Jump to content

Hvilken av disse kikkertene på min kombi? (Til ca US 300$)


Esme

Recommended Posts

Skal ha ny kikkert på min kombi. Først så var jeg overbevist om å kjøpe en kikkert til 1000 lappen. Etter mye om og men har jeg forstått det slik at det er relativt store forskjeller på en kikkert til 1000kr og en til 3000kr. Jeg har derfor tenkt å bestille meg en fra USA, og maxprisen er satt til 300$.

 

Kikkertfestet er rask å klikke på og av, ergo vil jeg gå uten kikkerten på toppjakt/rypejakt til behovet melder seg. Kombien har to formål; revejakt og fugljakt. Revejakta kan innebære skudd på lange avstander. Dette må tas med i vurderingen.

 

Jeg kan max gå opp til X40 før kikkerten går nedi sikteskinna.

 

Jeg har sett meg ut noen alternativer:

Bushnell Elite 4200 3-9X40 http://www.opticsplanet.net/bushnell-elite-4200-3-9x40-matte-riflescopes-423944m.html

Leupold 3-9X40 http://www.opticsplanet.net/leupold-vari-x-ii-3-9x40mm-rifle-scope.html

Nikon 6-18X40 http://www.opticsplanet.net/nikon-6-18x40-buckmasters-matte.html

 

Hva tror folket? Vet jo at det ikke blir verdens beste kikkert til denne prisen, men disse kikkertene jeg nå har lagt ut er vel langt ifra elendige.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

http://www.xxl.no/jakt-vaapen/optikk/ki ... np-9006127" target="_blank

http://www.jaktogfriluft.no/display.asp ... rodid=4196" target="_blank

http://www.multicom.no/CARL-ZEISS-Conqu ... /p10598826" target="_blank

 

Fieldmaster er det Europeiske namnet på Buckmaster serien i USA. I forhold til pris så får desse sikta bra omtale. Med frakt og avgifter så vil eg kanskje tru den blir billegare å kjøpe hos XXL enn å importere.

Leupold modellen er jo eit temmeleg bra tilbud som du neppe klarer å importere billegare. Conquesten er i overkant av ditt budsjett,men billegare enn dette får du den ikkje i Norge etter det eg kan sjå.

Redfield er ganske rimeleg i Norge i forhold til andre land, det er ikkje sikkert den lønner seg å importere.

Ellers bør du følge med på Burris som for tida selger ut mange modellar, ser ut for at det kjem ein del nytt. Spesiellt Fullfield II modellane er rimelege no.Det samme gjeld Bushnell som skal bytte ut sine Elite 3200 og 4200 modellar. For eksempel bør denne modellen vera eit godt kjøp http://www.opticsplanet.net/bushnell-el ... 3944m.html" target="_blank .

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Av de du lister opp hadde jeg nok gått for en av Nikon kikkertene. Nå kjenner jeg ikke helt til hverken Buckmaster eller Coyote. Har vært borti Monarch, og det er brillefine kikkerter. Nikon bruker ikke å sette navnet sitt på noe som ikke er brukbart. Leopold kikkerten er også en god kandidat, for dem og bruker å levere bra optik, men mulig det varierer på "økonomi" serier?.

Link to comment
Share on other sites

Joggen: Jeg har egentlig litt trua på Leopold II kikkerten. Det er ikke den billigste serien, og det skal være god forskjell på I og II serien. Noen mer erfaringer med Leopolden mon tro?

 

Vest: Den Bushnell Elite 4200 kikkerten som du linket til virket jo veldig lovende! Ser den har fått god omtale av brukere, bl.a at den er lyssterk. Det er jo fint med tanke på revejakt!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har Leupold vx II kikkerten i 3-9x40.

 

Nå står den på salongrifla,men jeg har jaktet i flere år med den montert på 308.

Den duger så absolutt hvis du ikke må ha det aller beste.Klar og fin kikkert og jeg har ikke problemer med å anbefale den til den prisen du linker til.I sin tid ga jeg 4000,. for min på JD.

Link to comment
Share on other sites

Ja Elite 4200 er eit bra sikte, ikkje minst mekanisk er den svært sterk etter det eg forstår.Eit pluss er det også at siktet har Rainguard. Eg hadde ein gong ein 2.5-10x40 ,men den var veldig stor og tung i forhold til forstørrelsen syntes eg. 3-9x40 er betydelig mindre og lettare

Eg har faktisk sjølv ein liknande Leupold,men det er ein VX-II 3-9x33 Ultralight. Den står på salongen så det er lenge sidan eg har sett i den,men såvidt eg hugsar så var eg godt nøgd med den. Den er ein del dyrare enn 3-9x40 ,men det er fordi den er spesiellt bygd for å vera lett. Optisk sett er nok den største varianten bedre. VX-II 3-9x40 vil eg tru er eit av dei meir populære sikta i USA. VX-II serien er storseljaren til Leupold.

Nikon Coyote er ganske ny så den har eg ikkje høyrt noko særleg om.

Link to comment
Share on other sites

Bushnell har jeg 2 stk av, og begge ligger nå i skapet!. Greie nok i dagslys, men i mer krevende lysforhold er ihvertfall(trophy som jeg har da) ikke brukbar. Da hadde jeg heller satsa på en av de Nikon kikkertene. Nikon lager brae ting, som ikke skuffer. Leopold er og bra, men dem har sikkert dårligere modeller, som kanskje er laget av andre produsenter for å ha billige modeller.

Link to comment
Share on other sites

Bushnell Elite 4200 og Bushnell Trophy er to vidt forskjellige kvalitetsseriar.Noko ein og ser utav prisen. 4200 var toppserien til Bushnell inntil 6500 serien kom.Bushnell har for tida 8 ulike modellseriar og der 4200 ligg på 2.plass så ligg Trophy på 6.

Leupold set saman alle sine modellar sjølve i USA,men einkelte deler blir produsert i andre land.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...