ålebyen Posted August 3, 2009 Share Posted August 3, 2009 Det eg lurer på er om det er noe spesilet man burde smøre inn bladet før og etter bruk av kniven, har en same kniv med en blad lengde som er på 37,5 cm som ikke brukes så mye.Men så har eg en på 23 cm som eg bruker når eg skal på tur. Men når eg legger vekk knivene før ei stund så lurer eg på om det er noe og smøre dem inn med som hjelper på og bevare bladet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimjorgen Posted August 3, 2009 Share Posted August 3, 2009 crc, våpenolje? Det er vel rust du vil forhindre? Tynt oljelag holder vel den unna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flashman Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Bruker du kniven til matlaging når du er på tur, anbefaler jeg å bruke en eller annen form for matolje når du smører den inn. Spekeskinke skåret med kniv satt inn med våpenolje er ingen "høydare", for å si det sånn... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olan Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Fattern driver og lager kniver, og han smører inn knivbladene med vaselin. -olan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-=JaktLyst=- Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Jeg har også brukt vaselin på samekniven i mange år. Det fungerer bra, vaselin er syrefritt, uten vann og trygt for magen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Om du skal gå for våpenolje, og har ingen planer om å bruke den som matkniv.. så er 'RIG +P Steinless steel' ett svært godt lurium for lagring av blankvåpen. Legger seg som en tørr hinne over kniven. (ref. http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=35&t=12629&st=0&sk=t&sd=a ) Vaselin virker vettugt for meg som bruker den til alt mulig rart.. nå er det tipset notert i blokka:) På tur får kniven gjerne ett 'naturlig' lag guffe. Kvae, smør, fenalår etc.. mulig det beskytter litt, men blod har vel motsatt virkning? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Jeg bruker "Renaissance wax" eller canaubavoks, samme greine begge to; mikrokrystallinsk voks. De gir et tynt lag som ikke er synlig på kniven, og det er ikke seigt så det vil ikke feste seg noe dritt på. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.