Jump to content

140 grain storviltkule til 6,5x55


S1ndre

Recommended Posts

Anbefaler deg Lapua Mega 155gr kule. God kule. http://www.lapua.com/en/products/reloading/bullets/centerfire-rifle-bullets/10

Det er mange kuler som er bra, men det er ikke alle som holder kravet til elg, så her får du sjekke selv. Har prøvd en del kuler i det siste. Mega sin kule fungerte fint (5 kuler innenfor 3 cm på 100 m) og fikk samme kulebane som Sierra MK 140gr på 100m med de ladningene jeg bruker - selv om den er 15gr tyngre. Ellers så var Swift A-frame - http://www.swiftbullets.com/a-frame/rifle-bullets/6-5mm-264-caliber/6-5mm-264-caliber-140-grain.html (5 kuler innenfor 9 cm) og Remington spscl 140gr - http://www.remington.com/products/ammunition/components/rifle-bullets/core-lokt-bullets.aspx (5 kuler innenfor 7 cm) og bra kuler, men sprer litt i børsa mi. Norma Oryx 10,1 g kule - http://www.norma.cc/sv/Produkter/Jakt/65x55/Oryx/ fungerte også bra, men spredde (5 kuler innenfor 5 cm på 100m) litt mer en Mega.

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor ikke prøve selv, og se selv hvem som funker best for seg og sin jakt

Ein skal jo jakte ganske mykje og skyte mange dyr før ein får prøvd alt som finst i handel, og helst bør ein jo skyte mange dyr med kvar kule for å vera sikker på at ho er god. Før ein er ferdig med alle alternativ er nok mange av dei endra eller ute av salg...

 

Det er ingen grunn til å finna opp krutet på nytt :wink:

Link to comment
Share on other sites

Hei !

Jeg har ladet og skutt noen elg og rein de to siste årene med rhino 160 grain i 7x64 fornøyd med både presisjon og kula god restvekt og fin soppform, men har litt problemer med å få skuddet i kammeret under noen ladegrepp pga den butte spissen, har prøvd å justere litt på hvor dypt jeg setter kula men det har ikke hjulpet noen andre som har opplevd det samme med rhinoen.

Per

Link to comment
Share on other sites

Hei. Holder denne kulen kravet til elg?

Alle ekspanderende kuler på 140grains holder kravet dersom du får nokk fart på dem. Der ligger problemet for mange med 6,5x55 og korte løp, ikke i kulen i seg selv.

 

 

Hehehe - ja, ikke tvil om det....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...