Tyrihjelm Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Søndag dro vi tidlig ut før det lysnet. Vi hadde ikke gått langt i grålysninga før vi fikk skuddsjans på flere storfugl. Etter litt fikk jeg min første sjans noensinne på en fin tiur. Den datt rett ned. Nå har den har hengt i fire dager med en gjennomsnitts-temperatur på ca 12/13 grader. I kveld tenker jeg at jeg må ta den ned. Er det noen som har gode forslag på hva jeg gjør videre? Utstyr: Star Baikal sporting Ammo: Kent tungsten matrix nr. 3. Hilsen ganske fersk jeger:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyrihjelm Posted September 22, 2010 Author Share Posted September 22, 2010 Hm...tydeligvis ikke mange som har skutt en Tiur her.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipheron Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Har du god plass i frys pakker du den inn i aviser og fryser den hel, vil du gjøre ting litt lettere for senere evt spare plass så gjør du den opp nå. Ta ut fileter, lår, hjerte og lever og frys ned i plastposer, pass på at du får ut all luft, sugerør/støvsuger eller lignende funker bra... Du kan også koke kraft på skrog og fryse ned. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyrihjelm Posted September 22, 2010 Author Share Posted September 22, 2010 Jeg hadde kanskje tenkt å ribbe den først. Ok, så det går an å ta ut fileene. God ide det med å vakumere. Hadde tenkt å fryse den ned hel og evt. steke den hel. Den veier ca 3 kg og kan vel kanskje holde til 4-6 personer? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipheron Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Hvis den skal fryses hel så hadde jeg beholdt fjøra på og innmaten i, den holder seg bedre da. 3 kg, bør holde til 4 personer selv om du skjærer ut fileter osv, personlig foretrekker jeg det mot helstekt fugl, mye enklere å holde kontroll på resultatet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjooern Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Er den fin så hadde jeg stoppet den ut Angrer på at jeg jafset i meg min første tiur da den var stor og fin Har lyst på en sånn i stua Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyrihjelm Posted September 22, 2010 Author Share Posted September 22, 2010 Det hadde vært noe det....Jeg kjenner ingen som kan bistå meg med den jobben nå desverre. Skal ut igjen å jakte mer. Har funnet et topp område:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Münsterjeger Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Siden fuglen har modnet såppass lenge er vel tidspunktet for utstopping litt sent. Dessuten er vel fjærpennene fortsatt rimelig ferske på denne årstiden, så det er blodfyllte og vil rotne / dette av. Skabbtiur (Skal den da brenne si avgiftsfri diesel?). Tilbake til saken; jeg pleier å fryse mine skogsfugler hele. Dette fordi jeg best liker denne type fugl helstekt. Bonuset man da får er at man under tiningen er veldig lett å flå / vomme ut. Ta ut innmat når innmaten i seg selv er en frossen klump. Jeg synes for øvrig også denne metoden bavarer noe av viltsmaken i fuglen. Jeg pleier å steke fuglen hel "turkey-style". Stuffing omtrent det samme, men med innslag av villt og natur som f.eks. einer. Gjerne litt kjøttdeig av elg om du har. Løk, eple, brød, svisker og hvitløk. En god fløtesaus og fløtegratinerte poteter. En god amaronevin, så er kvelden reddet. Bare vær obs på om du skal ha rødvin til maten, så dropp tyttebær. Da er rognebærgele tingen. JEg ble virkelig overrasket over fenomenet tyttebær / rødvin. Trodde slettes ikke på det. Hvertfall ikke at det var så ille. Så måtte prøve under min følrste tiurmiddag. Joda, det ødela omrent alt. Lykke til!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyrihjelm Posted September 22, 2010 Author Share Posted September 22, 2010 Takk for gode forslag. Det er slik jeg egentlig hadde forestilt meg det, å steke den "kalkunstyle" med stuffing og innslag av vilt- ingredienser. Jeg tenker også å fryse den hel etter flere råd om dette slik at fuglen bevares best mulig. Rådet om ikke å kombinere tyttebær og rødvin har jeg også hørt om. Har ellers noen gode viner på lur som jeg mener kan matche denne ekslusive maten:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Hm...tydeligvis ikke mange som har skutt en Tiur her.... Har du prøvd å søke? search.php?keywords=Tiur&terms=all&author=&fid%5B%5D=5&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=S%C3%B8k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyrihjelm Posted September 24, 2010 Author Share Posted September 24, 2010 Takk for tipset(ene). Her var det mye informativt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.