Jump to content

Trenger jeg egentlig speilrefleks, hva er alternativet?


g freeman

Recommended Posts

Bakgrunnen til spørsmålet er at jeg ønsker å ta mer bilder og bedre bilder.

Jeg pleier ikke å ta med kamera over alt, men på høsten under jakta pleier kameraet å være en fast følgesvenn også under fisketurer og lignende.

Jeg har tidligere hatt speilrefleks og tatt lysbilder, noe det ble en brå slutt på da de digitale kameraene gjorde sitt inntog. Da jeg tok en del lysbilder var det svært sjelde jeg brukte noe anet en standard linsa.

Derfor er jeg svært i tvil om speilrefleks er det rette for meg.

 

Det jeg har tatt bilder av de senere åra er nærbilder av smådyr, blomster, artige former osv. Portretter av hunder i skogen, mennesker i aktivitet rundt bål, gutt/jente med fisk, på post osv. Noe landskap seff men det synes jeg ikke jeg får noe dreis på.

Jeg har brukt ett Canon powershot a 2000 is det siste året og før det ett Nicon coolpix 5200, altså vanlige kompaktkameraer. Det jeg savner med bildene jeg tar er skarphet, spesielt i dybde og også fart. Det jeg mener med fart er hastigheten fra en trykker ned knappen og bildet eventuelt bildeserien er tatt, jeg blir rett og slett for sein til å fange det øyeblikket jeg er ute etter. Det er også andre mangler men det skal jeg ikke gå inn på her, det er i alle fall noe som mangler.

 

Det jeg tror jeg er ute etter er noe som er lett nok og lite nok til at det blir med i en alt for tung sekk.

Det bør være forholdsvis enkelt å komme i gang med, men samtidig gi litt muligheter for litt mer avansert bruk.

Jeg tror også at det bør ha en linse som duger til det meste da sekken er tung nok.

Baterikapasiteten eller muligheten til å bytte baterier på en enkel måte, jeg har stort sett tilgang på strøm innimelom.

Det bør tåle vanlig bruk utendørs.

Mvh Bos

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ingen kamera ekspert, men etter jeg knipset med ett speilrefleks kamera er jeg overbevist. Speilrefleks har veldig liten eksponerings tid om lyset er noenlunde. Og bildene blir sylskarpe. Vekten er noe høy da, det er ett stort kamera. Jeg husker ikke hva kameraet heter akkurat nå. Mulig det fins kompakt utgaver av speilrefleks?

Link to comment
Share on other sites

Hvis jeg tolker trådstarter rett? Så spør han om alternativ til SLR...

 

Jeg er enig i at SLR gir mer/bedre muligheter og bilder. Men det er alt for stort å ha i lomma/sekken på jakt. Og da ble mitt Canon D350 liggende igjen hjemme. Canon G9'n er bestandig med på tur.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har akkurat kjøpt meg Fujifilm finepix HS10, så jeg kan ikke si noe om erfaringer enda. Men det har 30 x zoom og filmer i full HD hvis du ønsker det (massevis av innstillinger til både foto og film). Det er ikke et speilreflekskamera - men det ser jeg kanskje ikke helt vitsen med til mitt bruk, da kameraet har så mange muligheter og innstillinger - og linsa dekker et så bredt spekter. Det beste er prisen - 3.700,- betalte jeg...

 

http://www.dinside.no/840724/fujifilm-finepix-hs10

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...