Jump to content

Skjøttarstuggun

Members
 • Content Count

  733
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Skjøttarstuggun last won the day on July 1 2019

Skjøttarstuggun had the most liked content!

Community Reputation

165 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @Robinson: Jeg har gjort nøyaktig samme observasjon som deg. Likevel tror jeg dere snakker om to ulike ting. Hard jakt på et avgrenset område reduserer helt klart kråkemengden i dette området. Jeg tror ikke det skyldes at det blir færre kråker, men at kråkene, som er smarte fugler, holder seg unna området. På "mitt" område kan effekten vare helt opp mot et år. Min forståelse har vært at det holder helt til det klekkes nye kråker som ikke har den erfaring at området er farlig. Hvis jeg derimot ser på et større område, > 10 ggr større enn det jeg klarer å "rydde", har jeg inntrykk av at min jakt ikke har noen betydning for kråkas predasjon av arter vi ønsker å ha større mengde av. Mitt inntrykk er at jeg kun lager noen kråkefri "oaser". For meg er det fint, men i den store sammenhengen er jeg redd det er tilnærmet betydningsløst. Jeg har skutt > 150 kråker i året.
 2. På Skytterkonferansen/messen neste helg kan du høre det siste både om våpenloven og om evt blyforbud fra folk som er oppdatert på dette og ikke bare synser, tror og videreformidler rykter: https://www.skyting.no/forside/events/skyttermessen-2020/skyttermessen-2020-program/
 3. Å skaffe seg ammo er enkelt. Det er nok å kjenne en som har våpenkort.
 4. @Hk Jeg tror en reduserer risiko for slike blemmer ved å legge ved et skriv til hvert våpen hvor en beskriver det og hvorfor det er verdt å ta vare på. Tror også på personlig oppmøte og en lengre samtale med den ansvarlige ved overleveringen.
 5. Jeg ser at mange har reagert negativt på dette. Kan bare fortelle min historie: Vi var noen kamerater som til sammen hadde en ikke ubetydelig mengde gamle våpen hjemme hos oss selv i kott og kjellere. I vår hjemkommune har vi en nedlagt militærleir/ekserserplass med rike tradisjoner. Denne leiren har en aktiv venneforening som holder den i stand. Blant annet har den blitt som et militærhistorisk museum hvor de har åpent for publikum mange ganger per år. Vi bestemte oss for å gi bort alle våre gamle våpen til denne foreningen og leiren. De har tatt godt vare på dem. De er nå utstilt i tidsriktige omgivelser, våpnene er presentert med tekniske data og med beskrivelse av hvem, hvordan og hvor de har vært brukt. Jeg ble etter en tid oppringt av en tidligere forsvarssjef som ba å få ta med en av pistolene til Hjemmefrontmuseet. Det fikk han selvsagt. Personlig synes jeg at dette er en langt bedre løsning enn at de ligge på et kott hjemme hos meg. Jeg har aldri angret at jeg ga dem bort, og jeg synes tvert om at jeg nå har bidratt til at våpnene får den oppmerksomhet de fortjener.
 6. Forby salg av startpistoler, softguns og andre lekesaker. La museer overta våpensamling. Våpen er for aktive sportsskyttere og jegere.
 7. Med det mener jeg at de verken fungerer skikkelig (mye funksjonsfeil) eller treffer der du sikter før de har vært hos børsemaker.
 8. Ja, særlig for en som er norgesmester på bane samme året.
 9. Har ikke PPC, men 6mmBR. Bruker kun magnumhetter etter anbefaling fra de beste.
 10. Jeg har skutt både dynamisk og hurtigøvelsene i NSF/ISSF. Jeg mener vi må snakke om ulike teknikker fordi så mange ting er forskjellig. I dynamisk er det et poeng å skyte hurtigst mulig, ofte bruker en begge hender og målene er relativt store. I NSF/ISSF er poenget å skyte innen den tiden som er til rådighet og det er nyttig å utnytte denne, en skyter alltid enhånds og målene er langt mindre.
 11. Godt spørsmål. Jeg og mange av mine skytevenner synes at finfelt ikke er skikkelig felt. Derfor har jeg lyst til å sette kikkert på Saueren i år og gå tilbake til grovfelt.
 12. På felt er det bom, treff og innertreff. Har opplevd å skyte 30 uten å få premie
 13. Ja, jeg mener fingerens plassering er av betydning. En må trekke rett bakover. Viktigere er dog gjennomføringen av selve avtrekket. Min forståelse av det er at en først må gjennomføre tusenvis av skudd med gode avtrekk i presisjon (lang tid/sakte). Pressavtrekk med etterhold. Jeg prøvde å kalle det "gjennomtrekk", men det har ikke slått an. Så øker en hastigheten gradvis, men ikke hurtigere enn at en fortsatt gjennomfører gode avtrekk. Etter hvert mener jeg at jeg klarer å gjennomføre dette på 6 sek. Jeg har fortsatt problemer med silhuett 4 sek. I treningen må en ikke være fokusert på poeng, og en må ikke være redd for å bruke for lang tid. Fokus må være på at alle fem avtrekk skal være gode. To ting til som har vært viktig for meg: I presisjon gjennomfører jeg fem like arbeidsoppgaver. I hurtigskyting er alle fem skudd en arbeidsoppgave. Det andre er at når det er ca 10 sek igjen til klar, sier jeg stille inne i meg de fem skuddene i den takt de skal utføres. Da bruker jeg "bløte" ord som jeg tror selv at reduserer risiko for napp. Laff-laff-laff-laff-laff (ikke pang-pang-pang-pang-pang).
×
×
 • Create New...