El-JoniZ Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Har et rådyr hjerte liggendes. Hva må jeg gjøre for å få tilberedt den ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.Larson Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Fryst? Ferskt? Om det er blodferskt, kan du legge det i litt svakt saltvann over natta i kjøleskap for å trekke ut blodet. Snitt opp hjertekammera og gjør rent for levra blod. Etterpå reinskjører du det for årer, fett og de trådene inni kammera. Da kan du velge om du vil tørsalte det ett par døgn og henge det til speking. Blir veldig godt. Ellers så kan du skjære det opp i skiver og steke de og servere med litt potet,saus og salat, eller bare ta de stekte strimlene rett på brødskiva. Om det er frossent så er det bare å tine og sette igang på samme måten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El-JoniZ Posted November 9, 2009 Author Share Posted November 9, 2009 Er fra Søndag. Har ligget i kjøleskapet. Kanskje ikke så lurt ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7 mm Rem Mag Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Anbefaler tørrsalting og speking. Eventuelt fryse det og ta det opp for speking når langtidsvarselet tilsier at det vil få en god start. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Skjær det i skiver og fres det i panna med margarin. Salte og pepre lett. Spis som snacks med øl (gjerne akevitt også) Jeg gjør stort sett dette med ferske rådyrhjerter. Har det ligger kalt, spiller det ingen rolle at det har ligget fra søndag. Speking er et annet alternativ naturligvis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banekrag Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Hjertet er best blodferskt! Vi bruker det på fallet; skjæres i skiver, fjern det meste av blodet, steikes i fleskefettet som er i panna med salt og pepper! Toppes med kantarellene vi fant på tur til post! Dette er den beste maten ungene mine kan tenke seg (7 og 10 år)! Vi gjør det samme med elg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stec Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Stek det for guds skyld i smør, da. For de som ikke vet forskjellen på margarin og smør, så send en Pm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Stek det for guds skyld i smør, da. For de som ikke vet forskjellen på margarin og smør, så send en Pm. Jeg sa fres i panna med margarin. Margarin tåler høy temperatur, og jeg liker hjertet frest kort og raskt. Usaltet smør er selvsagt et alternativ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeg shauer med dachs Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Rådyrhjerte er bare herlig Vi tok første for dachsen 22.des i fjor, og rådyrhjerte blei da spesial julemiddag for meg. Sjøl om jeg glømte det 2 netter på reveåta så smakte det gødt som prim Må jo legges til at bestemor stekte det ektra godt med tanke på at det hadde liggi på åta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Jeg pleier å gjøre følgende med hjerter: Rens bort alt fett og trevler/sener. Skjær hjertet i strimler Brun forsiktig i panne med smør (IKKE margarin) Tilsett finhakket sjalott, hvitløk og valnøtter Krydre med salt, pepper, rosmarin og timian Til slutt tilsettes en god skvett armangnac (cognac til nød) Bon apetit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El-JoniZ Posted November 11, 2009 Author Share Posted November 11, 2009 (edited) Hørtes ikke dumt ut. Blir til gullrekka det Edit: det er onsdag i dag, ikke torsdag Edited November 11, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Varmrøkt er jo godt innimellom:) Men det samme er speket og:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.