Jump to content

PPC skyting, nå klasser for feltvåpen.


HK416

Recommended Posts

Hei alle skyttere.

Vi i PPC Norge har nå opprettet fire nye nasjonale klasser i PPC, dette håper vi fører til flere PPC skyttere rundt om i hele landet, også de som bare har 25 meters bane.

 

De nasjonale klassene er:

 

60 skudd, feltrevolverklasse

60 skudd, militærpistolklasse

48 skudd, spesialpistolklasse

48 skudd, spesialrevolverklasse.

 

De nye klassene er som sagt nasjonale og benytter seg av skytereglementet fra 48 og 60 skudds matchene i PPC reglene men vi bruker våpenreglementet fra de forskjellige klassene i NFS.

 

60 skudds matchene krever i utgangspunktet 50 meters bane men her kan redusert skive benyttes på 25 meter. 48 skudds matchene skytes på 25 meter.

Vi kommer til å sette opp en norges-cup lik den som allerede går men med en egen resultatliste for de nye nasjonale klassene. Det vil bli opprettet en ny ranking/resultat liste på http://www.ppc1500.no

Vi kommer så klart til å skyte PPC slik det er i dag men de nasjonale klassene kommer som et tillegg.

 

Vi har og lekt litt med tanken om magnum-PPC, da med våpen fra magnum 1 og 2 men ikke med trekk fra hylster....

Dette er noe vi vil komme tilbake til når vi har fått testet det litt.

 

Innføringskurs i PPC kreves uansett hvilken klasse som skal skytes.

 

Dersom noen klubber ønsker å begynne med PPC så ta kontakt med meg, PPC-skytteren eller rla her på forumet eller bruk kontaktinfoen på http://www.ppc1500.no, så skal vi sørge for innføringskurs, skivemateriell o.l

 

Ellers var vi 8 mann som var i Stockholm og skøyt VM i PPC i sommer og Norge tok hjem medaljer i alle valører, dette ga definitivt mersmak og håper vi blir flere på neste store stevne. Vi skal prøve å få med en liten sak i neste skytternytt om VM-turen, se http://www.ppc1500wc2011.se/ for resultater og bilder. Vi fikk faktisk en Norsk verdensmester i Distinguished Pistol, marksman klassen.

 

Vi håper og at muligheten for å få PPC stevnene inn på terminlista til NSF er klar fra neste sesong.

 

 

Håper dette virker intressant og at flest mulig vil prøve seg på denne fantastisk morsomme og utfordrende skyteformen.

 

 

Mvh

PPC Norge

Link to comment
Share on other sites

Hva med ammo , er det fortsatt PPC krav som gjelder ? Eller kan man bruke "feltladninger" :oops:

 

Her er det feltreglementet som gjelder, det er kun reglene for gjennomføring av matchen som hentes fra PPC. Men hvis du har mulighet å skyte 60 skudds matchen på en 50 meters bane spørst det om feltladningene blir litt slappe. De fleste PPC skytterene lader noe friskere for å oppnå god presisjon på 50 meter.

 

Men det er klart at dersom en kun har mulighet til å skyte på 25 meter med redusert skive går det meget bra med feltladninger.

Det vil nok bli en delt rangering/resultat liste, en for de som skyter 60 skudds matcher på 50 m og en liste for de som skyter redusert skive på 25m.

For 48 skudds matchene blir det likt for alle da de skytes kun på 25m.

Link to comment
Share on other sites

Mulig jeg trenger litt rumpetupping

Oh yeah! Får vel finne frem et par "myggjagere".

 

Ser for meg en liten Interncup

Nei, nei, Interncuper er direkte kjempeforbudt i PPC :mrgreen: Vi rører at sammen i en Norgescup. Det høres mye mer høytidelig ut en det er, også er det alltid gøy å kikke på resultater og rankinger der vi alle er med. (Da kan du f.eks. mobbe meg når du går forbi meg på lista).

 

Til 48-skudds matchene skyter man ikke på mer enn 25 meter, så der er det jo ikke nødvendig med hverken reduserteskiver eller lang bane.

Husk at når dett først skytes 60-skudds matcher så kan man ta med Open-klassen også, som ér offisiell.

 

Til de som har gått kurs og trenger "litt rumpetupping", så har vi Norgescupstevne i Sarpsborg førstkommende Lørdag den 27.

Link to comment
Share on other sites

I og med at PPC skyting er ganske nytt her i Norge har vi ikke noe fast leverandør av skivemateriell enda. Vi har hittil ordna oss med skivemateriell fra lokale trykkerier, og så vidt jeg vet er det bare oss her i Bergen og gutta i Sarpsborg PK som har ordnet seg med lokale trykkerier. Dette fungerer for så vidt ganske bra men dersom flere av dere hopper på og vil skyte PPC bør vi kanskje ordne oss med en "offisiel" leverandør av PPC skiver.

 

Er det noen som har noen ideer om hvordan vi skal fikse dette, og hvilket trykkerier vi bør kontakte?

 

Til de som ønsker å benytte seg av lokale trykkerier så har vi ferdige data-filer med hele skiver, reduserte skiver og innstikk liggende klare. Så trykkeriet trenger ikke å lage nye datafiler før trykkingen kan begynne.

 

Vi jobber og med en "PPC-software pakke" som består av filene med skivemateriell, score-kort, et resultatprogram pluss litt hjelpemidler til arrangør biten. Når denne pakken er ferdig kan den leveres til klubber som har medlemer med PPC-kurs.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...