Buster Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Av mangel på noen å spørre akkurat nå, så kaster jeg det ut her: Kan jeg legge spekepølse i fryseren, og stoppe spekeprosessen for en tid? Jeg har pådratt med endel elgpølse, som forøvrig er veldig god, men jeg tror jeg sliter med å bråspise opp alt da det kun er meg (og bikkjene, men de får ikkenoe) her i huset som eter sånnt. Pølsa er akkurat passe rød inni nå, så jeg ønsker å ha den slik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Nei nei nei, du må ikke finne på å hive den i fryseren, da blir den ødelagt å fryser sund, se å pakk hele rukla i en norgespakke å send den hit med det samme, det er det beste rådet jeg kan gi deg... Men egentlig går det helt fint å fryse dem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GB Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Det bør gå bra. Pakk det godt (tett) inn, og frys det ned. Jeg har gjort det med både fenalår, tørka elg og rein, og spekepølse. Det har gått fint som snus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yhaug Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 har gjort det. gikk helt fint.men vet ikke om spekeprosessen starter igjen ved opptining. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polskjakt Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Det går veldig bra jeg har selv gjort det med spekepølser av både hjort og villsvin De er akkurat like gode når du tar de opp igjen så sant at du pakker de skikkelig inn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buster Posted February 24, 2009 Author Share Posted February 24, 2009 Takk for tips. Da slipper de å henge seg tørre og harde, for de er knallgode nå. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 vet ikke om spekeprosessen starter igjen ved opptining.Det ville jeg ikke satset sparepengene mine på at den gjorde. Tørkeprosessen fortsetter nok, men jeg er mer i tvil om modningen fortsetter på samme vis som før frysing. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hjortefant Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Jeg har heller ikke hadt noen problemer med pølser i fryseren. Og jeg har lagt de nedi fryseren rett før de er ferdig modnet og tatt siste finishen etter de er tatt opp igjen for spising. Og jeg har aldri pakket de inn i fryseren uten at de har tatt skade av det!! Lykke til og hjemme laga er knall godt!! Jeg har laga ca 30 spekepølser av hjort i dag!! og hver pølse var ca 1,5 kg!! gleder meg til i sommer!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Ahhh, snadder mat Hjortefot !! Tar gjerne ein tur og tester litt utpå året... Eg også har fryst ned spekemat i mindre porsjoner, sånn at det ikkje skal tørke opp og bli steinhardt. Eg har heller ikkje pakka det inn i anna enn alufolie og oppi ein bærepose med det. Det funker veldig bra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buster Posted February 25, 2009 Author Share Posted February 25, 2009 vet ikke om spekeprosessen starter igjen ved opptining.Det ville jeg ikke satset sparepengene mine på at den gjorde. Tørkeprosessen fortsetter nok, men jeg er mer i tvil om modningen fortsetter på samme vis som før frysing. Det gjør ikke noe om ikke spekeprosessen fortsetter. For jeg synes de er akkurat passe røde og fine inni nå... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeger64 Posted February 25, 2009 Share Posted February 25, 2009 Og dessuten må det mere veske til under kosen, jo mere speket den blir. Her var det jaggu bare fordeler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.