Jump to content

Skjøttarstuggun

Members
 • Content Count

  587
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Skjøttarstuggun last won the day on July 1

Skjøttarstuggun had the most liked content!

Community Reputation

137 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Men har det betydning i felt der skivene er så store? Må evt være på innertreff.
 2. Har en slik. Min synsing er: BR - fordel mindre rekyl, mindre løpsslitasje, perfekt til å skyte på blink på 300 meter. XC - fordel er bedre mating fra magasin (hvis du trenger mer enn et skudd på jakt), sannsynligvis bedre enn BR på de aller lengste avstandene.
 3. Får ikke helt med meg hva du skal bruke den til.
 4. Sjekket tallene for "vanlige" stevner i mitt område i 2019. 507 starter derav 10 i jegerklassen.
 5. Jeg mente overgangen fra Jeger- til Kikkertklasse. Det tror jeg ikke betyr så mye for jegerne. Ellers er vi enige om overgangen fra andre klasser.
 6. Når vi er inne på å spå om fremtiden, er min spådom at kikkertklassen knapt drar en eneste ny jeger til DFS. Derimot vi nok en del av de som i dag er tvunget over i finfelt (les kortfelt) heller skyte stevner i kikkertklassen.
 7. @Midt-I Hvor mye erfaring har du egentlig fra DFS-skyting? Da tenker jeg på alle øvelser som 15m, bane, felt, felthurtig og Stang.
 8. Jeg er helt amatør på hunder, men ganske lærd på sykdommer. En ting jeg har lært er at når tettheten av individer blir svært stor, og de hygieniske forhold dårlige, da brer smittsomme sykdommer seg. Her jeg nå bor, går det en meget populær turvei like utenfor vinduet. Svært populær også for lufting av hund. Sgs alle hunder driter og pisser på en strekning på 100-150 meter (tross at det er en lekeplass for barn der). Så går det noen få minutter før neste hund(er) kommer. Alle stikker nesen sin ned i stedet den forrige gjorde fra seg. Når det i tillegg har vært en varm sommer med flotte groforhold for bakterier, ligger alt til rette for spredning. Etter at avisene begynte å skrive om dette, er området nesten fritt for hunder. Mine tanker: Dette er ikke storby. Det er småby/landsbygd. Om jeg hadde hund, ville jeg brukt et par minutter i bil eller med sykkel for å lufte hunden min i en eller annen skog som det er rikelig av her jeg bor. Det kan ikke være smart at alle skal lufte hunden sin på et lite område rundt kjøpesenteret.
 9. Kommer vel an på hvordan en lader. Har inntrykk av at for alt for mange er fart og ikke presisjon det viktigste.
 10. Og til LH er vel XC å foretrekke fremfor BR? Ellers leste jeg noe interessant om 6mmCM. Men dette er bare noe jeg har lest. Har dessverre ingen egen erfaring med skikkelig langhold.
 11. - Hva som er så dyrt med å skyte .22LR eller luft har jeg vanskelig for å forstå. Med unntak av ekstremt sjeldne naturtalent, kreves det vel betydelig treningstid uansett hvilken gren en ønsker å hevde seg i. - Jeg skyter regelmessig flere disipliner i tre ulike skytterorganisasjoner, og jeg synes det er like lett å oppnå vennskap med skyttere i alle disipliner og organisasjoner. Dessuten er jo mange av oss Tordenskjolds soldater.
 12. @Rausheim Hvis denne var til meg, kan jeg opplyse at de aller fleste av mine mesterskapsmedaljer er vunnet med GT9 og 686 i tillegg til noen nasjonale og internasjonale med AR15 og G17. I tillegg var jeg et par år den eneste i NSF med stevnedeltagelse med alle våpen fra luft og fri til Mag2..
 13. Selvsagt skal vi ta vare på alle som gleder seg med skyting. Men jeg forbeholder meg retten til å synes det er trist at vi i ISSF-disipliner på pistol ikke er å regne med i det hele tatt.
 14. Jeg vet det meste som er verdt å vite om pioneren Vidar Nakling. Det er over 10 år siden jeg kjøpte hans bok og trente med denne som veileder flere ganger i uka.
 15. Det er en god ide. Utfordringen er å skape store miljø som er nødvendig for å nå gode resultater. I rifle har en store DFS med sitt gode miljø der alle skyter med et likt våpen, og der en i all hovedsak skyter et program som er presisjonsskyting med rikelig tid. Da kan en bli rimelig god selv om en har skole/arbeid ved siden av. Når pistolskyttere i NSF skal fordele seg på 9 våpen og 16 øvelser tar det litt tid før en kommer rundt. Det blir langt mellom hver trening med et bestemt våpen i en bestemt øvelse.
×
×
 • Create New...