Jump to content

Trykk i drilling


Skarvekongen

Recommended Posts

Er tilbake i drillingmodus etter å ha solgt min Merkel K96.

 

Har etpar brukte Krieghoff'er på hånda. Begge fremstår i tilnærmet ny stand. En er i kaliber 30-06 og en i 7x57R. Da Krieghoff drillinger ikke har delt utdrager (som bla K96) er det like knotete å fa tak i begge kalibre, så fordelen med R-kaliber er ikke særskilt stor.

 

Spørsmålet er mer om 30-06 gir høyere trykk og derigjennom kortere tid før låskassa blir slarkete/ mindre tight. Det kommer kun til å brukes fabrikkammo.

Link to comment
Share on other sites

Randpatroner er stort sett berekna for bruk i brekkvåpen og er lada til lavare trykk av den grunn. Dette for å gi mindre belastning på våpenet. Skyting med fabrikksammo i 30-06 i ein drilling vil nok påføre våpenet større belastning enn ei randpatron. Med nye våpen som er produsert med vanleg rillepatron så skal det nok ein del til før du får problem med slark. Ein drilling er ikkje eit våpen ein skyt hundrevis av skot med i året. Med 30-06 kontra 7x57R og oppgitte trykk på 4050bar og 3400 bar så er det ein auke på ca 20% og dermed 20% større belastning på baskyle. I praksis trur eg ikkje det betyr allverden pga antal skot som blir løyst med ein drilling i løpet av levetida.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...