Jump to content

Lancaster-firling på 5,45 kg!


boganis

Recommended Posts

Så tidligere i dag at en Charles Lancaster-firling (i kaliber 12) skulle under hammeren på Sotheby's i løpet av dagen. Prisantydningen var på beskjedne NOK 180-240 000. Det jeg tok feste ved var imidlertid vekten, bestet veier hele 5,45 kilo! Det må sannelig bli stødig sving med en slik i lanken :)

Undres hva den gikk for?

Link to comment
Share on other sites

Hmm, husket visstnok feil, vekten var 10 pund, hvilket tilsvarer 4,54 kg vekt. Dog, svingen burde være relativt fri for rykk og napp :)

Ser en bor fra norsk lovgining burde det være mulig å skyte med de fleste trangboringsgrader. Jeg kan ikke nok om disse våpen, og siden det kun finnes to avtrekkere undres jeg over hvordan man velger trangboring? Kanskje Purdey kan 'shed light'?

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor det? Gjelder ikke skuddbegrensningen kun magasinhagler?

Nei. Gjelder alt av hagler.

 

§ 15. Våpen under jakt og felling

 

Under ordinær jakt og felling kan det bare brukes rifle og haglevåpen med ladning av krutt. Under jakt og felling er det ikke tillatt å bruke pistol, revolver, halvautomatiske våpen av militær karakter eller helautomatiske skytevåpen.

 

Under jakt på elg, hjort, dåhjort, villrein, muflon, moskusfe eller felling av bjørn og ulv er det kun tillatt å bruke rifle. Det samme gjelder jakt på råbukk i særskilt bukkejaktperiode.

 

Under jakt på elg, hjort og rådyr er det ikke tillatt å bruke halvautomatisk rifle med mer enn tre skudd i magasinet og ett skudd i kammeret. Under jakt på eller felling av øvrige viltarter hvor det brukes halvautomatisk rifle er det ikke tillatt å bruke mer enn to skudd i magasinet og ett skudd i kammeret.

 

Salongrifle (salonggevær) kaliber 22 LR kan bare brukes under jakt på viltarter opp til en hares størrelse, men ikke til hare.

 

Til jakt og felling er bruk av hagle for mer enn to skudd forbudt.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...