Jump to content

Skjøttarstuggun

Members
 • Content Count

  405
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Skjøttarstuggun last won the day on April 16

Skjøttarstuggun had the most liked content!

Community Reputation

73 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vårrengjøringen har vært helt nødvendig. Særlig på senvinteren/våren i år har det vært spesielt ille. En liten gruppe på 5-6 brukere har slått seg ned her inne og bor her tilnærmet 24/7. De prater seg imellom om mange ting som ikke har noe på Kammeret å gjøre kun avbrutt av episoder hvor de gjør narr av eller skriver nedlatende om andre brukere som har litt divergerende synspunkter fra dem selv.
 2. Det er ikke logisk at mange tyverier gir rabatt. Men det er slik at det er straffeskjerpende å stjele større verdier enn små verdier. Du får mer straff om du stjeler en million enn om du stjeler en femtilapp. Og ja, det bør gi lengre straff å ha 2000 ulovlige våpen enn å ha et. Det bør også gi større straff å ha en fullt brukbar AG3 enn å ha en gammel Krag.
 3. Det er det vel ingen som har gjort, gjør eller kommer til å gjøre. Like lite som norske jegere dømmes kollektivt for det "svenskeskytteren" gjorde. Godkjente våpensamlere som holder seg til lovverket bidrar til en positiv dokumentasjon av våpenhistorien.
 4. Det er vel ingen fornuftige som mener at disse lovbrudd er likestilt. Men tross det liker jeg meget godt at politiet tar også andre mindre alvorlige lovbrudd som biltyveri, lommetyveri og innbrudd i skytterlag sine klubbhus. I dette tilfellet mener jeg at det er ganske alvorlig kriminalitet når ansatte i forsvar og politi misbruker sine stillinger til underslag. Det finnes regler for våpensamling, og jeg synes alle som vil samle våpen skal følge disse reglene. I motsatt fall synes jeg de skal straffes.
 5. Jeg har ladet knapt et år. Kun 6,5mm, ca 100-150 i uka, men skal nå også prøve meg på et marginalt mindre kaliber. Jeg bruker en Dillon 550 som jeg kjøpte brukt med alt nødvendig utstyr for 5000 kroner. Mange advarer mot å starte med en slik presse, men jeg synes det går greit. Jeg deler opp operasjonen i to. Jeg tar ut tennhette, halspresser og setter i tennhette i en operasjon. Jeg fyller krutt og setter i kule i en annen operasjon. Når jeg blir mer vant, vil jeg kanskje gjøre alt i en operasjon. Men jeg vet ikke, for jeg har god tid, og jeg trives med arbeidet. Noen hevder det er negativt at den ikke indekserer (flytter seg et hakk for hvert drag i arma). De er redd for dobbelfylling av krutt. Med min lading er det ikke noe problem. Jeg har prøvd dobbelfylling, og det merkes godt. Da flommer kruttet over, så det er jeg ikke redd for. Blant de som skyter mye konkurranse som DFS, er Dillon nesten enerådende, og jeg ville kjøpt den samme igjen. Men gjentar at jeg ikke har erfaring med andre presser.
 6. Ja, det står på boksen, men jeg brukte 2,5 grain under den som skulle gi 850 m/s. På 37 grain fikk jeg 830 m/s. På min N-19 boks gir hvert grain 23m/s, så jeg forsøker 41 grain. Prøveskyter og kronograferer i morgen. Neste stevne er først på fredag. Kanskje jeg heller bør prøve N-11?
 7. Et sted mellom der har du Sako Quad. Tikka har også kommet med en. 22.
 8. Jeg ville gjort et av to. Enten kjøpt en .223 og evt skaffet meg en .308W senere om det ble aktuelt med storviltjakt. Eller kjøpt en 6,5 eller .308W nå som du godt kan bruke på alt vilt. Etter min mening har det på dette forum og en del andre steder utviklet seg en trend om at en må ha et kaliber for hver type vilt. Jeg ser mange fordeler ved å ha bare en sentertent jaktrifle: Alle skudd du skyter er med samme rifle - trening gir bedre skyting. Du klarer deg med en type ammo. Om du vil lade selv, trenger du utstyr kun for et kaliber.
 9. Med Lapua Scenar 7,0 gram og NC96M 37.0 grain fikk jeg fantastiske samlinger. Nå har jeg bare N-19 i huset og skal lade i dag. Ønsker kvalifiserte forslag til kruttvekt som tilsvarer den med NC96M.
 10. Det finnes gode grunner for at vi har et skriftspråk.
 11. Det er ikke dette vi skriver om. Les startinnlegget. Det handler om at TS vil lage seg en privat skytebane paa egen grunn. Det handler om aa ringe en gang, ikke hver gang en skal ut for aa skyte.
 12. Sånn var det der jeg vokste opp også, men dette har endret seg - særlig etter 22. juli. Nå blir det meldt når noen TROR at folk har skytevåpen jfr han med fiskestang på ryggen. HV-soldat i uniform med AG3 ventende på toget på stasjonen opplever utrykning av væpnet politi. Naboene kan du ha kontroll på, men ikke tilfeldige turgåere. Våpenfobien har blitt en epidemi i Norge.
 13. Nei, det er ikke nødvendig. Men det er smart. Ofte ringer en eller annen dust til politiet når de hører en smell. Så ringer politiet til deg. Bedre å være såkalt proaktiv.
 14. @skog Nei, ikke at de har konkludert, men at de har en viss peiling på hvordan det vil bli. Men kompendiet har nok først og fremst den hensikt å bedre likebehandlingen rundt i Norge. I tillegg å være en hjelp for alle nye som etter reformen behandler våpensaker. De trenger jo å få opp farten for å få ned behandlingstiden.
×
×
 • Create New...