Jump to content

Audible

Members
 • Posts

  153
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Audible

 1. Jeg vil definitivt prøve dette. Oppsummert tar jeg med meg dette videre: Bjørnekake Snickers / Nøtte / sjokolade / blandinger Pølse / fettrik kjøttkost med salt. Suksessterte. Er du tørst drikker du vann, eventuelt med elektrolyttblanding ( typ Gems hjememblanding). Når det kommer til min referanse til ketolyse var dette mest ment som spøk, men det er den absolutt mest energitette måten å frakte energi på en periode. Ut fra egne erfaringer må man aldri finne på å gjøre dette på selve jakta, men være godt kjent og innkjørt med den måten å spise på. Som tidligere nevnt i tråden gidder man ikke lage 2-3 middager for familien hele tiden.
 2. Såfremt du ikke har en arvelig predisposisjon for å lagre fettet ditt feil så er lavkarbo helt fint. Vel utført lavkarbo er definitivt helt rene grønnsaker, fisk og kjøtt. Trenger ikke spise masse dritt. Du lever godt uten brus, poteter(chips), brød og ris.
 3. Mix i form nøtter, sjokolade og honning er en slager for å komme gjennom dagen. Spekepølse er en annen slager. Spis 80% fett 15% protein og 5% karbohydrater 14 dager før jaktturen så du er i Ketose kan du gå dagesvis med kun å drikke vann med salter samt litt spekepølse. Du vil ikke ha super raske karbohydrater, men du brenner av vomma slik at du ikke drar på den OG viltet du har skutt.
 4. Høres veldig ut som en gård til salgs i Rogaland. Vi har avtalefrihet i Norge. Bud på gården kan legges inn med forbehold om at heftelser slettes. Alternativt forespursel om hva leier vil ha for å fravike sin rett. Dersom ikke selger ønsker å gjøre dette får de vel vente til det kommer en idealist som vil gro løvetann. Rente på 7 millioner utgjør litt selv i disse tider. Hvis det er nevnte gård har den ligget ute svært lenge ( >2 år? ).
 5. Welcome! There are a lot of local ranges in greater Stavanger area. I prefer Klepp as its a modern range for sport shooting and not too crowded. I live in Stavanger. If you are into Skeet / Trap then one of the best ranges in Norway are just outside Ålgård. If you want to shoot handguns then Sola club has indoor area on Forus. https://www.njff.no/fylkeslag/rogaland/lokallag/stavanger/Documents/How2fish_hunt_shoot_in_norway.pdf https://www.njff.no/fylkeslag/rogaland/lokallag/stavanger/Sider/Jegerprøvekurs.aspx?menuid=10 www.inatur.no has permits everyone can buy. Good luck!
 6. Jeg lurte litt på dette oppslaget. Er det underforstått at det har vært brukt ett luftgevær til avlivingen? http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/sandnes/Ikke-greit-a-vare-krake-i-dag-3745879.html Edit, ser det blir gitt dispensasjon til avlivning med luftgevær til denne typen firmaer og var vel egentlig det jeg lurte på.
 7. Er disse noe å ha? Tenker da primært trening i offseason
 8. Droner med FLIR/nattoptikk har en definitiv plass hos sertifiserte ettersøkslag i fremtiden. Eksemplene er mange, fra helikoptervideoer lekket fra Afghanistan til jorder i Utah https://www.youtube.com/watch?v=q9UKFTbJ470
 9. Hei, har du ca kostnad per foringsplass med formel lam for ett års foring?
 10. Da som våres alle favoritt metall for jakt utenom våtmarker og skytebaner forhåpentlig snart lov igjen etter politisk vilje og vedtak tror jeg vi må blåse liv i ladingen. Bly er som kjent tungt, og tunge ting koster penger i frakt med mindre man kjøper masse.. Har noen planlagt å kjøpe inn ett parti? Eller blybarrer for å smelte? http://www.ballisticproducts.com/Chilled-Lead-Shot-4-25-lbs/productinfo/030CL04/ 11kg koster 385kroner før frakt... (Endret overskriften. Jegermeistern.) Edit: korreksjon i tekst for oppdatert regelverk.
 11. Dette har min støtte uforbeholdent. Mange med alkohol og rus bør definitivt ikke ha hverken førerkort eller våpen. Om ikke annet enn trusler kan utløse en usikker hverdag. Det er lite gøy å høre trusler fra folk du vet har våpen hjemme at de skal f eks ta deg, banke deg etc. Selv om det er en slenger i fylla. Jeg vil sågar fremme at hvorvidt folk har våpen registrert på seg bør være tilgjengelig for helsepersonell. (Ikke hva de har, men at de har). Den psykiatriske gruppen vil kunne være tjent med at de blir oppbevart til man er ferdig behandlet. Det samme med folk som sverger hevn etter å ha blitt slått ned på byen....
 12. Regnestykket over er helt korrekt. Det skal holde hardt om du kommer under 3 kroner per skudd. Nå tar den ikke høyde for lav kvalitet på kruttet og wad. Leirdueammo er ikke kjent for høy kvalitet. Videre koster metallet penger.. Det er nok her at fabrikken har gode avtaler om bulk kjøp og sparer inn pengene. Jakt ammo lader du for 3-5 kroner skuddet med "de beste" komponentene.
 13. Er han ikke grunneier så ta en prat med ham. Her ligger vikarierende motiver og/eller manglende forståelse bak. Jeg går ut fra at du, som mange andre, har peiler på hunden og det er lett å se ett "støtjag" på rådyr. Det er lov å jakte rådyr med støver så lenge man forholder seg til støthund reglementet. Hvis du på toppen av det hele har anledning til å skyte ett dyr så har du virkelig alt ditt på det tørre. Rådyr som blir jaget på vil trekke bort. Og jeg forstår det er frustrerende hvis du jager 2-3 ganger i uken og hunden din er innom rådyrene hver gang. Da er terrenget tomt på slutten av sesongen.
 14. Hvis man absolutt må ha flere enn to i våpenet finnes det alternativer nedover på kontinentet. De koster dog litt mere enn en 870.
 15. Er det noen som skal selge kort i setesdalsheiene austhei eller ryfylke? Kjøper gjerne 1 eller 2. PM
 16. Audible

  Storfugl

  Jeg er interessert i å komme i kontakt med noen som driver/har drevet med oppdrett av storfugl. Gjerne gi meg ett PM.
 17. Vi har en ny sykdom på gang som sprer seg i landbruket vårt. Desverre vil den også spre seg i rådyr, hjort og elgbestanden. Avisartikkel fra Norge. http://www.fvn.no/lokalt/aust_agder/Bonder-advares-mot-dyrevirus-2400000.html BBC Avisartikkel http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-21452990 Studie gjort i europa. http://wwwnc.cdc.gov/eid/article/18/12/12-1067_article.htm Konklusjon i denne studien går på at 10% av avkommet ( her spesifikt rådyr ) kan gå tapt grunnet virussykdommen Schmallenberg. Greit å vite hvis dere kommer over en misdannelse ute i skogen, gi beskjed til nærmeste vetrinær.
 18. Nå er det vel egnetlig sånn at det ikke koster så mye å få sendt 100kg med bly fra land som selger sånt. Slik at med fullt utstyr lader man vel til rundt 3 kroner med blyet hvis du bruker 28 grams ladning. http://www.ballisticproducts.com/Chille ... o/030CL04/ Vi må huske på at det er ikke komponenter fra øverste hylle i de billigste patronene.
 19. Audible

  SMG .22

  Den så jo ut som en Tippmann "Painball" markør som de har konvertert til .22. Tror det må bli nye regler på gang mtp hel automatikk på dette.
 20. Det er vel egentlig ulovlig å ta inn? Som kopier av kjente håndvesker og annet.
 21. Viktigste tips fra forrige innlegg. Fremfor alt vær hyggelig og fremstå skikkelig. Ha med våpenkort. Ammunisjon kan greit medbringes i ammunisjons bokser. Type grønn blå eller lignende samt butikker for kjøpe ammunisjon. Hvis du har vært på jakt, ha kontroll på all ammunisjon. Ikke glem noe i ei bukse. Hvis du skal reise mye vurder hele oppsettet med dine våpen. ei takedown rifle med tilhørende kikkert med montasje er unektelig mere praktisk enn ei lang krag Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
 22. Alaska er flott det. Det skal mye til at du trår veldig feil med den. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
 23. Ett element ved å tillate jakt med håndvåpen er at det vil bli mange flere håndvåpen i sirkulasjon. Dette vil POD og ander organer unngå.
 24. Har villrein klienten lagt inn årene? Jeg får bare opp advarsler mtp virus, ikke fungerende nettside ( laster ikke wms kart ) etc fra flere pcer på flere systemer med flere forskjellige nettlesere.
×
×
 • Create New...