Jump to content

Kjøttsuppe av fenalår av rådyr


Skaubjønn

Recommended Posts

Sous vide gjør at kjøtt fra hjortedyr får konsistens og smak som leverpostei. 
Med noen få unntak, er det generelt en dårlig metode for å tilberede kjøtt. 

Om du braiserer en skank eller seigt kjøtt, får du mye bedre smak av kjøttet og kraft i samme slengen. 

Link to comment
Share on other sites

Ospa skrev (På 27.3.2024 den 9.25):

Sous vide gjør at kjøtt fra hjortedyr får konsistens og smak som leverpostei. 
Med noen få unntak, er det generelt en dårlig metode for å tilberede kjøtt. 

Enig i at sous vide er en dårlig ide til rådyrsteik/rådyrlår - det er jo mørt uansett, og blir leverpostei-aktig med langtidssteking eller lang tid i sous vide'en. Men syns sous vide fungerer veldig bra til elgsteik, har også brukt det endel til hjort. 

Link to comment
Share on other sites

SteinarBM skrev (2 timer siden):

Men syns sous vide fungerer veldig bra til elgsteik, har også brukt det endel til hjort. 

 

Fungerer veldig bra både til hjort og reinsdyr! Så lenge man ikke har det møreste kjøttet for lenge i vannet, så blir det helt supert!

 

Tider og temperaturer som fungerer bra:

https://rudfossmat.no/oppskrifter/kjott/sousvide/sous-vide/

Edited by yalla
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...