Jump to content

DocCP

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

About DocCP

  • Birthday 12/16/1955

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

DocCP's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for fin beskrivelse. Har satset på Zeissen og ikke angret. Jeg ønsket å ha en liten kikkert i tillegg til avstandsmåleren og denne gruser klart de fleste små to-øyde kikkertene i billigklassen dvs opp til ca kr 1000.- Synes ikke prisen er avskrekkende når du vurderer den kvaliteten du kjøper.
  2. Ingen grunn til å gjøre dette vanskeligere enn det trenger å være. Dersom eggen er konveks fra før og du bruker Rudolf-stroppen er det lett å vedlikeholde en egg som skjærer hår og sigarettpapir. Det krever imidlertid et stadig vedlikehold fordi man etterhvert blir mere pirkete på at kniven skal være ordentlig kvass. Heldigvis er Rudolf-stroppen lett å ha med seg. Selv 3G-stålet i Fallkniven trenger jevnlig vedlikehold men nok litt sjeldnere enn en mora-kniv. God fornøyelse.
  3. Har netopp kjøpt en Fallkniven H1-3G fra KnivesShipFree i USA. Nok en gang god servic og rask levering. Kniven er helt utrolig. Slaktet elg med den i går og den er nok det beste enkeltredskap jeg har brukt. Eneste irritasjon er en krapp overgang mellom skaft og blad som har en tendens til å henge seg opp i kjøttet. Kommer til å slipe bort overgangen. Slira er imidlertid elendig og jeg lurte på om noen visste om et sted der man får kjøpt god lærslire til denne kniven. Har googlet uten større hell. (Slirene fra KnivesShipFree er jeg bare sånn passe begeistret for så det får bli noe annet.) Forslag mottas med takk.
  4. Gratulerer. Flotte kniver. Har selv netopp også kjøpt en middels-stor og en liten kniv fra Bark River. Fine kniver, men jeg er egentlig litt skuffet over evnen til å holde en barberbladskarp egg. Det er imidlertid raskt å få den tilbake ved stropping. Hvilken leverandør trengte 1 mnd på å få knivene til deg?? Min erfaring er 7-10 dager.
  5. Har nå gjort følgende: Gått til innkjøp av en liten billig båndsliper fra Moe & Co i Bergen Bruker 1" x 30" slipebånd. I tillegg bestilt fra Lee Valley finkornede slipebånd ned til 9 µ dvs 1200 korning ca. I tillegg fra The Woodcraft Shop 2 SurgiSharp lær-bånd til maskinen der jeg har satt inn det ene med Bark Rivers grønne slipepasta. (Compound) Etter å ha sett en video på youtube ble jeg overbevist (se på: ) Den maskinen han bruker er såvidt jeg kan se helt lik Moe & Co sin og det eneste man må passe seg for er at kniven blir varm. Jeg har en finger på bladet hele tiden under sliping og regner med at så lenge jeg ikke kjenner varmeutvikling ødelegger jeg ikke herdingen. Hvis noen har forslag til hvor i Norge man kan få kjøpt finkornede slipebånd er jeg takknemlig for tips. Videre ville det være morsomt å høre innspill fra folk i forumet med mye mere erfaring enn meg. Uansett: Den eggen jeg får til på kniver i god stålkvalitet er noe av det råeste jeg har vært borte i og i alle fall langt bedre enn hva jeg har fått til med Tormek og håndstropping.
  6. DocCP

    ..... .. ..

    Er helt enig i at det hadde vært fint med en tråd der de med større erfaring kan øse av denne, med tips og triks for sliping med Tormek T3 / T7 eller hvilke modeller man har valgt. Selv driver jeg og eksperimenterer med bruken av en relativt nyinnkjøpt Tormek T7 for å sette opp en god egg og deretter bryning og polering med konveks-metoden. Har aldri hatt så skarpe kniver. Takknemlig om noen med kunnskap og erfaring kunne starte en tråd så kan vi andre henge oss på etterhvert som vi får erfaring med slipingens kunst.
  7. Ja, nå har det virkelig blitt interessant. Kan da meddele at jeg har fått meget god erfaring med Rudolfstroppen som jeg har anskaffet i fin og grov variant. Har hatt Tormek-egg som utgangspunkt for så å konveks-slipe og polere enten med stroppene eller en kombinasjon av slipepapir fra #600 ned til #2000 på musematte. Begge deler funker og helt perfekt blir det når man da polerer ferdig med Barks-River compund på lær, evt finpolering med Aluminiumoxyd-pulver (hvitt) på lær. Det er åpenbart mange veier til målet om en kvass egg med bett, men som en enkel og sikker metode som er lett å få til er nok Rudolfstroppen(e) lettest å anbefale. For videoer som beskriver musematteteknikk og stroppng med poleringspasta / compound kan man gå hit: http://www.knivesshipfree.com/pages/Sharpening-Videos
  8. ¨ Har som sagt god erfaring med www.knivesshipfree.com men de har ikke vært villige til å skrive at sendingen er en gave noe som ofte har forenklet fortollingsprosessen her hjemme.
  9. Har brukt mange buksprettere i årenes løp. De med en krok ytters på ryggen av kniven har jeg aldri blitt spesielt fortrolig med. Det er utrolig lett å få et lite risp i vom eller tarm. Brusletto Sprettern, EKA Swingblade eller denne: http://www.mamut.net/styrkar/subdet87.htm er kniver der du kan åpne både buk og skinnet på beina med full kontroll.
  10. Nei, men frakten er relativt rimelig. Har netopp betalt US$ 12 for frakt av poleringscompound fra knivesshipfree. Toll og evt fortollingsgebyr er jo jokeren som av og til fordyrer betraktelig.
  11. Siste innlegg, så skal jeg avslutte tråden. Bestilte Aluminiunsoksyd fra Grenland sten og sølv. ( http://www.grenstho.no/ ) da det ikke lenger er mulig å få bestilt fra vanlige apotek. Strødde ut litt på en lærreim i går Prøvde å polere eggen på en brynt kniv og resultatet var formidabelt. Anbefales.
  12. Tusen takk. En telefon til Jensen var avklarende og veldig både hyggelig og lærerik. Han har grønn poleringspasta i tillegg til sandpapir i korning ned til 2000 og det bør vel holde fint tror jeg. Anbefalte forøvrig aluminiumsoxyd-pulver fra apoteket for den siste finish ved polering av eggen.
  13. Fint om du kunne være litt mere spesifikk på forretningens navn eller adresse. Klarer ikke å finne den med google eller gule sider.
  14. Hei. Har sittet og lest om knivsliping / bryning til øyet er stort og vått. I amerikanske artikler om konveks-sliping snakker man om green compound. Jeg forstår at dette er enten pasta eller voks som kan smøres inn i en lærreim for å ta råeggen. Er det noen som vet hvor man kan få tak i slikt her hjemme?? Hvor kjøper dere andre ekstremt finkornet slipepapir??
×
×
  • Create New...