Jump to content

kal 270 Winchester


hauk74

Recommended Posts

.270= en 30-06 necket ned til .277, dog med litt lenger hals. Blir i praksis en slags mellomting av 6,5'en og 30-06'en. Trives best med krutt som MRP og deromkring. God fart og fin kulebane. Et veldig utvalg av jaktkuler, noe mer skralt med matchkuler. Også mye fabrikk, ihvertfall på papiret, hva som fins i butikkhyllene er vel en annen sak. Vanlige kulevekter: 130-160grain.

Et stort pluss at Norma har laget en jaktmatch-patron, (130gr. halv-butt fmj), har ikke prøvd den enda. Men 120gr.'n i .264, som ser rimelig lik ut, er utmerket til fugl.

Fint jaktkaliber, veldig utbredt i US of A.

Link to comment
Share on other sites

Har hatt et par rifler i kaliberet, og har ingenting stygt å si om det! Men en liten kommentar til dette:

 

Et veldig utvalg av jaktkuler, noe mer skralt med matchkuler. Også mye fabrikk, ihvertfall på papiret, hva som fins i butikkhyllene er vel en annen sak. Vanlige kulevekter: 130-160grain.

 

Det stemmer nok, men det virker som de fleste fabrikker lander på 150 gr som det tyngste alternativet. Finnes tyngre og, selvfølgelig, men i forhold til andre kaliber det kan være naturlig å sammenlikne med er .270 ofte ladd med lette kuler for kaliberet.

 

Er riktignok 5-6 år siden jeg hadde kaliberet sist, så kanskje utvalget har bedret seg. Ladet selv, så tyngre kuler til elgen lot seg ordne uansett!

Link to comment
Share on other sites

Hey 8) 270 win er et nydelig kaliber å jobbe med ja :D Meget flat kulebane,lett å lade meget bra pressisjon :D Hornady Interlock 150 grs kule med N-150 bak gir vel svar på det meste :mrgreen: Eller 90 grs sierra varmint kuler da hvis en skal skyte noe en ikke skal spise :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...