Skaubjønn Posted March 25 Share Posted March 25 Restene ble supergod kjøttsuppe https://gryhammer.no/kjttsuppe-pa-avgnagde-fenalar/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haavard Posted March 26 Share Posted March 26 Rådyr kan brukes til så mangt tydeligvis... Har du prøvd juleribbe av rådyr også? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skaubjønn Posted March 26 Author Share Posted March 26 Nei det har jeg ikke prøvd. Går det an, med en tynn rådyrribbe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haavard Posted March 27 Share Posted March 27 Det var ironi! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skaubjønn Posted March 27 Author Share Posted March 27 Ahhh der var jeg treig. jeg har en kompis som lager ribberull av rådyr. Og har laget hel ribbe i ovnen med godt resultat. tenkte å teste rådyrskank, langtidsbehandling i sous vide, men har ikke kommet så langt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ospa Posted March 27 Share Posted March 27 Sous vide gjør at kjøtt fra hjortedyr får konsistens og smak som leverpostei. Med noen få unntak, er det generelt en dårlig metode for å tilberede kjøtt. Om du braiserer en skank eller seigt kjøtt, får du mye bedre smak av kjøttet og kraft i samme slengen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skaubjønn Posted March 27 Author Share Posted March 27 Godt innspill. Jeg har forsøkt sous vide på et rådyrlår, og det ble konsistens som leverpostei ja.. tenkte det ville funke med seigt kjøtt fra skank, men braissering er jo også nydelig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeger63 Posted April 4 Share Posted April 4 (edited) Jeg har ved to anledninger lagd "krone" av rådyr med stor suksess https://www.godt.no/oppskrifter/kjoett/lam/8857/lammekrone-med-timian-og-rosmarin https://magasin.mitjagtblad.dk/mit-jagtblad-juni-2020/sadan-far-du-det-bedste-ud-af-sommerbukken kan anbefales Edited April 4 by jeger63 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skaubjønn Posted April 4 Author Share Posted April 4 Genialt! Skal prøves! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteinarBM Posted April 4 Share Posted April 4 Ospa skrev (På 27.3.2024 den 9.25): Sous vide gjør at kjøtt fra hjortedyr får konsistens og smak som leverpostei. Med noen få unntak, er det generelt en dårlig metode for å tilberede kjøtt. Enig i at sous vide er en dårlig ide til rådyrsteik/rådyrlår - det er jo mørt uansett, og blir leverpostei-aktig med langtidssteking eller lang tid i sous vide'en. Men syns sous vide fungerer veldig bra til elgsteik, har også brukt det endel til hjort. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yalla Posted April 4 Share Posted April 4 (edited) SteinarBM skrev (2 timer siden): Men syns sous vide fungerer veldig bra til elgsteik, har også brukt det endel til hjort. Fungerer veldig bra både til hjort og reinsdyr! Så lenge man ikke har det møreste kjøttet for lenge i vannet, så blir det helt supert! Tider og temperaturer som fungerer bra: https://rudfossmat.no/oppskrifter/kjott/sousvide/sous-vide/ Edited April 4 by yalla 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.