Jump to content

har jeg lov til dette?


dalla

Recommended Posts

Bonden må ha fått tildelt kvote på rådyr i henhold til forskrift om forvaltning av hjortevilt og bever. Du må ha jegerprøven, jegeravgift, våpen (skytprøve for storvilt om du skal bruke rifle), og tilgang på godkjent ettersøkshund. Enten må du da ha hund selv eller avtale med noen andre som kan stille innen kort tid ved eventuell skadeskyting.

Link to comment
Share on other sites

Om bonden har frukttrær og plages med beiteskader kan han søke kommunen om skadedyrfelling. Tillatelsen er tidsbegrenset og dyret må felles på stedet der den gjør skade.

Det går også ann å kontakte kommunen og høre om hvem som har fellingstillatelse på rådyr og ta en ringerunde etterpå. Av og til tildeler kommunen tillatelser til rådyrfelling til elgjaktvald, man kan da prøve å få jakt hos en av grunneierene i elgvaldet.

Link to comment
Share on other sites

Det refereres til skadedyr felling her. For at slik tillatelse skal bli gitt så må bla noen kriterer oppfylles, og et av de er at dyrene må forårsake skade av BETYDELIG økonomisk eller økologisk karakter.

De færreste har så mange epletrær...

Og en annen ting, man må ha forsøkt andre metoder før man får fellingstillatelse, som feks gjerder, skremsel, skremmeskudd el.l.

Link to comment
Share on other sites

du begynner i feil ende.... Skal du ha skadefellingsløyve er liksom ponget at du er plaget av skader forårsaket av rådyr, prøver mye annet og så ser deg nødt til å be om å få skytet dyret/dyrene. Ikke ha lyst til å skyte, og så lete etter ett rådyr som forårsaker skade...

 

Skal du jakte rådyr, og ikke har egen grunn, er nok en fornuftig fremgangsmåte å prøve å få leid jakt ett sted.

Link to comment
Share on other sites

å få skadedyrfelling på rådyr er vanskelig nytter ikke å si du ikke vil ha et stygt gjerde i hagen. var mye enklere før men nå må en drive med pyntegrønt og trær eller noe større for å få felling, nytter ikke med en plen bit og noen busker og blomster så enkelt er det ikke.Men det er bare bra for det ble uttnyttet før,da hadde nesten alle felling på skadedyr lei deg heller et tereng,jeger og fisk har tereng rundt hvis du er medlem 8)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...