Metallurgen Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 (edited) Fant disse linkene for ikke så lenge siden. Disse klippene er noe av det bedre jeg har sett på bryning av kniv, og det er samme teknikk som er brukt på tømmer biler, høveltenner og mye annet eggverktøy for tre. Teknikken vil fungere på hulslipte blader ("skandinavisk sliping") og blader med sekundæregg ("amerikansk sliping"). (Kniven han sliper først er en kniv av Kaj Embretsen laget spesielt til Svenska øverlevnadsenheten, den andre er Woodlore knife designet av Ray selv.) http://www.youtube.com/watch?v=bQN4jcXDjbE http://www.youtube.com/watch?v=0a2Jm3pk ... re=related http://www.youtube.com/watch?v=6aBEdi-x ... re=related Edited November 24, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirKandal Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 Likte de slipesteinene han brukte der, hvor får man tak i sånne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fat_dog86 Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 Trolig Ray Mears' egen nettbutikk. http://www.raymears.com/Bushcraft_Products/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted November 19, 2009 Author Share Posted November 19, 2009 Likte de slipesteinene han brukte der, hvor får man tak i sånne De store vannsteinene? Leevalley har endel til grei pris: http://www.leevalley.com/wood/page.aspx ... at=1,43072 http://www.leevalley.com/wood/page.aspx ... =1&p=43072 (Leverer med UPS til en ganske lav pris, og som regel under en uke. ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HS Precision Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Men når en "knivmann" skal demonstrere feltbruk blir det sånn Han drasser jo flere tonn med stein i feltcampen. Jeg vil nok si at et enklere stål eller en stropp vil løse ekspedisjons slipingen. Hvis det er noe jeg har lært, så er det at på tur der en skal bære alt selv, så må vekten på ALT pines til det minimale. Et gram her, 10 der, blir fort kilo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted November 24, 2009 Author Share Posted November 24, 2009 Tja, hvis du ser litt nøyere etter ser du at han først demonstrerer feltsliping med et lite tosidig lommebryne. Med de mengdene kamerautstyr og de periodene de er ute er det nok ikke noe problem å drasse med seg to japanske vannsteiner, men dette bør nok tolkes som "hjemmebryning". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeissoem2 Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 den andre er Woodlore knife designet av Ray selv.) Woodloren er en enkel grei sak. Det sørgelige er at den har blitt et samlerprodukt og prisene gått rett til værs. Men størst verdi har den som brukskniv spør du meg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sj-knives Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 @zeissoem2, den øverste kniven på bildet, er den laget av en svenske og har du kjøpt den? Mener å ha sett den til salgs på BB, men finner den ikke igjen i farta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeissoem2 Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 Den er laget av 2 svensker. En har laget blad og en annen resten. Anders Hedlund har laget blad og Magnus Hjelmgren resten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sj-knives Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 Just presis http://magnus.hjelmgren.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DocCP Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 Har nå gjort følgende: Gått til innkjøp av en liten billig båndsliper fra Moe & Co i Bergen Bruker 1" x 30" slipebånd. I tillegg bestilt fra Lee Valley finkornede slipebånd ned til 9 µ dvs 1200 korning ca. I tillegg fra The Woodcraft Shop 2 SurgiSharp lær-bånd til maskinen der jeg har satt inn det ene med Bark Rivers grønne slipepasta. (Compound) Etter å ha sett en video på youtube ble jeg overbevist (se på: ) Den maskinen han bruker er såvidt jeg kan se helt lik Moe & Co sin og det eneste man må passe seg for er at kniven blir varm. Jeg har en finger på bladet hele tiden under sliping og regner med at så lenge jeg ikke kjenner varmeutvikling ødelegger jeg ikke herdingen. Hvis noen har forslag til hvor i Norge man kan få kjøpt finkornede slipebånd er jeg takknemlig for tips. Videre ville det være morsomt å høre innspill fra folk i forumet med mye mere erfaring enn meg. Uansett: Den eggen jeg får til på kniver i god stålkvalitet er noe av det råeste jeg har vært borte i og i alle fall langt bedre enn hva jeg har fått til med Tormek og håndstropping. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.