Ole_Netland Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 noen som har oppskrift på å lage sjokolade helt fra bunden av? fikk litt lyst å prøve dette... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeger_tor Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 http://blogg.sol.no/blogg/hviordan-lage ... -sjokolade http://debatt.sol.no/node/1319121 http://www.sanabona.no/oppskrifter/opps ... c3a5-kakao Er vel ikke helt fra bunden av, men, men. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ole_Netland Posted February 24, 2009 Author Share Posted February 24, 2009 litt ufulstendige linker der da.... mange av di oppskriftene jeg finner går ut på å lage ting av sjokolade hvor enn feks bruker melkesjokolade og tilsetter ting... jeg ønsker å lage helt fra bunden av, årsaken til dette er at ett vennepar av oss ikke kan ha sukker ( nei ikke sukkersyke, noe annet) slikt at vi har lyst å lage sjokolade med fruktsukker i steden for.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Bra initiativ. Men er du heeelt sikker på at du vil dette? Jeg har laget - i hvert fall prøvd å lage - sjokolade noen ganger. Det er en inni granskauen vanskelig, tidkrevende og arbeidsom prosess. Og resultatet ble verken bedre eller billigere enn Valrhona kjøpt i butikken, inkludert vintage-variantene. Det ble derimot mye banning og mye styr for i det hele tatt få tak i råvarene. Og sjokoladeprosjektet endte i at jeg ga meg på tap. (Jeg finner dessverre ikke oppskriften jeg brukte den gang. Jeg tror den kan ha blitt kasta i ren frustrasjon og sinne.) Et tips er å kontakte Sverre Sætre og/eller danskenes store sjokoladestjerne Morten Heiberg. Google ham, og så finner du forlaget og sender en epost via dem. Bøkene hans - ikke alle er kommet ut på norsk, men foreligger bare på originalspråket - kan for øvrig anbefales. Uansett: Lykke til! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mullins Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 hvofor ikke høre med teaandcoffee butikken her i byen , eller Cubalife også de har mye kunnskap om hvordan en kan få lagd forskjellige typer sjokolade , eller få tak i en type som er annerledes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Hva med å prøve noen av de oppskriftene du har funnet, men bytt ut melkesjokolade o.l. med sjokolade uten tilsatt sukker, samt eventuelt melkeprodukter og nevnte fruktsukker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.