Taiko Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 (edited) Hei Etter den gode mottagelsen av den forrige hareoppskriften: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=5&t=30799 Tenke jeg at en av de bedre oppskriftene, etter min mening, for benene også måtte deles. De trenger litt hardere behandling en Sadelen. Dette med å koke hare i melk tror jeg er en veldig gammel fremgangsmåte, og jeg fikk den presentert på nett av en harejeger. Vet egentlig ikke navnet på retten men synes det passer med Pus i melk. En litt uoppdragen beagle men han har jo en stor del i råvarene, så det får gå. Den andre haren til dette måltid ble skutt for en finne til en kompis fra sørlandet i høst. Og han kom tilbake for å jakte en måned nå. Og i dag var første slipp, losen gikk rett mot toppen (ca 700moh) og man ser på peilen at han ramler ned en fjellside på ca 300m. Kommer etter hvert inn til eier, resultat: to knekkte klør og blødde fra 7 klofester. Tøffe disse finnene. Tilbake til maten. Legg benene i vann dagen før. Ta ut av vannet, tørk de litt og krydre med salt og pepper Og brun de i pannen. Legg de i en kjele Kok ut pannen med litt rødvin og vann og hell det i kjelen sammen med benene. Hell på melk Så det akkurat dekker kjøttet. Ha i noen knuste einebær. La dette koke i 1.5 til 2 timer. Allt etter alder på pus. Si det sånn at det er ferdig når kjøttet slipper lett fra benene. Husk å skum underveis Ta ut benene og plukk av kjøttet Sil melken over i en annen kjele, jevn med maizena, ha i litt tyttebærsyltetøy, noen skiver med geitost, og smaksett etter eget ønske. Hell i litt fløte og sukkerkolør til slutt med en påfølgende siste sjekk av smaken. Er det som det skal så legger du kjøttet tilbake i sausen. Slik. Tilbehør i dag var så enkelt som potet, gulerøtter og brokkoli, men her er det mye som går. Må til slutt advare om at dette er veldig mektige saker men godt er det, synes iallefall vi Så til vinen, Den er i dag Cola, men kanskje en av vinekspertene her inne kan komme med en anbefaling Mvh Taiko Edit. skriveleif og tittel, Takk Og deserten da-Riskrem Edited January 30, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Neimen i helsike, du er virkelig begynt å finne fram i korridorene over de sultne`s hjem, fantastisk bra Taiko, keep it coming !! Edit : Glømte i all hast å takke deg for ein fantastisk tråd, og du kan fint sløyfe teksten ( for mange bilder ) og bytte den ut ( med bilder ). Ein tråd som dette kan ikkje få for mange bilder.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Flott oppskrift, takk skal du ha! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Flott oppskrift! Denne skal testes neste gang Nå mangler bare haren Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Kjempegreier. Flott tråd og en fristende oppskrift Hare er undervurdert som råvare! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratel Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Etter nettopp å ha lest tråden om villkatter trodde jeg denne tråden handlet om noe annet... Det er ikke alltid trådtitler oppfattes likt av de som leser og de som starter den. Tråden er forøvrig ellers utmerket og notert for fremtidige måltider. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taiko Posted January 31, 2010 Author Share Posted January 31, 2010 Takker så mye mvh Taiko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.