vwhotrod Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 Hei! Har en hare på benken.. Den skal fortæres i dag, jeg har flådd den, men hva gjør jeg nå? Hvordan partere den slik at jeg på en best mulig måte kan ta vare på kjøttet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
troya Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=5&t=14104&p=154560&hilit=hare#p154560 Fiksa linken din her. Mauser68 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 Eg er ikkje ekspert på akkurat hare, men parterer du bakbeina for seg, framparten og ryggen for seg, så har du iallefall 5 kjøttfulle deler å bruke. Det er vanskelig å skrive korleis du gjer dette, det beste hadde vært bilder og vist deg på, men det sitt eg ikkje på her. Men det er stort sett å bøye ut beina frå kroppen, begynne å snitte der som den kjøttfulle delen går over til buken og til sida når det gjeld beina. Når du snitter, så vil du dra det frå kverandre, og som regel så ser du automatisk den plassen du skal holde kniven for å skille ting frå kverandre. Nakken og overgangen til ryggen, kan være litt vrien å finne punktene på, der må du enten bruke litt tid og kikke når du kutter, samtidig som du knekker den, ellers rett å slett sage den over. Lykke til med måltidet, hare er kongefin mat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vwhotrod Posted October 12, 2009 Author Share Posted October 12, 2009 Takk for tips! Har nå fått partert den og det gikk utmerket! Tror ikke det ble noe særlig svinn heller.. Nå er det bare å skrelle poteter og sette i gang;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 Ser du allerede har fådt hjelp. Så nå spørr jeg heller om hva du skal lage:D ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 Jeg tar opp denne tråden fordi jeg finner spørsmålet veldig interessant. Jeg har etterhvert fortært noen harer, og gjort meg enkelte refleksjoner. En konklusjon som sitter langt inne, men som jeg nå er klar til å trekke er; En hare er ikke en enhet som kan tilberedes på samme måte. Jeg har etterhvert begynt å betrakte ryggen (fra hofte til nakke) som en enhet, og resten som noe annet. Ryggen blir raskt mør og egner seg tilberedt som biff eller deretter. Lår og resterende avskjær egner seg best som gryte/kokekjøtt. Jeg har på bakgrunn av dette begynt å fryse ned haren i ulike deler basert på dette. Jeg vacumerer ryggene og legger de i separate poser. Lår leggger jeg sammen med grytekjøttet, eller salter til spekemat. Resten går på reveåtet:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.