Cameron Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 Har liggende en bjørnesteik som jeg er litt skeptisk til..liksom litt rart å spise Bjønn..har noen erfaringer?Er det trygt?Godt?Hvordan steke dem osv? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 Bjønn er bra det. Litt spesiell smak, så hvis du ikke vil ha den så skal jeg gjerne passe på at den blir avhendet som spesialavfall Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manof Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 kjenner til nokon som smakte på slagbjønnen "lefto" som vart skoten i Åmli i Aust-Agder for nokre år sida. det smakte visst ikkje noko særleg godt, så har nok noko med korleis ein forbereder det. Som til dømes Bever. den har og potensial til å smake dørmatte med neversmak, men det er nokon som får den fin og mør:) Elles er det jo knytt til historia dette med bjørnekjøt. Det var ein "bjønnajeger" heime i Aust-Agder (også Åmli) som for mange år sida (18-1900-talet??) ifylgje boka til Andreas Vevstad (frå Gjerstad) skaut 90 Bjønn i sin karriere. jaktområdet låg i det meste av indre Agder, og langs grensa til Telemark. Poenget er, det er skriven ned noko reiknskap i den boka, og det tydar på at kjøtet var populært. ofte selt til familiar av noko høgare klasse. over 90 skotne bjønn i agder-telemarksområdet, med fleire bjønnejegere i mellom anna setesdal, er det ikkje rart at den forsvann, og at folk hever eit augebryn eller to når ein bjønn tittar innom fylkesgrensane våre innimellom:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boganis Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Siden bjørnen er omnivor er det en viss fare for trikiner i bjørnekjøtt. Jeg hadde nok sørget for at kjøttet var gjennomstekt eller gjennomkokt før jeg inntok steken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobbcat123 Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Bjørnekjøttet er helt greit, kommer litt an på kokken men helt ok å spise. Tildens til litt spesiell ettersmak men med god drikke går det meste ned. Hvis du ikke har kjøpt kjøttet (hos godkjent selger) ville jeg levert kjøttet til mattilsynet, fått det testet for trikiner. (tror du må ha nyre eller neon gram av mellomgulv for å ta disse prøvene, jeg sendte inn mellomgulv for trykktest som de kalte det.) Jeg ville ikke spist kjøttet hvis det innholdt trikiner, steking dreper trikiner men bare tanken på at det er trikiner i det får min mage til å vrenge seg. Hvorfor risikere noe? Det er jo midt i jaktsesongen nå! Liggge på sykehus i dagesvis har ikke jeg tid til... bon apetit! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Jeg har spist ytrefilet av bjørn og syntes det var knall. Grovt i strukturen og kanskje litt søtlig? Den ble forresten servert med en fet og kraftig kantarellsaus og potetmos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cameron Posted January 25, 2010 Author Share Posted January 25, 2010 Er kjøpt i butikk i Sverige,fikk den av svigerfar,hadde ikke villet brukt penger på slikt sjøl..stusselig å lage en fin middag og bruke masse tid,om vi syns den er uspiselig..får se hva det blir til.Takker for svar! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobbcat123 Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Da er den kontrollert, sett på poteten;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tikkakoski Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Jeg har laget pølser av bjørnekjøtt, anbefales! Jeg er helt enig med de som sier at smaken er søtlig. Regner med at den vil være enda mer framtredende i stek enn den var i blandingsproduktet (pølsene) Skulle jeg laget dette ville jeg prøvd en gryterett med skiver av bjørnekjøtt vendt i mel, brunet og etterpå putret i rødvin et par timer.. Juster smaken med litt soyasaus og server med grønnsaker og melne, kokte poteter.. Vær nøye med å fjerne alt fettet.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.