Jump to content

Skjøttarstuggun

Members
 • Content Count

  808
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Skjøttarstuggun last won the day on July 1 2019

Skjøttarstuggun had the most liked content!

Community Reputation

197 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det var da svært hvor det tar av. En skrev noe om økonomi. Jeg svarte at det er billigere med en pistol enn med to, og at det er billigere med 9mm enn med .45. For all del. Jeg synes .45 er et flott kaliber, og jeg kjenner gode og erfarne skyttere som behersker det utmerket. Men til nye skyttere anbefaler jeg .22, 9mm og .38. Så får .45 komme om noen år.
 2. Du har helt rett som naturtalent. For oss vanlige som trenger å trene, blir det tross alt en del kroner i løpet av året. Svaret mitt var til han som brakte økonomi inn i diskusjonen. Da er det fortsatt slik at det er billigere med en pistol i 9mm og trening kun med denne ammo enn med en pistol i 9mm, en pistol i .45 og trening med begge typer ammo.
 3. Ikke bortsett for at de bruker det som grunnlag for kjøp.
 4. Håndvåpen til meget aktive, unge sportsskyttere ser jeg som det minst tvilsomme punktet sikkerhetsmessig.
 5. Min erfaring gjennom mange år er at de som absolutt skal kjøpe .45 til mil og 9mm til grov, først og fremst er ute etter å skaffe seg flest mulige våpen. I feltløypa ser jeg dem ikke. Hvis økonomi og sportsskying skal prioriteres, anbefaler jeg en god 9mm til begge program. En sparer utgiftene til en .45, en sparer ammokostnader, og ikke minst får en langt mer treningstid per våpen som igjen gir bedre resultater.
 6. Vi kan håpe at individuell trening på banen i små grupper blir tillatt snart. Etter hvert også vanlige stevner opp til Samlagsstevner. Alt fra LDKS og oppover er jo avlyst. Er også spent på om vi får gjennomføre storviltprøve.
 7. Hva sier dagens lov og forskrift om bortreist våpeneier? Har noen opplevd å få kontroll mens de var på ferie? Jeg spurte vår lensmann om dette. "Om dere vil kontrollere meg, og jeg er bortreist på ferie, hva så?". Svaret var at da fikk jeg gjøre en avtale med politiet så snart jeg kom hjem.
 8. Jeg trener .308 med et lager jeg har av Harald V før de ble blyfri. Jeg skyter inn på 200 meter og sjekker deretter med Lapua Naturalis før jakta hvert år. I min rifle går sistnevnte ca 4-5 cm lavere på 200 meter. Med ca 3 knepp opp på 1/4 moa, blir det bra nok til jakt. Jeg vil tro at du kan gjøre det samme med de fleste ok FMJ. Avviket er hos meg konstant fra år til år. Så enten det ikke er avvik eller det er noen cm, justerer du bare tilsvarende når du går fra treningsammo til jaktammo.
 9. Innskytingsavstand: Det kommer an på hva jeg skal bruke den til. Kulebanen er ofte slik at den krysser på 15 (på vei opp) og 50 meter (på vei ned). Så må en lære seg hvor mye over det blir i det mellomliggende. Til kråker etc: CCI sub HP eller Eley sub HP. Til trening med den rifla kan SK standard sikkert være et ok alternativ. Men du må prøve. En vet aldri sikkert uten å teste.
 10. Her på kammeret er det nok F60.0 som rår.
 11. Det har du helt rett i. De tre store blir her på Kammeret stort sett beskyld for enten å sitte med hendene i fanget eller slikke noens rygger. Men det er disse som med faktabaserte og nøkterne innspill som følge av godt samarbeid, har klart å få det hele dit det i dag har kommet.
 12. Som jeg har sagt i mange år: Totalt ubegrunnede bekymringer 😀
 13. NÅ kan du uansett ikke gjøre det. Tidligst når loven trer i kraft. Sannsynligvis 01.01.21. De andre spørsmålene om konkrete våpen får andre svare på.
 14. @slemmo: Du er inne på noe vesentlig her som stemmer godt med det jeg opplever i eget skytemiljø. Vi er mange som godt kunne ha lyst til å drive med nye og attraktive skyteformer. Men ingen har mer enn 168 timer i uka. Det blir ikke tid nok til all skyting vi kunne tenkt oss å gjennomføre. For det må være noen ildsjeler som brenner for akkurat den grenen. Som organiserer, skaffer materiell, klargjør baner, organiserer treninger, arrangerer stevner osv. Så kommer det en grense for hva Tordenskjolds soldater makter å ta på seg.
×
×
 • Create New...