Jump to content

Schillervalper


Revejunkie

Recommended Posts

Stort sett en ting å si til det. Res tel Sverige!

 

Sjekker du de norske harehundklubbenes interesse for revlinjer, kommer du ut i nesten null. I Sverige så klarer dem jammen å se mangfoldet! Nei nå var je negativ :lol: Det var ikke helt meningen, men litt sannhet tror jeg det er i det. Svenskene har fokus på revlinjer i flere av rasene, finsk - hamilton - og ikke minst schillern. Som etter sigende skal være revespesialist. Har aldri jakta med noen så jeg kjenner ikke rasen annet enn ved det jeg har lest stort sett altså.

 

Mulig det begynner å bli noen Shillere som jager rev her(da gjerne kjøpt fra Sverige), og mulig noen av disse planlegger parring(der vites ikke av undertegnede!), men sjekk i allefall Sweden du! Først i allefall...

Link to comment
Share on other sites

Schilleren er en suveren hund for rev. Har selv hatt en, og den var jeg godt fornøyd med.

Skaut hare for den først og deretter en rev. Etter dette var det bare rev den jaget, men som en nevnte her tidligere... de ser mangfoldet i Sverige. Der er det en utpreget revehund, mens her skal man jage mest hare med den.

 

Mitt råd er å kaste seg i bilen og kjøre nedover mot Småland og Skåne for å hente en. Mye bra revelinjer der nede, og ikke er det langt heller. En 6-7 timer i bil, men skal man hente en valp så må det påregnes en del kjøring.

Ta kontakt med raseklubben i Sverige og hør om det ventes noen kull etter bra revehunder utover. Kontakt en oppdretter og sett deg på liste hos ham/henne.

 

Jeg hentet min i Skånes Fagerhult på midten av 90 tallet. Sturevallens Angus hete han.

Link to comment
Share on other sites

Nei, jeg har ikke peiling på dette,driver med Laika og Vorsthe, men har en kamerat som har Hamilton som vi har jager rev med.Har lært litt av dette. Jeg og en kompis har bestilt hver vår Schiller valp av samme oppdretter.

Tispa er parret og det er konstatert at hun har valper. Så da er det bare å glede seg til valpene kommer i hus.Disse skal brukes til revejakt, harejakt er uinnterrsangt for oss, muligens Gaupe, men oppdretter var meget skeptisk til det.Har fryktelig mye rev her pga bønder som driver med kylling.Foreldrene er jaktpremierte på rev og forige kulls valper som nå er 2,5 år gamle jager bra alle sammen. Utgangspunktet bør jo være bra, men jeg har ingen erfaring i å jage inn en støver, spennende og morsomt skal det bli.Tar gjerne imot tips fra erfarne støver\revejegere.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde nok flaks med min schiller, for der var det rev som gjaldt tydeligvis, og han var ikke bare enkel å prege, men hadde absolutt alt medfødt. Far til denne hunden har etter hva jeg har hørt gitt mye bra hunder og han het Jägartunets Scott. En forrykende hund visstnok.

 

Jeg lot guttungen dra en dau rev innover i skogen et par km, og slapp valpen som var 5-6 mnd på dette sporet mens jeg gikk etter. Behøvde ikke oppmuntre ham i det hele tatt, for det dro i gang tvert.

I enden fikk han lov til å herje litt med reven før jeg dro den etter meg i tau hjem igjen mens valpen hang i den :lol:

 

Den første skikkelige losen han hadde var på hare, og den skaut jeg. Neste los var på rev, også den måtte bite i gresset, og etter dette kunne hare hoppe rundt ham uten at han tok notis av dette. Det var rev han skulle ha.

Hadde et par gaupeloser med ham også, men dette er først og fremst en revhund, og jager man den inn på dette, så blir det en hund man får en utrolig lang jaktsesong med den.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

schillern går for å være den raskeste støvern til beins, men den går for å være spornøye og sakte jagende. min jager omtrent like fort som andre støvere. Har nok mere å si hvor erfaren og godt trent hunden er enn rase. Og unge hunder er trangere i målet enn en gammel hunder uansett rase.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...