Jump to content

Skjøttarstuggun

Members
 • Content Count

  492
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Skjøttarstuggun last won the day on July 1

Skjøttarstuggun had the most liked content!

Community Reputation

118 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dere må ikke blande sammen baneinstruksen som gjelder for en konkret bane, og reglene for jegerklassen ved konkurranser i DFS. Den siste har 8mm som største tillatte kaliber.
 2. Det er så mange her som snakker om fornyelse. Nå har jeg nettopp fulgt med ManU-Inter, Warholm og Ingebrigtsen i London og TdF. Fotballen har knapt endret seg på 100 år. Det er fortsatt stor interesse for å løpe raskest fra A til B selv om vi har både sykkel, MC og bil. Og en sykler fortsatt med menneskedrevet sykkel selv om EL-sykkelen er oppfunnet. La oss som like å skyte på runde skiver med diopter eller korn og skur få lov til det også i fortsettelsen. Vår fascinasjon ligger i poeng, sentrum og tiendeler - ikke i smell og rekyl. La oss fortsatt få holde våpenet selv uten alle slags støtter. Det er jo fritt fram for andre som vil ha det på en annen måte å finne andre organisasjoner enn DFS og NSF/ISSF, eller starte sine egne der en skyter akkurat som den gruppen ønsker. @BC.Airn Du nevner Norgesfelt. Det er en genial moro- og treningsøvelse. To personer kan kjøre et stevne, og skytterne kan skyte mye. Feltskyting på bane. De er viktige bl.a. fordi det er flott trening. De er ikke useriøse, men det er fortsatt i den virkelige feltløypa at mesterskap foregår. Vi har andre tilsvarende øvelser i pistol slik som hurtig mil/rev/SP/SR, sprintluft og NAIS. Artige øvelser, men ikke mesterskapsøvelser. Fine øvelser, men jeg håper at folk fortsatt vil skyte øvelser på nivået over som baneøvelser og feltstevner i fullskala.
 3. Dette kan la seg løse relativt enkelt dersom du hele tiden bruker absolutt like utgaver av de tre - Bly, Hel, Var. Du skyter inn med H og kaller dette nullstilling. Så skifter du til B og noterer hvor mange knepp du må skru i høyde og side for på nytt å være midt i. Så skrur du tilbake til nullstilling og skyter med V. På nytt noterer du hvor mange knepp du må skru. Så tester du alle på nytt for å se om dette stemmer også ved neste skyting. Hvis det gjør det, har du nå løsningen. Det viktige er nå at du etter skyting alltid skrur tilbake til nullstilling og at du tar vare på notatene og har dem for hånden når du skal skyte.
 4. I denne sammenheng sluttstykke/sleide.
 5. Uansett så koster ikke skytedressen flere titalls tusen i året. En toppdress koster ca 15.000, og den har en i mange år.
 6. Enig. Men på den annen side: Jeg vet av min går maks 15mm til høyre på 50 meter på første skudd. Enten vurderer jeg det som "innenfor" ved skudd på vilt, eller så holder jeg litt til venstre. Med >100 gråtrost i året, har det gått greit.
 7. Hva som er et avvik varierer selvsagt etter hva en mener er ok samling. Selv er jeg ikke bedre til å skyte enn at jeg mener rifla har stabilisert seg nok etter 15-20 prøveskudd når jeg skyter en match. Jeg vet dog at de beste ofte mener at 25-30 prøveskudd er nødvendig når hver tiendel teller.
 8. Ja. Men klart verre med upusset enn med pusset løp. På ISSF-skiva kan jeg havne i åtteren på første skuddet. Med nypusset løp og god ammo havner jeg innenfor 9,5.
 9. Jeger hadde en test av hagler under 15.000. Den testen ble vunnet av tyrkiske Khan K-500 LUX 12-76 til 9900 kroner.
 10. I de militære klassene skal det brukes korrekt uniform og mil ammo.
 11. Ikke med jegere. Men ser gjerne flere sportsskyttere.
 12. Enig. DFS får ikke flere jegere inn ved å opprette kikkertklassen. Derimot vil en del gå fra de andre klassene til kikkertklassen. En del av de eldre synes "finfelt"/kortfelt er litt kjedelig. Ser ingen annen grunn enn den økonomiske til at vi skal tiltrekke oss jegere. Sportsskyttere og jegere er to ulike grupper.
×
×
 • Create New...