Jump to content

charging hippo

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by charging hippo

  1. Enig. Rådyrets utbredelse er nok en veldig påvirkende faktor. Ved disse rasenes storhetstid fantes det nesten ikke rådyr. rådyret ble vel satt ut i norsk fauna på 1800 tallet i vestfold distriktet. Støvere ble det skutt rådyr for etterhvert også. Når det ble forbudt ble ikke hundene rådyrreine av seg sjøl. I dag på østlandet må en støver ofte krysse fem dampende ferske rådyrspor før den kan bynne på en kald hare\revefot. Og det er ganske mange som blir rimelig forbanna hvis de ser en støver jager rådyr. Folk vil ha harehunder og harejegere men fy deg hvis den langbeinte flyr etter rådyra! da skal du få høre det. Jakter du i rådyrtette områder, kan jo ikke dra på fjellet hver helg heller. Har man kanskje den litt anspente følelsen i utaket. Hmmm rådyr? nei rev ehh gikk jo veldig rett ut da. Blir ofte mer opptat av å forsikre deg om at bikja ikke jager rådyr og da blir kosen og jaktlysten veldig fort drept. Selvfølgelig har du en god jager som er 100% rr slipper du dette men det krever ofte en sinsyk innsats, når det ligger utapå huden til hunden at den skal jage rådyr. Det er ikke bare beina som skiller en støver og en drever eller beagle. Blir fort mer fying enn jakt og da blir det som nevnt, fort dårlig med jaktlyst.
  2. Nei! få tilbake bly så vi slipper og kjøpe nye hagler og kan bruke de gode gamle fult ut
  3. Enig at det er voldsom drep i dem, men det kan ha noe me full trangborring å gjøre.
  4. Har en miroku charles darly mod 500 s/s noen som vet når disse ble produsert? veldig fornøyd me børsa, men den egner seg best til jakt i Sverige. Hadde aldri vurdert ny børse hvis det ikke var for blyforbudet.
  5. Fungerer fint med varmekabler til snøsmelting. trenger ikke så mye w/m som inne ca 50/60 w/m2 tror jeg skal holde. Der ville jeg montert en to-polet bryter på kablene som kan skrus på manuelt eventuelt med timer, så man slipper å elde får kråkene hvis man glemmer det. Tror det blir en rimelig og grei løsning. Får snøsmelte sensorer men blir fort litt dyrt. Inne i hundehuset 100-150 w/m2. Skal du ha lavtbyggende gulv må du bruke kabel som er 10w/m. Og som foxhound skriver gulvføler og jordfeilbryter. NB! Egentlig ikke lov å gjøre selv!
  6. Det var en skikkelig pen hund! fikk nesten lyst til å sende inn en søknad Har to fra før men, hmmmmmm
  7. Gratulerer så mye! Da må du komme deg i skauen på prøve til høsten.
  8. Åssen gikk det med deg hypr. Mye Sweizere der. Kåre Ødemark var med i BIS med sin sweizer så jeg. Ble ikke ferdig før godt over 5. Bis tror jeg jeg er ferdig med. Beagel dommern sendte ut hunder etter en kvart runde uten noen form for bedømming. Bare takk for i dag. Ikke vært å vente 5 timer på. Uansett er veldig fornøyd fikk ck og Bir.
  9. 09.00: Beagle hanner, Drever, Jurastøver og Luzern 10.00: Beagle tisper, Finsk og Sweizer 11.30: Dunker, Halden ,Hamilton og Schiller Dette er kun oppmøtetider
  10. Jeg skal stille Lurer på om utstillingen blir delt av to dommerer. skulle ikke stille før 1130.
  11. Har gått med en gråhund, som er god til å spore, som de fleste elghunder, veldig ivrig. Men så fort han blir slipt og kommer inn på elg, er han helt taus og returnerer etter få min. Noen som vet hva det kommer av? på rovdyr er han helt gæærn og tar stålos lenge. Har sett han løs etter elg, han står taus og ser på. Er det bandhund gener eller er det ei helt ubrukelig bikje?
  12. schillern går for å være den raskeste støvern til beins, men den går for å være spornøye og sakte jagende. min jager omtrent like fort som andre støvere. Har nok mere å si hvor erfaren og godt trent hunden er enn rase. Og unge hunder er trangere i målet enn en gammel hunder uansett rase.
  13. Hold god kontakt med hunden hele året. pluss god dressur. Da blir det mindre sjanse for rådyrdistriktsjager. Og hold soffadacksen i soffan
  14. Ser ut som du har fått med deg det viktigste! Ikke avliv eller opphold deg i nærheten av fella i dagslys. Tar litt tid før kråkene hopper nedi, gjerne ett år har jeg hørt. Viktig å plasere fella i så nærme spise plassen som mulig. Kan virke litt mistenkelig med ei felle i skauen der det aldri ellers er noe å spise. Hadde min ved en gjødsel plass der de hele tida var mye mat, tok alikevel lang tid før det kom noe nedi. Håper du har gjort en bra jobb med nettingen, de smetter ut av de minste helgedagene. Lurt med litt god netting nede og i bunnen pga grevlinger som biter seg gjennom. Tips: er blodig åte på snø, gjerne involder av feks elg og rådyr. Mer blod jo bedre. Er noen skjærer som kommer seg opp av stigen, men ikke alle
  15. Ikke umulig, men greit å melde fra uansett! vet aldri.
  16. Sjekk ut annonse:16610918 på finn.no. Må være spøk, men vet aldri. ringer Politi i morgen tidlig. Ser ikke bra ut!
  17. Var ute i natt med en finne. Reven kjørte den vanlige taktikken. Dro et stykke ut og begynte å ture trangt i bratta. samme spora runde på runde lenge, helt til bikja ble distansert. Sånne loser er vanskelig og postere på. Gaupe spor var det og så her hadde nok amerikaneren fått prøvd seg. Blir nok mer effektivt med en rask hund som jager reven ned.
  18. Blir spennende å se om det blir hund på deg. kommer nok etter Var ute en tur i dag hadde en los på flere timer brutto 5. Min schiller jager dem så og si aldri i hi. går nok for sakte. Etter jeg bynte å skyte rev for den, har den fått et mye videre søk. ruser gjennom terrenget fort. Og kommer ikke inn igjen på flere timer. Etter jeg har slept ho kommer ho aldri innom før losen er slutt. Er dette typisk for revehunder? selvstendige som fy. Kunne tenkt meg et heftig samjag med en foxhound og schillern. Tysker`n til kameraten min blir jo arbeids ledig
  19. Vi kan bytte, Har en støver som jager rådyr så hele skogen gynger. Fem seks rådyrloser om dagen er vanlig. Når ho har jaga dem ut finner ho bare ett nytt ett. Los hele dagen. Kan låve deg mange skuddsjanser i løpet av dagen.
  20. Hatt noen fine reveloser i helga, men ingen fall. Nå har bikja begynt å støte på kaldslag og reven turer mycke bra
  21. Har vært i Trysil i helga. For et vær! regn og snøstorm omtrent. Har vært opphold i en halv time i løpet av helga. Hatt noen fine reveloser og en haralos, men ingen dot . Før eller sia går haran i vegen!
  22. Har bare skutt rev med fusion, reine v-max effekten, men det gjør den jammen i meg med oryx, mega og alle de andre og. rev sprenger bare det er blyspiss i 30.06 . kuletest i rev sier ingenting.
  23. Ser det blir nevnt mindre rekyl i 15 grams på nitre i forhold til 18,5 grams. Selv syns jeg det blir en kjappere rekyl i 15 grams, som er litt mindre behagelig enn 18,5 grams. Tror neppe jeg merker det på jakt, kun på banen. av 9,3, 338 og 375, syns jeg 338 har den værste rekylen. 9,3 er ikke mye værre en enn 30.06.
×
×
  • Create New...