pirkaa Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Hvor lenge kan man ha indrefilet av elg liggende i kjøleskap tildekket før den blir dårlig. Noen sier att det lønner seg og ta den opp og tine den ei uke før den skal brukes. Går det bra?? Tenkte på dager etter den er helt tint. Har ikke hengt til mørning, Ble tatt rett ut under slakting og fryst Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Vanskelig å sei, det har med temperatur, hygiene, fuktigheit osv å gjere. Skyll blodsaft av med vann, tørk det skikkelig og legg det i kjøleskapet. Følg med daglig, lukt på det, tørk av blodsaft og snu på kjøttet daglig, så kan du nok garantert ha det 14 dager ++ i kjøleskapet.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy.A Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Tror nok ikke det har no for seg,for mørningsprosessen stopper opp når kjøttet fryses og kommer ikke i gang igjen ved tining. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skattebo Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Tror nok ikke det har no for seg,for mørningsprosessen stopper opp når kjøttet fryses og kommer ikke i gang igjen ved tining. Der tar du feil,mørningen starter igjen etter frysing. Men vist hygienen under slakting og nedskjæring av kjøttet så er nol ei uke eller to i kjøleskap fonuftig,men pass på så ikke kjøttet blir dårlig då. Fileten er jo mør i utgangspungtet så det er dumt å mørnen til det er til å kaste den da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirkaa Posted February 18, 2010 Author Share Posted February 18, 2010 dette ble tatt opp av fryseren sent på mandags kvelden og skal brukes på lørdag, har tørket det vasket av fatet så det ikke skal ligge i blod, burde holde seg da kanskje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy.A Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 tror ikke det,men skal finne det ut. Kjøtt som er fryst eller for kjapt nedkjølt stopper prosessen opp og kommer ikke i gang igjen. Men kjøtt kan ligge utrolig lenge i rett tempratur og luftfuktighet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tulling Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Har ingen hensikt å mørne indrefileten, men den bør ha romtemperatur før du begynner å steke den. Tar du den opp to-tre døgn før og lar den ligge i romtemperatur siste 12 timer før steking så blir det bra serru tulling Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Det skal på ingen måte være fare for kjøttet på så kort tid. Kanskje du skulle ta å svi det av på steikepanne, heilsteike det også i steikepanna og stoppe på rundt 60-65 grader, så legge det i folie, rulle det inn i et håndkle og la det kvile ca 15 minutter. Så har du god tid å lag ein fin skarp peppersjysaus på steikekrafta og gje ein liten dæsj med kremfløte rett før servering.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haavard Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Men neste gang kan du jo gjøre det riktig. Mørne det FØR du fryser det og spise det omtrent direkte etter at du har tatt det opp. Etter at det har vært i frysern mørnes det ikke i det hele tatt i følge ekspertene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.