olan Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Heisann. Har en pose med tørket sopp, kan jeg bruke den til soppstuing. Skal ha det til elgbiffen imorgen, men jeg er ikke noe racer på sopp. Noen forslag på soppstuing med basis i tørket sopp? -olan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joggen Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Kanskje ikke helt svaret du søker, men jeg bruker å legge soppen i vann kvelden før. Så bruker jeg å bare å putte den oppi viltsausen jeg severer til kjøttet. Har tenkt litt på soppstuing, men blir lissom ikke plass ilag med viltsaus, grønnsaker og tyttebær/rognebærgele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boganis Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Du nevner ikke hva slags tørket sopp du har, utgår derfor fra at det er en pose blandingssopp kjøpt i butikk. Legg, som nevnt over, soppen i vann, med varmt vann går det raskere. Klem ut en del av vannet og stek soppen i rikelig med smør (mange av smaksstoffene i sopp er fettløselige). Strø litt hvetemel over soppen i pannen og rør litt slik at fett, sopp og mel blandes godt. Tilsett litt av bløtleggingsvannet og kremfløte, krydre med salt pepper evt annet krydderi. Selv synes jeg en knivsodd chilipulver og litt timian gjør seg. La surre til ønsket konsistens Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fossdal Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Njaaa. Dette med tørket sopp er jo en gammel metode, men det er jo også for eksempel luting av torsk... Konsistensen på tørket sopp blir aldri bra, aldri i nærheten av fersk vare. Min mening er at det beste du kan gjøre her er å koke soppen, sile og koke inn, så har du et fortreffelig utgangspunkt for en god sopp-sos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Hvis jeg skulle laget soppstuing av tørket sopp, ville jeg gjort omtrent som boganis beskriver, om enn uten mel, bare kokt inn til den tykner, og med bare litt salt og kanskje ørlite pepper. Men tørket sopp passer IMHO bedre til å putte i sausen eller kanskje best i en klassisk italiensk risotto ai funghi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olan Posted January 8, 2010 Author Share Posted January 8, 2010 Du nevner ikke hva slags tørket sopp du har, utgår derfor fra at det er en pose blandingssopp kjøpt i butikk. Legg, som nevnt over, soppen i vann, med varmt vann går det raskere. Klem ut en del av vannet og stek soppen i rikelig med smør (mange av smaksstoffene i sopp er fettløselige). Strø litt hvetemel over soppen i pannen og rør litt slik at fett, sopp og mel blandes godt. Tilsett litt av bløtleggingsvannet og kremfløte, krydre med salt pepper evt annet krydderi. Selv synes jeg en knivsodd chilipulver og litt timian gjør seg. La surre til ønsket konsistens Ja det er enn sånn blandingspose med diverse skogsopper. Høres ut som en god oppskrift. Takk for hjelpen. Sako 30-06; tror jeg dropper klassisk italiensk risotto ai funghi til elgbiffen, da det var det som var utgangspunktet for kveldens høydare..... men takk for oppskriften. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.