PederR Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 hallo tenkte på om noen her har noen gode tips til mat som er kjapt å lage skal nemlig ha praktisk prøve på skula om 3 uker og da kan vi lage hva vi vil. takker for svar på forhånd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 Hvilken skole? Restaurant og matfag? Gi meg noen rammer rundt hele menyen eller hva det nå er så skal jeg nokk se hva jeg kan hjelpe med:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falk Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 Gå inn på matprat.no http://www.matprat.no/tema.aspx?tema=rask Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 Matprat har vell bare oppskrifter med kjøtt. Har du lagd en del mat før eller går kokkeskole så har du vell metoder og teknikker inne? Og er bare ute etter noe nytt, raskt, enkelt og kreativt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Ungdomskolen tipper jeg(?) Bakte bønner, brød og salat Chili con carne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OlavM Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 En pose med potetmos som du velter en boks med makrell i tomat oppi. Pynt med agurk og tomat. Underkant 4min tilberedningstid. Kongerett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jackblack Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Imponer med tequila marinert carne asada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 En pose med potetmos som du velter en boks med makrell i tomat oppi. Pynt med agurk og tomat.Underkant 4min tilberedningstid. Kongerett. OlavM, lov meg at du aldri, ALDRI ber meg på middag... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PederR Posted May 6, 2010 Author Share Posted May 6, 2010 har lagd en del mat selv så jeg har teknikken inne. går på ungdomskolen som en sa oppi her ja. det vi skal gå ut ifra er elgkjøtt. og en del grønnsaker/frukt. og litt poteter. man kunne ha med noe hjemmefra som man kunne lage på skula. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Lag en enkel og nydelig god gryte eller braisert rett hvis det er frampart du har til råde. Høyrygg er utmerket til formålet;) Mye godt fett og bindevev som holder kjøttet saftig og pakket med smak. Har du filet, biffkjøtt (kjøtt fra klasse 1) så er det jo ganske lett for deg;) Ei god steik er jo godt og Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PederR Posted May 6, 2010 Author Share Posted May 6, 2010 har to eller 3 frysere fulle av elgkjøtt fra noen år bakover i tid så jeg tror jeg skal klare å finne fram litt kjøtt ps: kjøttet er fra far og bestefaren min Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Hva har du tenkt å bruke slags kjkøtt da? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PederR Posted May 6, 2010 Author Share Posted May 6, 2010 enten stek eller gryte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metzgar Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Ta opp ei elgsteik fra fryseren. La den tine ca. 20-30 min. Skav av tynne skiver med ostehøvvel. Fres i panna med godt smør, litt salt og pepper. Ha deretter oppi en boks sopp, litt hakket rødløk, la det surre litt. Til slutt en boks fløte og noen minutter til under lokk i panna. Vips, så har du elgskav ala Metzgar. Serveres gjerne med potetmos (helst hjemmelaget) til! NB! Må skave av med ostehøvvelen etterhvert som steika tiner! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.