Jump to content

Tråden for PETIT BASSET


Ranger

Recommended Posts

  • Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Gatulerer med en flott valp bukk, det kommer nok til og bli en reser i skogen.

Vill bare slå et lite slag for at vi alle jobber litt for å få petitene våre godkjent som ettersøks hunder, har selv begynt på blodspor kurs og håper jeg kan melde ho Dolly opp til prøve både på blod og ferskspor delen før drevtreningen begynner for fullt til høsten.

 

Har selv lagt noen blodspor i medvind, og ho har gått dem forholdsvis bra og vært meget spornøye, fikk tildelt spor i dag som var lagt mot vinden. Det var nesten merkelig og se på, nesen rett til værs og gikk hele sporet på overværet.

Ganske så lærerikt og se ho gå fra og være dråpeteller til og jobbe konsikvent på overværet avhengig om sporet går med eller mot vinden. Men ho finner jo sporslutt og det er jo det viktigste :D

Link to comment
Share on other sites

Hundenesen er et fantastisk instrument! :D Antakelig vil du se i sidevind at hunden går godt til side for sporet, på overvær. Det viktigste er jo at hunden bruker hele registret sitt, det er ikke noe som er riktig eller feil, så lenge den følger sporet. :D

Link to comment
Share on other sites

Tenkte også prøve så smått på blodspor med Milla om en måneds tid, for å se om hun er moden for det. Rekker ikke godkjenning til ettersøkshund i år, siden hun fyller ni måneder bare 3 - 4 dager før jul, men målet er å få henne godkjent neste vår/sommer. Regner med vi kan jobbe sammen ang. sportreningen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har overtatt en 4 år gammel petit av en bekjent som det vist skal være skutt over 30 rådyr for. Men den er ikke ettersøksgodkjent. Så nå skal jeg prøve og se om jeg får den til å funke og godkjent på blodspor i løpet av sommeren. Blir litt spennende om vi lykkes. Er å starte litt i feil ende. Men jeg har 2 godkjente hunder fra før, så det er ikke på livet for å få den godkjent. Er på vei ut for å legge 4 spor nå. For mine tre og ekstra for en kompis

Link to comment
Share on other sites

Jeg har blitt litt tent på dette med blodspor jeg og, og har vel nesten bestemt meg for å gjøre et hederlig forsøk på å få Ares offentlig godkjent før jakta starter... Ta begge prøvene i august for eksempel.

 

Litt spent på hvordan han vil gjøre det, han er jo rimelig heit på grøten nå som han har skjønt at det er artig å jage vilt... Vi får se! Skal legge det fjerde sporet hans over helga, og satser på 8-10 ganger til før vi bestiller prøve. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Bare tenk på at du ikke trener altfor ofte. Et fullt prøvespor er ganske slitsomt for hodet til hunden, og blir det for ofte kan den gå lei. Også greit å legge inn noen enklere spor innimellom, som jeg har sett nevnt her før. God belønning i slutten er også viktig for at hunden skal synes det er morsomt.

Det er veldig forskjellig hvordan hunder som jager ter seg på ferskspor. Noen holder helt kjeft når de går i line, mens andre loser når de kommer nær nok.

Er sikker på at du klarer å få til en godkjenning før høsten, vi snakker jo om en Petit! :D

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med nydelig valp, bukk! :D Hun der skal nok sjarmere mange i senk, som petiter flest! :mrgreen:

Jeg var å besøkte Minnie hos bukk i går ettermiddag. Hu er så nyydelig, atte.

Denne skal vi nok få mye morro med i skauen. :D

Er glad på bukk og familiens vegne at de har fått en rolig, snill og lettvinn hund.

Link to comment
Share on other sites

Rolig, snill og lettvint? He he, nå skal vi ikke overdrive kosedyrtendensen hos petiten da, det er ikke uten grunn at de betegnes som "egenrådig" og "krever en fast hånd" i oppdragelsen, de er nemlig STA! :mrgreen:

 

La ikke valpen få lov til noe som du ikke vil den skal få lov til som voksen, er mitt råd... :wink:

De lærer nemlig uvaner like lett som gode vaner. De er intelligente og lettlærte, men man må ha en god porsjon tålmodíghet. De må alltid vite hvem som er sjef og bestemmer.

 

Begynn tidlig med de gode vanene og styr unna uvanene, så får man ei fantastisk bikkje. En valp som lærer at fløytelyd er matsignal eller noe annet kjempepositivt, vil gi full score på innkalling på jaktprøve i voksen alder. Det de lærer tidlig, sitter godt. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Skal legge det fjerde sporet hans over helga, og satser på 8-10 ganger til før vi bestiller prøve. :wink:

 

Hadde vært litt forsiktig med og sette et antall spor du skal gå før du melder deg opp. Spesielt med ei bikkje som har blitt jakta med. Jeg hadde meldt meg opp så fort bikkja greier et 600 meter langt spor uten korreksjon fra hundefører. En hund som har blitt jaktet med kan fort miste motivasjonen for å følge det "tørre" og kjipe blod sporet. Og da er dessverre løpet kjørt.

Link to comment
Share on other sites

Jupp, det er vel noe i det, men har satt 8-10 ganger som en slags limit før mer høstlige sysler starter, nemlig Full Fart i Skauen (FFS)! :twisted:

 

Er han ikke klar for blodsporprøve før båndtvangs opphør; ja da kommer det i andre rekke gitt... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Kunne tenke meg og diskutere litt avl.

 

Jeg jakter mye alene, og har ikke noe videre utbytte av å sitte 2 timer og høre på en los som går på naboens. Så når jeg var på utkikk etter en ny kortbeint bikkje falt valget på petiten fordi den ligger i mellom langjager og kortjager i los lengdene, ca rundt en 1 time, og legger av hvis det ikke turer noe særlig. Noe som jeg i utgangspunktet synes er perfekt. Det er mange raser og velge mellom innen for rådyr hund og alle har forskjellige egenskaper etter hva man ønsker seg. Men etter hva jeg har inntrykket av begynner Petiten jaktmessig å bevege seg nærmer og nærmere beagel og drever. Noe som skyldes systematisk avel på bikkje som jager "lenge".

For i manges øyne er det bikkjer som jager lenge som er de med mest jaktinstinkt. Men jeg synes det er synd hvis det som er bra med petiten skulle avles bort.

En petit som jager i 3-4 timer fortjener ikke 1 på jaktprøve. Fordi det i utgangspunktet er et avvik fra rasestandarden. Det finne nok av raser som er komunejagere. Og det er veldig synd om petiten skulle utvikle seg til og bli det over tid.

Vil jeg ha en bikkje som jager i 3-20 timer kjøper jeg drever.

Link to comment
Share on other sites

Enig med deg i det meste Melvin men, tror det er like mye innjaging som avl så spiller inn her, det er null problem å få en Petit til å jage både tre å fire timer noe den sånn i utgangspunktet ikke gjør,selfølgelig med visse unntak.

Har satt en grense på min yngste, det skal ikke skytes etter det er gått en time, erfaringa med den eldste er den at losen blir lengre å lengre med åra og at å skyte dyr etter lange loser påvirker lostida.

Dette ble ordentlig merkbart etter at jeg begynte å jage rev med bikkjene.

Nå jakter jeg stort sett i terreng med høg vilttetthet så det blir fort los og ofte fall før en time er gått,men ser spesielt på gammelbikkja at losene blir lengre og lengre.

Har jakta mye alene med bikkjene og ser kun fordeler med det, losene turer mye tettere og losen støkkes skjelden, dyr får jeg også skutt da sjangsen før eller senere kommer :D

Må bare si at en revlos på tre timer, det er ikke mye i denne verden som slår det :D

Link to comment
Share on other sites

Man kan jo styre dette med jagetid litt sjøl, ved feks å ikke belønne bikkja med et fall etter foretrukket lostid. Eller kalle inn bikkja når du synes den har gått lenge nok. Jeg bruker sistnevnte taktikk ofte, men tida han får gå varierer litt etter hendelsene den dagen, om jeg kommer innpå losen tidsnok feks.

 

Ellers så heter det jo at 45 minutter på hare og 60 minutter lostid på rådyr er nok til førstepremie på jaktprøve, men jeg synes ofte det er i korteste laget under praktisk jakt, og slik terrengene der jeg jakter er. Han får derfor holde på litt lenger, av og til opptil 2,5 - 3 timer.

Link to comment
Share on other sites

Innjaging er viktig på alle bikkje og raser, og man legger et veldig viktig grunnlag for den videre utviklingen av bikkja. Men jeg mener at man virkelig er på vei bort fra rasestandarden, hvis det er hvor flink man er til og jage inn bikkja som avgjør om bikkja blir en "langjager"(les: 2 timer pluss) eller ei. Da er man på fullfart inn i samme sporet som mange andre raser som f.eks drever. Hvor sannsynligheten for og ende opp med en komunejager er veldig til stede. Man kan helt sikkert uten problem få en drever til og bli en utmerket mellom jager. (30-60)min ved riktig innjaging. En revelos på 3 timer med ei kortbeint bikkje er helt suverent. Det er vi enig i. Men med en basset blir det feil. Da kan det hende at det er en drever du skulle hatt.

Vil jeg ha ei bikje som jager i 3 timer pluss. Kjøper jeg drever, vil jeg ha en som jager i 1 time kjøper jeg basset. Det er det som er genialt med de forskjellige rasene. Alle har forskjellige egenskaper og måter å jage på. Vi er ikke tjent med at alle rasene begynner og jage på tilnærmet samme måte. At det er bare utseende og pels som skiller.

 

men jeg synes ofte det er i korteste laget under praktisk jakt, og slik terrengene der jeg jakter er. Han får derfor holde på litt lenger, av og til opptil 2,5 - 3 timer.

 

Da kan det hende ditt terreng egentlig hadde vært best for en drever. For det er i den retningen bikkja de er i ferd med og utvikle seg.

Link to comment
Share on other sites

Nei, jeg vil ikke ha drever, og forbeholder meg den suveren retten til å bruke bikkja som jeg ønsker. :wink: Dessuten er jeg ikke helt enig i at det er bare lostidene som skiller en petit fra drever, dachs eller beagle for den del!

 

Vi må ikke se bort fra genetikk kontra individuell læring heller da! La oss si at alle petiter har det "i seg" at de legger av etter en time. Det er et tenkt utgangspunkt, og det genetikken tilsier i denne tankerekka.

 

Deretter så kan hvert enkelt individ læres til å jage kortere eller lengre enn dette, avhengig av hva bikkjeeieren ønsker å forme bikkja til. Hvis bikkja mi jager 2-3 timer, så er det jo ikke dermed sagt at avkommet hans vil gjøre det?

 

Man kan som sagt få bikkja til å jage kortere eller lengre (tror jeg) ved å skyte dyret eller koble etter 30 minutter eller 3 timer, og hundens "ur" vil justere seg etter dette.

 

Jeg har ikke noe imot at Ares jager 3 timer om han vil det, men deretter kobler jeg han uansett. "Normalen" er at jeg kobler etter 1-1,5 time, men jeg kan ikke huske at han har lagt av (på hare iallfall) før den tid er gått. Og jeg kan velge å koble han etter 30 minutter, eller felle dyret etter 5 minutter. Det finnes jo ingen standard på jakt for lostider.

 

Men; interessant diskusjon, håper flere har synspunkter på temaet. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Nei, jeg vil ikke ha drever, og forbeholder meg den suveren retten til å bruke bikkja som jeg ønsker. :wink:

 

Selvfølgelig har man det. Og jeg setter ting litt på spissen. Men ingen terreng eller like, og alle jakter på forskjellige måter. Og velger rase etter behov. For noen passer det bra med 15 min og synes det er mest effektfullt. Hos andre turer ikke dyra i det hele tatt, og etter 5 min legger dyra på skikkelig lagtur og trenger 3 timers los for og komme tilbake.

 

Hvis man i utgangspunktet har et terreng hvor man trenger 3 timers los, er det drever som dekker det behovet best. Har man et lite terreng på 500-100 mål kjøper man seg bassett.

 

Dessuten er jeg ikke helt enig i at det er bare lostidene som skiller en petit fra drever, dachs eller beagle for den del!

 

Kom med forskjellene?

Litt mykere gemytt og dårligere pels.

Det er helt klart at en 3 timers jager er mer selvstendig, sterkere syke og vilje enn 1 som jager i 1 time. Og med systematisk avl på lang jagere er det en overhengende risiko for at den "mykheten" og fantastiske gemyttet mange setter pris på hos Petiten kommer til og forsvinne.

 

La oss si at alle petiter har det "i seg" at de legger av etter en time.

 

Hvis bikkja mi jager 2-3 timer, så er det jo ikke dermed sagt at avkommet hans vil gjøre det?

 

Det er begrenset hvor lenge de kommer til å ha det i seg hvis man bare avler på 3timers jagerne.Tror nok det er en overhengde fare for at det kommer til og skje. Spesielt hvis man parrer med en tispe som jager på samme måten.

 

Man kan som sagt få bikkja til å jage kortere eller lengre (tror jeg) ved å skyte dyret eller koble etter 30 minutter eller 3 timer, og hundens "ur" vil justere seg etter dette.

 

I teorien høres det fint og bra ut. Men min erfaring er at det ikke er så lett i praksis.

Mange rådyr terreng, spesielt på sørlandet ligger fra 1000-2000 mål. Og det jaktes aktivt på naboterrengene, som erfaringsmessig gir langbeinte rådyr. Og de har ca samme str som det du jakter på. Si at du slipper midt i terrenget, men bikkja finner en fot som hun følger og losen starter i utkanten av terrenget. Losen tar en runde og du kommer nesten til skudd, men dyra får vindene av deg vinkler unna. Og drar av gårde til midt inn på nabo terrenget, og begynner å ture relativt bra der inne. Du valser jo ikke inn dit hvor det pågår jakt og kobler bikkja de når det har gått 2.5 time, pluss at naboene ikke nødvendigvis hører forskjell på din og egen bikkje. Og kan fint finne på og skyte etter 2.5 times los.

De som kjøper Petit fordi den ikke jager så lenge, jakter som regel på terreng hvor det ikke er så lett og løpe inn og koble fordi bikkja har jaget til max los tid. Og det er en vesentlig forskjell på hare og rådyr. En hare kan fint ture i 3 timer på 300-400 mål. Mens rådyret gjerne har vært over 2000 mål pluss på den tiden.

 

Jeg tror det er en viktig diskusjon før det kan være for seint. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Jo, jeg ser jo prinsippene i tenkningen din, men tror ikke det er verre enn at de fleste spør hvordan mor og far jager før de kjøper valp. De som tenker som deg vil kunne velge kortjagende foreldre til valpen sin.

 

Terrengene jeg slipper hunden i er fra 4-5000 mål og oppover til ei hel øy, så det er klart lettere å la bikkja løpe litt enn hos deg.

 

En av botemidlene til problemstillingen din er jo å ha kustus på bikkja, dvs kunne kalle den av los. Jeg tror det hadde vært gunstig i små vald med tilstøtende naboterreng som hos deg. Noen fnyser av dette med å kalle inn bikkja, men personlig er det en egenskap jeg bruker aktivt. Det burde være en grei måte å "hente" bikkja av naboterrenget på også.

 

Det er helt klart at en 3 timers jager er mer selvstendig, sterkere syke og vilje enn 1 som jager i 1 time. Og med systematisk avl på lang jagere er det en overhengende risiko for at den "mykheten" og fantastiske gemyttet mange setter pris på hos Petiten kommer til og forsvinne.

Nei hvorfor det? Ser ikke automatikken i det, bikkjene er jo uansett "Dr. Jekyll and Mr. Hyde", eller som engelskmennene karakteriserer rasen:

 

"Devil in the country, angel in the house, that’s our Basset. It’s a passionate hunter, that must, from an early age, get used to obeying. Perfect assistant to the hunter with a gun on territories of medium size, specialist for rabbit, but no other game escapes from it."

 

Forøvrig, når du nevner pels, så står ikke pelsen på Ares noe tilbake for strihårete hunder som dachs eller vorsteher. Skulle man avle på noe annet viktig hos petiten så må det være pelskvalitet! Den er dårlig hos endel hunder! Og da mener jeg myk, lang og/eller ullete pels som er mer til bry enn nytte. Her har oppdretterne og utstillingsdommerne virkelig en jobb å gjøre!

Link to comment
Share on other sites

De som tenker som deg vil kunne velge kortjagende foreldre til valpen sin.

 

Det er dette som er hele problemet og er kjernen i diskusjonen. Er det opp til hver enkelt og utvikle rasen til det som er deres personlige behov. Eller burde det ligge en standard som går utifra rasens opprinnelse og som folk burde følge. Petiten har hatt sin verdifulle nisje og den er den i ferd og bevege seg bort i fra sånn som jeg ser det.

Link to comment
Share on other sites

Har mann så små terreng som 1000 mål er mann vel best kjent med en kortjager :!:

En Basset må jo jage timen for å få 1 premie på rådyr så synes ikke det er avskrekkende at en god hund jager 2-3 timer, vil du ikke at den skal jage så lenge så ikke motiver den til å jage lenge med å skyte dyr etter 2 timer og heller kobble når timen er passert.

Selv gammel bikkja mi som det er skutt over 40 rådyr for legger av hvis losen drar ut.

Det værste er vell bikkjer som gir seg før det er begynt :D

Link to comment
Share on other sites

He he, Custer; du har en evne til å sette fingeren på det essensielle på en lettfattelig måte og med få ord; ikke rart du ble General! :mrgreen:

 

Melvin, høres ut som en Alpinsk Dachsbracke passer for deg, i sin tid også kalt bassetpointer:

 

"Alpinsk Dachsbracke har drevegenskaper som egner seg veldig godt til norske jaktforhold. Den er kraftig og smidig og kommer seg lett frem i terrenget. Den har en pels som tåler all slags vær. Dachsbracken har en kraftig los som er lett å høre.

Det er en kortdrivende hund. Drevlengden varierer, erfaringer er at det sjelden har drev lenger en 1 time. Det vanlige er 20-45 min."

 

Noe som forøvrig plasserer rasen i de sjiktet du gjerne vil ha petiten, og petiten blir ikke alene om dette. :wink:

 

aron.JPG

Link to comment
Share on other sites

Melvin, høres ut som en Alpinsk Dachsbracke passer for deg, i sin tid også kalt bassetpointer:

Noe som forøvrig plasserer rasen i de sjiktet du gjerne vil ha petiten, og petiten blir ikke alene om dette. :wink:

 

Jeg trenger ikke noe Dachsbracke jeg har petit. Perfekt los lengde på rådyr synes jeg ligger mellom 45-90 min. Poenget mitt med diskusjonen er ikke og at jeg vil dra petitene ned i los lengde. Men opprettholde den opprinnelige petiten med loslengde på rundt 1 time og egenskapen til å legge av hvis det drar ut for langt. Hvis man hele tiden avler på de individene som jager hardest. Er jeg redd for at dette vil forsvinne over tid. Men jeg synes det er en vesentlig forskjell på å jage 1-2 timer og 3 timer.

 

Generalen, hva er din definisjon av å ture? .

Link to comment
Share on other sites

Min definisjon på å ture er vell den at dyret holder seg i ett gitt område over tid, størrelsen på området er varierende alt etter vilttetthet.

 

Vi er nok litt uenige i akkurat hva som er max lostid her, men ellers er vi vell enige, har jeg forstått det rett var det for ti år siden slettes ikke uvanlig at petiten ikke jaga en meter ( ut fra det jeg har hørt av folk som har hatt Petit lengre enn meg) det er jo ett stort fremmskritt for rasen at i dag jager nesten alt,men er enig med deg at vi skal trå varsomt i avlsarbeide så vi ikke tar feil rettning.

Link to comment
Share on other sites

Innerst inne er vi nok ganske enige Generalen. Og det er helt klart at Petiten utelukkende har beveget seg i positiv retning. Men jeg tror det er viktig og fokusere på opphavet så man ikke ender opp med en ny drever. Tror ikke det er noe som skjer over natta. Men kanskje over lang tid, med systematisk avel på langjagere.

Link to comment
Share on other sites

Vi er nok temmeig enige alle mann, og jeg håper du tok den med dachsbracken med et smil Melvin, var ment sånn iallfall! :P

 

Klart vi skal ha petit nå og forever, verdens beste bikkjer jo! :D

 

Det er viktig at bikkja legger av, det er jo grunnen til at jeg valgte petit også. Funderer på om jeg skal føre litt statistikk på Ares i høst, med loslengder og om/når han legger av, på hvilken viltart osv. Kan jo bli interessant...

Link to comment
Share on other sites

Enig! Starta med ei sånn med Ares, og har første året hans loggført, men så dabba det av. Bruker ei innbundet bok i ganske hendig format. Får ta i bruk den til høsten igjen. :wink:

 

Her er Ares (u)tålmodig med på fiske etter sjøørret i går, han utforsker hver kvadratmillimeter med nesa når vi går i terrenget! :lol: Han er mildt sagt utålmodig i påvente av å bli fri for bånd og stengsler... :mrgreen:

 

normal_DSC01031.JPG

Link to comment
Share on other sites

Vi er nok temmeig enige alle mann, og jeg håper du tok den med dachsbracken med et smil Melvin, var ment sånn iallfall! :P

 

Klart vi skal ha petit nå og forever, verdens beste bikkjer jo! :D

 

Ikke noe problem, er ikke veldig hårsår. Pluss at det var jeg som bød opp til dans denne runden. Jeg er nok ikke like rasefantast som deg. Men jeg synes petiten langt på vei har det jeg trenger og liker av en kortbeint bikkje. Nå er det en liten stund til jeg trenger noe ny kortbeint bikkje. Men skal nok ha en tjt om tid og stunder også.

Link to comment
Share on other sites

Nydusja og nyskrubba Ares, klar for utstilling i helga...?

 

Han er glad i å dusje, løper frivillig inn og stiller seg opp, han vet det blir godbit etterpå! :mrgreen:

Bare brummer koselyder når jeg skrubber han med neglbørsten, han digger dette! :D

 

normal_DSC01035.JPG

 

normal_DSC01037.JPG

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg og dunkern vært og lagt blodspor til de "nusselige smånøstene" våre. For Ares sin del blir det nok det lengste og vanskeligste sporet hittil, jeg vil gjette på at det er 4-500 m langt.

 

normal_DSC01038.JPG

Kjørte colaflaskemetoden i kveld. Vi delte en halvlitersboks, så det blir 2,5 dl pr snute(!).

 

normal_DSC01041.JPG

Noe må man jo slepe etter seg... Så biter av et rådyrskinn ble knytt fast i et tau som ble hengt i beltet. Skinnfillene fikk en rask runde i varmt vann på forhånd for om mulig avgi litt duft, og så ble de dæsjet med litt matblod...

 

normal_DSC01042.JPG

Knyter dasspapir i buskene, spesielt der man skifter retning, avhopp etc. Vurderer å bruke GPS istedet for dasspapir, men det er så dyrt å henge GPSer i annenhver busk bortover.. :lol: Kan tenkes jeg får for lite fokus på sporet og bikkja også ved å bruke GPS? Ares får to avhopp i vinkel i morra, samt at vi krysser intet mindre enn tre bekker... Mye elgskit i sporet også.

 

normal_DSC01044.JPG

Skinnfilla på slep... Vet ikke om det har noe for seg, men skader vel ikke...

 

normal_DSC01045.JPG

Skogsterreng, hvor jeg blant annet krysset denne hogstflata og et par hundre meter inn i skauen på andre sida.

 

Så får vi se om Ares og Thyra klarer brasene i morra! :D

Link to comment
Share on other sites

Hei. Tenkte bare jeg skulle legge til noen opplysninger når det gjelder avl og drevtider. Jeg har handlet hunden min i Sverige av Martina Hoffmann (Idolens kennel) Ho var den første som innporterte en hund til Sverige og sitter som valpe henviser i en årekke,ho har fulgt rasens utvikling siden den kom til Sverige. Jeg hadde en prat med ho om drevtider og petitens utvikling, og ho mente at rasen hadde utviklet seg til og henge på litt for lenge i forhold til hva som er tilltenkt for rasen. Så svenskene har jobbet fram en løsning med at hunder som jager rådyr 3x30 minutter for en 1 pr på drevprøve, slik at også slike hunder kan få gode resultater på drevprøver og være gode avlshunder. Nettopp for og stangnere utviklingen på stadig lengre drevtider.

 

Personlig prøver jeg og bryte av hunden etter 1til 1,5 times los, men det kommer av at vi jager i terreng som ligger rundt 1000 mål+

Link to comment
Share on other sites

at rasen hadde utviklet seg til og henge på litt for lenge i forhold til hva som er tilltenkt for rasen
.

 

Se her ja. Takk for positivt bidrag og nytt blod i diskusjonen Darf Wader.

 

Det var det som var midt argument også. At vi begynte og bevege seg uten for rasestandarden. 3*30 min for en første var en god ide. Alt som kommet til Sverige kommer vel til Norge også om en 5 år tid. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...