Jump to content

Mårfangst 10/11


flanged

Recommended Posts

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Oslo skinnauksjoner. Prisen lå på rundt 300stk sist jeg hørte noe om det. Ikke noe du blir rik av med andre ord.

 

300kr pr stykk?? Det er jo ikke så ille :) Mye bedre en å bare kaste....

 

Er det noen som preparerer skinnene selv?? Regner med det er mye jobb, men er det mulig å lære??

 

Fortsatt god romjul :D

Link to comment
Share on other sites

Har feller (connibear,syning og kania) som ikke er dyet, tengte å bruke speed dip dye til fellene, slik dye vill ikke redusere krafte i noen av fjerner på fellene :?: Er det lurt å dye alle, eller er det noen av fellene som ikke tregs å dye. Har lite kunnskap rundt dette med akkuratt dette med å dye?

 

 

Takker for svar!

Link to comment
Share on other sites

hei sortebill sjær slisene til fjærbøylene skal stå i så trange at fella står fast av seg selv

 

Vil ikkje anbefale dette, det kan hemme slagkrafta som fella skal ha for å drepe effektivt. Slå heller inn ein spiker på utsida av kassa, ca midt på slissa du har skore. Så hektar du berre fella inn på spikaren, men sjølvsagt slik at spikaren står på "rett" side av fjæra så den får slå ut fritt i begge retningar.

Link to comment
Share on other sites

hei var i et nytt område i dag var masse spor der men har så mangen feller ute at jeg har problemer med hå huske alt :lol: går det an og bruke an hondholt gps til dette bruket og vordan jør dere det

 

Det går fint, eg brukar ein garmin oregon 450 til nettopp dette. Når du har hengt opp fella, registrerer du den ved å opprette eit veipunkt; kall punktet mårfelle 1, gå til neste plass, heng opp fella, gjenta prosessen, gi namn mårfelle 2 osv. Skru på sporing før du labber av gårde, og lagre ruta du har gått. Neste gang kan du gå turen i tussmørke og sjekke fellene dine. Om du ikkje er mørkredd, da... :)

Link to comment
Share on other sites

Dette er nok sprøyt Fangstmann2. Disse fellene er det Ed Kania i Canada som produserer. Hva ville ha skjedd hvis en canadier hadde fått været av piratkopier ? Kjempe søksmål :mrgreen:

 

Trur John S tar feil akkuratt her ja. Kanskje han heller ikke kunne konkurrere med dagens priser ? Jaktdepotet selger fellene og har direkte kontakt med KaniaTraps i Canada.

Link to comment
Share on other sites

Dette er nok sprøyt Fangstmann2. Disse fellene er det Ed Kania i Canada som produserer. Hva ville ha skjedd hvis en canadier hadde fått været av piratkopier ? Kjempe søksmål :mrgreen:

 

Trur John S tar feil akkuratt her ja. Kanskje han heller ikke kunne konkurrere med dagens priser ? Jaktdepotet selger fellene og har direkte kontakt med KaniaTraps i Canada.

 

Ja jeg er helt enig med deg,synes det hørtes merkelig ut,men John la skylda på dårlige fjærer. Og derfor han ikke ville selge dem mere,men har nok noe med prisen å gjøre på dem,jeg er uansett fornøyd med mine og har tatt en del mår med dem på den tiden jeg har drevet med fangst.

Link to comment
Share on other sites

Det lå masse rosende ord om kaniafella på sidene til langvind lenge etter at han hadde slutta med dem. Tipper heller det var jaktdepotet som overtok agenturet på dem.

Troverdigheten til JSO fikk seg en knekk for mitt vedkommende etter at han tok inn dukefeller. Hvis han ikke vil selge feller med dårlig fjær så bør han i alle fall ikke selge disse! Det første du ser på fellesidene hans er tilbud på conibear 155. Dette er dukefeller. Skulle likt å vite hva Oneida victor mener om at kopier selges med originalens navn. Lenger ned på siden finner du de samme fellene, her går det fram at det er duke.(han er forøvrig ikke alene om å late som om duke er ekte conibear!)

John S har bidratt med mye bra for å få opp interessen for fangst. Men deler av virksomheten hans begynner jeg å få mindre sans for.

 

Er det forresten noen som har erfaring med northwood 155 fellene til mår? Ser at disse er produsert av Oneida victor, noe som burde bety ok kvalitet. En interesant mellomstørrelse.

Link to comment
Share on other sites

De halv kasse fellene som dere bruker cb i som henger ned fra stammene, hvordan fester dere fellene best i kassene, bruker dere klipsene eller bøyde spiker. Eller "henger" dere de i fjær sporet på noe vis. Skal lage meg noen mindre åpne kasser enn de svære kassene mine. Skal prøve noen belise 120.

Link to comment
Share on other sites

Eg kjøpte mine Kania feller frå jaktdepotet. Det er dei første kania fellene eg har hatt hand om - men fjøyra virker kraftig nok den...

 

Når det gjelder skinn til Oslo skinnauksjon så har eg flådd, skrapa fettet og tørka på tane før eg sender skinna - får i alle fall pengar inn på konto. Rik blir du ikkje med det finansierer nye feller :-D

Eg fekk eit tips om att ein må passe på att sagrubb som ein bruker ikkje inneheld hardpiks - nokon som veit kvar ein kan få tak i slik sagrubb sidan eg snart ikkje har meir igjen i den sekken eg fekk...?

 

CB fellene festar eg med spiker som er bøgd - to lengst inne i kassen og ein nederst som ein "vrir" på plass etter å ha hekta fella på dei to første. Trur det ligger eit par bilder på denne tråden der ein ser korleis det er gjort...

Link to comment
Share on other sites

Er det noen i haugesund området som kunne vist meg flåing og preparering av skinn?

Jeg har tre feller som skal ut 1.1 og noen feller for røyskatt.

Det hadde vært interessant å lære hvordan dette foregår i tilfelle jeg har litt flaks! :-)

 

Send i tilfelle pm.

 

Lekkim

Link to comment
Share on other sites

Spente mine tre feller i dag

 

Den ene plasserte på stammen av ei gran, rotvelt. Under rota fant rester av ei skjære. Jeg så store mår spor der mens snøen kom. Återe er rugdehode insmurt i honning og med fiken. Så hang jeg en vinge av rugde i ei snor ned fra stammen.

det skal blir spennende å se om det kan komme noe!

 

Foresten fant jeg spor i snøen 50 m unna på isen i en bekk. sporene gikk fra vannet og opp på isen et stykke og ned i vennet igjen. Trolig mink. Den skal jeg prøve meg på senere!

 

Satte ut noe røyskattfeller også. Må ha noe å trene på med tanke på flåing ol!

 

Lykke til folkens!

 

Lekkim

Link to comment
Share on other sites

skulle vært ut å spent opp fellene men fikk en liten datter i går så tiden har ikke strukket til enda. men får håpe at muligheten byr seg.

Lykke til alle fangsfolk, må mange predatorer bite i gresset i året som kommer, :D

 

Se der ja, gutten har stått på utennom fangstsesongen :lol:

 

GRATULERER MED NYTTÅRSBARN REVEN :D

Link to comment
Share on other sites

Vart berre til att eg satte ut 3 feller i dag. Fekk ikkje tid til å reise opp på fjellet så satte berre ut 2 kania feller og ei syning i skogsområde ikkje langt heimanfrå...

Til veka blir det vel ein tur til fjells :-) Forøvrig er konstruksjoen på Kania ganske fin med tanke på å ha dei med seg i ein sekk. Får plass til 6 Kania i sekken og dei tre syningfellene utanpå sekken. CB fellen lar eg ligge inntil vidare...

Link to comment
Share on other sites

Har lagd meg 2 kasser til CB 160 i jula. Fila "doggen" på fellene og tror de er nok fintfølende til at de løser ut. Lurer på hvor mye kraft måren er villig til å bruke for å komme seg inn til honningparadiset???? Det vil vise seg, bare en hunnmår før jul. Målet er fem før 15.03. 2011. Har noen erfaring med dette med utløsermekanismen på CB fellene.??? :shock:

Link to comment
Share on other sites

Det er det som er justert bort med motorsagfil og flatfil, kunsten er å ikke få den over fingra. Det er ordna med sikkerhetsanordning. Skal gå til innkjøp av noen Bleslie 120, ser ut som de har en litt annen avtrekker mekanisme enn de to duke 160 jeg har. Er ikke sikker på om disse Duke kommer ut i skogen i det hele tatt. Bra kraft i dem nå, men ser at mange plages med at de svekkes. Viktig med kvalitet i stålet. Har 4 stk syning ute. MEn ut fra tråden her ser det ut som du har god erfaring med CB fellene. Spennende tider i møte, men mye løssnø på >Fosen nå. Blir nok bedre etter litt vind og værskifte. Mer enn nok måtrspor hvertfall.

Link to comment
Share on other sites

Den er testa maaaaange ganger på stuegulvet. Fruen mener den er god nok nå, slår riktig da jeg har slått en del aviser med dem og målt på måren. Løser den ut får den et slag rett bak/over ørene med stor kraft. Har satt inn en liten planke og modernisert tråene på avtrekkeren slik at rommet blir litt mindre. DVS større kraft på avtrekkeren i det den går inn. Litt for dyre disse Syning. har 2 selv og lånt resten av Robster, Se samme tråd for 2009/10 så ser du at vi bor i et mårrikt område. De skal ut i morgen. Skal legge inn resultatet etterhvert.... Hvor i verden fangster du.?

Link to comment
Share on other sites

Olaf12. Jeg har tatt 1 mår i åtesaks, Fungerte som bare det. Jeg kjøpte fella mest på grunn av at jeg tenkte det hadde vært kult å fange mår i åtesaks. Liker gamlefangst redskaper (som er lovlige) så neste år skal jeg få satt opp en stokkfelle :) Jeg tror hvis man har en viss kunskap om oppsett av saksa, Så er fella god som gull.

 

Er er et par bilder fra forrige sessong.

112122_s.jpg

 

112123_s.jpg

Link to comment
Share on other sites

Da var jaggu første måren gått i fellen, har forsynt seg med epler som var utlagt som lokkemiddel i romjulen :) Den var på 1350g og 77cm lang.

Er nok flere i området der så det kommer nok flere i fellen.

Det har også vert en og lusket rundt en annen felle så det er fortsatt en på gang der også. :lol:

 

nr_3_.jpg

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...