Jump to content

Smygjakttråden!


ersa

Recommended Posts

tenkte jeg skulle dra i gang en tråd for smygjakt hvor man kan komme med erfaringer og tips og ikke minst spørsmål. og atpå til en oppsumering av en vellyked smygtur( bilder er fint)

 

Endret overskrift. Sako_35

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Vel.. skal du smygjakte så er regelen gå lite - se mye :) Dvs. bruk goood tid med så lydløst tøy/skotøy som mulig og ha vinden MOT deg så du ikke støkker dyra. Sakte sakte bevegelser sidesvis - rett fram er det ikke så farlig for dyra ser igrunn litt dårlig (men reagerer tvert på sidesvis bevegelser).

 

Skjul ansiktet ditt og ikke minst hendene.

 

Dager der det er litt vind så det suser blant trærne er ypperlig smygvær. Vær beredt på å fryse fast i en ubekvem stilling over lengre tid dersom dyret brått ser på deg :) Den minste bevegelse og vips! borte er`n. Unngå øyekontakt dersom du kommer sååå nærme :)

 

Å smyge seg ned ei li er en helt fantastisk måte å komme tett innpå naturen - det skjerper alle dine sanser og du opplever mye som du ellers ville oversett. Klarer du å komme innpå en hjort som ligger og slapper av i skråninga eller beiter rolig på treknoppene - da er du i himmelen :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har vel ikke noe på Jaktlykke innen smygjakt, men vil kanskje presisere det med å se mye - SE MYE! Stopp, se, og se nøye -- hjortedyr er eksperter på å være usynlige selv om de står midt i synsfeltet og burde vært sett. Og se en gang til, se før du går, og se mye, og se nøye, når du kommer ut av tetter og ut i åpent.

De som er gode til dette bare gjør det uten å vite det selv engang, så ofte vet de ikke hvorfor de ser så mange dyr.

Var vel også en som sa: "the trick to the stalking, - is in the sitting.."

 

K

Link to comment
Share on other sites

Viktig å gå mye i jaktmarkene der du skal jakte FØR jakta starter. Bli kjent med dyrestiene. Har du GPS så plott inn points of interest. Dermed slipper du å gå i timesvis uten å se noe. Og det er MYE mer spennende å gå i marker der du vet det er dyr. Noen liker også spenningen med smygjakt i ukjente terreng. Og jeg er enig. Etter hvert lærer man seg til å lese skogen og "anta" hvor rådyret er på veg osv. Man må gjøre som Jules i Pulp Fiction: "Let's get into character"!!! :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...