Jump to content

Esme

Members
  • Posts

    71
  • Joined

  • Last visited

Esme's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for gode erfaringer. Tar gjerne i mot flere. Også de negative! Ja, som dere sier skal skoen helt klart testes i butikk før kjøp, men det kan være godt å ha "siktet" seg inn på noen ulike modeller før man går inn døra. Er La Sportiva og andre Italienske sko litt smale over rista? Mener jeg har hørt noe om dette.
  2. Er det noen her inne som har noen lave fjellstøvler de ønsker å anbefale? Selv har jeg et par Crispi Gore-Tex sko som skal byttes ut. Tar inn vann som ei sil, noe smale over rista, og genererer raskt gnagsår. Fornøyd med mine Alfa Bever høye jaktstøvler, og lurer på om Alfa sine lave Walk King kunne være noe... Noen med forslag og innspill?
  3. Puh... 2300kr ja. Men takk for svar!
  4. Hmm!! Har ikke BT modell. Er jeg da låst?
  5. Hei, Er det mulig å ettermontere dette selv? Tenker f.eks på dette: http://www.korsholm.dk/nb/swarovski-pbc-personligt-ballistisk-cap.html
  6. Som sagt, jeg klarer å få den klar ved å finjustere den skikkelig. Fikk en kamerat til å se i den også, og han syntes den også var uklar / ufokusert. Som sagt, jeg fikk den rimelig bra ved justering. Det virker som det ikke er noe spesielt unormalt ved den ut fra hva dere skriver. Jeg kan jo eventuelt ta et bilde, skal vel få til det.
  7. Hei, Har en Swarovski Z6i, 2-12x50. Synes at doten er noe uklar, og "drar seg ut". Med at den drar seg ut, mener jeg at den ikke er klar og tydelig ved høy styrke, og jeg ser at den ikke er helt sirkulær. Ved finjustering får jeg den rimelig bra, men synes at en kikkert i toppsjiktet, som også nesten er ubrukt bør holde bedre kvalitet. Noen andre med erfaring rundt dette? Bare å levere til forhandler?
  8. Takk for svar! Har tenkt på børselars selv også. En ringerunde med tanke på utvalg er kanskje lurt. Det er vel ingen som har prøveskyting?
  9. Er på utkikk etter ny hagle. (Må si jeg har veldig sansen for S/S) Etter et lite "bomkjøp" for noen år tilbake, hvor det ble et impulskjøp av en hagle jeg overhodet ikke var fornøyd med i ettertid er det på tide å faktisk legge litt mer arbeid i haglekjøpet. Kunne derfor tenkt meg å vite om dere har noen autoriserte selgere å anbefale på Østlandet? Holder til i Lillehammer. Hvilket merke det blir, har ikke så mye å bety. Skal ikke ha en hagle lagd av gull, men en solid og god hagle som passer meg. Ser for meg en pris på rundt 10.000,-. Dersom dere har noen forhandlere å anbefale, så spytt ut!
  10. Jeg har en kikkert for hånden, en z6i 1.gen, men er veldig usikker på om jeg skal kjøpe meg 1.gen eller 2.gen når jeg først skal handle. 2.gen er naturlig nok noe dyrere. Noen med brukererfaringer fra begge modellene? Kunne tenkt meg noen tilbakemeldinger fra jaktfolket. (PS: Har lest tidligere tråder vedr. hva jeg spør om)
  11. Har en breton som har vært med å lett noen timer i dag. Riktignok ingen optimal hund for formålet, men føler meg trygg på at hun ville markert om det hadde vært noe rundt skuddstedet. Bor i lillehammerområdet. Forøvrig vanskelig å vite hvor hiet er, siden det sikkert er hundre potensielle hi rundt skuddstedet. Gammel tett skog i skrått terreng, med masse stor stein, tett gress osv..
  12. Tror ikke forskjellen på 6.5 og .222 utgjør det store. Om skuddet sitter likt, vil jeg tro reaksjonen er nokså lik. Helmantel går i utgangspunktet bra, men litt sjangsspill kan det være. "slingringsmonnet" du har med ekspanderende ammunisjon mister du jo. Har selv, med hell skutt rev med .223 helmantel. Men det blir jo adskillig mere "søl" med eksp.ammo, noe som igjen gir en "sikrere"/tryggere død. Skjønner. Skal uansett ikke bruke pelsen, så da er det jo ikke mye å lure på igrunn. Får bruke de kommende dagene på litt ettersøk. Ergelige greier, var sikker på at det var stjernetreff når jeg så den gikk ned i skuddet og lå der i noen sekunder
  13. Du har helt rett, blir kun blyspiss heretter. Har tidligere gått bra med 6,5 helmantel, men 222 er jo ikke store saken når den ikke ekspanderer.
  14. Var uheldig å skadeskyte en rev, tett inntil skogkanten. Brukte 222 helmantel, reven datt rett ned i skuddet, hylte fælt, og tok noen rundkast før den spratt opp og sprang i skogen igjen. Tok et ettersøk, men den var ikke å finne. Veldig uoversiktlig gammel skog med gode gjemmemuligheter. Ser for meg at det kan være et hi i nærheten også. Er det noen mulighet for å finne igjen reven?
×
×
  • Create New...