Jump to content

S1ndre

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

S1ndre's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Uovision UM 565 Black Led. Kom veldig bra ut i en stor test i en av de svenske jaktbladene, og jeg har så langt bare positive erfaring med dette kameraet. Kan også få tilsendt bildene pr. e-post. Enkelt å bruke, med masse valgmuligheter. Fås kjøpt på magasinet.no http://www.magasinet.no/display.aspx?me ... odid=12079
  2. Hei! Har nylig bestilt Uovision viltkameraet som ble best i test i Jakt och Våpen (http://www.magasinet.no/display.aspx?me ... odid=12079" target="_blank). Jeg har ingen tidligere erfaringer med viltkamera, så setter stor pris på noen råd fra dere som har det. Først og fremst lurer jeg på om kameraet kan stå ute hele året? Der hvor mitt skal stå må man regne med temperaturer ned mot -35. I produktbeskrivelsen står det at det kan brukes i -20, men i testen som ble gjort i Jakt och Våpen står det at det funket fint i -37... litt forvirrende altså.. Pleier dere å ta inn kameraet deres i den verste vinterkulda? Og hvor ofte sjekker og vedlikeholder dere kameraene deres? (mitt er tenkt å stå et godt stykke fra sivilisasjonen..) Setter også stor pris på andre erfaringer og tips ang. bruk av viltkamera, og gjerne erfaringer med akkurat det jeg har bestilt dersom noen har det
  3. Jeg synes faktisk det ser bedre ut med lyddemper enn uten, men det er kanskje bare meg.. Uansett - jeg synes ulempene med lyddemper er veldig små sammenlignet med fordelene. Tror nok også at de aller, aller fleste skyter bedre med lyddemper, enten de vil innrømme det eller ikke.
  4. Veldig enig i det Raudnakke skriver i innlegget over. Siden jeg har blitt en stadig mer aktiv reinsjeger gikk jeg til innkjøp av Norrøna Dovre jaktdress i fjor. Den er bortimot 100% vind og vanntett (fikk testet det skikkelig i fjor), samtidig som den lyse fargen er perfekt i høyfjellet. Det eneste minuset må være at den ikke er helt lydløs (men mye bråker den ikke), også prisen da selvsagt... Man må regne med en del regn og vind i fjellheimen, så at dressen tåler dette er for meg det viktigste kriteriet. Regntøy har jeg ikke lyst til å drasse med meg, eller bruke for den saks skyld. Test av Norrøna Dovre finner du her: http://www.klikk.no/produkthjemmesider/ ... 340458.ece" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank Jeg er strålende fornøyd med denne dressen og kommer forhåpentligvis til å ha mye glede av denne i mange år fremover. Men jeg støtter konklusjonen til Raudnakke om at dressen din er mer enn god nok for sporadisk fjelljakt! Jeg vil i alle fall heller brukt den enn å kjøpe en av de billige høyfjellsdressene. Dersom du ser for deg mye reinsjakt i åra fremover kan du jo vurdere å investere i en skikkelig høyfjellsdress (f.eks. Norrøna Dovre eller Bergans Passvik) dersom ikke Finnskogen dressen oppleves 100% tilstrekkelig i fjellet.
  5. Takk for mange gode tilbakemeldinger! Det er tydelig at dere har ulike erfaringer, så løsningen blir nok (som flere råder meg til) å teste litt selv i forkant av jakta
  6. Jeg kjøpte meg en Jerven Termo Hunter i fjor, og i år hadde jeg tenkt å ta den med på reinsjakt på Hardangervidda. Genial å ha på post i surt vær. Spørsmålet mitt er om det er noen av dere som har erfaring med å bruke denne som sovepose i telt? Blir nok stort sett overnatting i hytte, men mulig det blir noen overnattinger i telt også. Som alle reinsjegere vet er det om å gjøre å holde vekta på oppakningen lavest mulig. Jeg tenker derfor å kutte ut enten soveposen eller jervenduken, men har mest lyst til å ha med sistnevnte. Fint om noen vil dele erfaringer og innspil rundt dette!
  7. Hahaha engelsk variant av drit billig? bigted - The closest one is the shooting range Malle is referring to. Just a few miles outside Bø, towards Seljord (just by the road on the right side).
  8. Tikka T3 i laminert stokk. Dersom du skal ha i synt. ville jeg valgt X-Bolt'en.
  9. S1ndre

    Tikkaklubben

    Da har jeg fått satt på en CTM-4 demper på min Tikka T3 Laminated. Demperen er sandblåst for å matche stokk, rustfritt løp og leupold VX-3 sikte i sølv/rustfritt. Litt jålete må det være lov å være når man først svir av såpass mange tusen på nytt utstyr Dessuten er det jo litt artig å ha en unik Tikka-pakke..
  10. Hei! Er på jakt etter en god 140 grain kule til 6,5x55 som innfrir kravene til bruk på storvilt. Har hørt en del positivt om Rhino og Barnes. Noen som har erfaring med disse eller har andre anbefalinger?
  11. fra 100 til 200m hørte jeg at det var over 10cm mer fall på Oryx 156g enn på Nosler. Kan det stemme? I så fall er det såpass betydelig at jeg heller vil gå for 140 grain kule.
  12. jeg har nylig kjøpt meg en rifle i 6,5x55 som primært skal brukes til reinsjakt, men også elgjakt. hadde i utgangspunktet tenkt å kjøpe meg Oryx (virker som et sikkert valg), men etter å ha lest igjennom denne tråden har jeg blitt usikker.. Kanskje en 140 grain kule er det beste valget, spesielt med tanke på at avstanden fort kan bli over 100m på villreinjakt. Oryx i 6,5 faller vel fort etter 100m? Tenker derfor at det kan være lurt å velge en 140 grain med flatere kulebane i stedenfor 156 grain. Rhino og Nosler er vel da to gode kandidater som også gjør nytten på elg? Setter stor pris på innspill og tanker rundt dette!
  13. skal ha min tikka t3 laminated til børsemaker for gjenging og montering av demper. vurdere å justere avtrekket i samme slengen. som standard ligger det vel på 1,5kg. Tenker meg at 1,2kg er passende, men det blir bare synsing.. noen som har justert sitt avtrekk eller har en formening på hva det bør ligg på (blir selvsagt smak og behag) ??
  14. takk for tilbakemeldinger! da blir det innkjøp av Norma Oryx
  15. Kjøpte meg ny rifle i kaliber 6.5x55 for noen måneder siden og med på kjøpet fikk jeg en pakke med Fusion 140 grain. Jeg skal bruke rifla til storviltjakt (elg og rein) og lurer på om dette er en god kule til mitt bruksområde? Skal ikke starte en ny diskusjon på 6.5 på elg, for kaliberet er mer enn godt nok på alt norsk vilt, men samtidig er det viktig å være nøye på kulevalget siden det er det minste tillatte kaliberet på storvilt. Er derfor litt skeptisk til å bruke Fusion på elg og vurdere å være på den sikre siden å kjøpe meg en pakke med Oryx i stedet. Noen som har synspunkter og erfaringer på dette?? På rein kan jeg kanskje bruke Fusion med god samvittighet?
×
×
  • Create New...