk rådyrlår låg i kjølskapet til tining.. Starta ein rundtur på 26 mil, for å hente det, samt å reise innom Kongsberg våpenmuseum, ein liten tur på skytebanen med Dr.Balder, Gravningsmyhr og Hoffvoff ( var ein kammerbruker til der, men huska ikkje nicket igjen) Vel heime hos svigerinna, så fekk låret kvile til neste dag, sausa det godt inn med salt og pepper. Eg hadde faktisk ikkje prøvd å heilsteike rådyrlår før, så bestemte meg for å langtidssteike det. Laga til ein marinade av viltkrydder, pepper, rødvin og kryddermiks.. Sausa inn rådyrlåret med dette, skrudde termostaten på 60 grader, inni med rådyrlåret og så reiste me på badestranda. Etter ein flott dag på badestranda og at kokken hadde fått seg ein boks pils, så starta eg med å steike bacon og champignon.. Fant ut at eg ville ha ein stuing, så litt kremfløyte blei tilsatt Sjekka steiketermometeret og helte av skyet til sausen, kjernetemperatur var knappe 55 grader etter ca 8.5 time.. Laga ein god saus på steikesjyet, hadde i litt rødvin og krema den også med kremfløyte Lot steika få litt varmluft og høgare temperatur på slutten og rett før servering, so såg den sånn ut. Vertskapet skjønte ikkje heilt poenget med langtidssteiking og stussa veldig på den lave temperaturen.. Men etter ein lite test av kjernen i mesterverket so fekk tonen ein annan lyd.. Skjærte opp låret og la dette på serveringsfat. Fant ein grei vin til maten, den var det vertskapet som kom med og den var heilt grei den Saman med Amandine poteter, smørdampa brokkoli og tyttebærsyltetøy, så blei dette høgdepunktet av middager i ferien.. Vil retta ein stor takk til gode Kammerater som stiller opp i ein nødsituasjon, tusen takk for hjelpa og for eit fantastis rådyrlår Bamrud.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoFair Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Så veldig godt ut. Skal på guttetur i oktober og satser på langtidsstekt hjortesteik Har ikke gått lavere enn 70-80 grader i ovnen før, men det må prøves. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Mauseren slår til igjen ! Tror jeg snart må invitere meg selv til middag på Voss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Herlig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Olav Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Tror jeg snart må invitere meg selv til middag på Voss Det er flere som har tenkt den tanken..... Kan godt kjøre bil en dag for en slik middag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Det ser godt ut, men tror jeg ville stekt det litt mer. Men, smak og behag kan ikke diskuteres. Skøyt en liten pinglebukk her tidligere og skal prøve og få fruen til og følge denne oppskriften, Men bare litt mer stekt. Ros skal du ha Mauser 68, mat kan du lage . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Kan godt kjøre bil en dag for en slik middag. Absolutt, og jeg trenger ikke kjøre mer enn en drøy time heller Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 29, 2011 Author Share Posted September 29, 2011 He, he, takk for det folkens.. Det var absolutt verdt ein 26 mils kjøretur det måltidet der ja.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaffa Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 Takk for god inspirasjon! Prøvde dette før jul 6 Timer på litt over 65 grader kjernetemp 58. Ble veldig godt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesray Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 Steike meg Mauser68. De mat trådene dine e ganke fristene, derfor du lager de sant? Meg og Highpower tar turen vi, så ordner du med noe hare jakt først på dagen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.