Jump to content

tg1

Members
  • Posts

    251
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by tg1

  1. Er da en upper receiver til AR15 betegnet som "ombyggingssett"?
  2. Spekulasjon: kan man erverve 9mm AR upper (til PCC/DSSN) når man har AR15 ervervet i NROF, uten behovsprøving, eller må man holde seg til samme forbund?
  3. Men det kan altså telle som "organisert trening". Altså: minst 20 aktiviteter der minimum 10 er lvl2+ og minimum 10 er trening eller lvl1.
  4. Registrerer også dette: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/JQPn54/drap-i-norge-kraftig-oekning-i-bruk-av-skytevaapen
  5. Men gitt at det blir et krav om legeerklæring/"mental helse"-attest/kall det hva du vil - finnes det en hensiktsmessig og god måte å gjøre det på? Den engelske måten som ble omtalt tidligere i tråden, virker å ikke være hensiktsmessig - all den tid det fører til at våpeneiere unngår legebesøk fordi de er redd for å bli fratatt våpnene dersom legen mener det er nødvendig. I tillegg er jo legene da nødt til å ha tilgang på våpenregisteret for å se hvilke pasienter som eier våpen. Høres ikke ut som en triviell greie. Intensjonen om at folk som er ute av stand til å ha våpen, ikke skal ha våpen, er det jo egentlig lite å si på, men jeg skjønner ikke hvordan dette skal foregå i praksis uten å innføre minst like mange nye problemer.
  6. Det hender XXL har supertilbud på Fiocchi 223 til 4kr/stk Men akkurat nå ser dette ut som det rimeligste alternativet ja.
  7. Har denne på en 22LR halvauto selv: https://www.bmwear.no/produkt/optikk/kikkertsikte/hawke/hawke-vantage-red-dot-sikte Ser ut for at de har noen i 9-11mm på lager, men sikkert lurt å høre med dem
  8. Timney Alpha til G19 gen5 passer i Glock 44.
  9. Dersom vedkommende har våpen i samme eller høyere kategori er det i hvert fall lovlig, men om du tør å gjøre det er en annen sak Hva skjer dersom han ikke får innvilget søknaden f.eks.?
  10. tg1

    Våpenskap

    Samme som dette? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=340698502 Selger påstår 150kg der, i alle fall.
  11. Jeg synes det er lett å være enig i dette: ..men uavhengig av det så er det liten tvil om at dette er en sak ingen av partene kommer seirende ut av
  12. Artig det der ja - det er tydeligvis mer ok at vi drikker på hverdag enn på helg - ølsalget stenger jo 18:00 på lørdager.
  13. Man er da ikke KTS uten å ha minst en kniv på vesten
  14. Anbefaler å ta en tur innom "Brukergruppe for Megalink" på facebook: https://www.facebook.com/groups/632119403547009
  15. Hvilken ammo bruker andre i Buckmark? Jeg har prøvd bl.a. Norma Tac-22, CCI Std selvfølgelig, og et par andre. Men jeg får litt for ofte problemer med veksling. Vanligvis ett eller to av de første ti skuddene, etter det går det fint. Den har gått ca. 1000-1500 skudd nå tenker jeg. Merker ingen forskjell før/etter puss. Med Mini Mag fungerer den strålende.
  16. tg1

    223 1.8 twist

    Finnes det noe ferdigammo med matchking i butikk om dagen?
  17. Jeg bruker kun CCI Mini Mag til feltskyting (skyter med Browning Buckmark), da er jeg ihvertfall 100% sikker på at pistolen veksler som den skal, og presisjonen er rikelig bra nok til mitt bruk
  18. Det er vel samme regelverk å forholde seg til på en level 1-match også, så hva er grunnen til at dette ikke er greit?
  19. Ja det var mitt poeng også - meg bekjent fins det ikke noen mer "formell" terminliste enn SSI - hvis jeg ikke har gått glipp av noe (og det skjer fra tid til annen).
  20. For DSSN - hvilken terminliste er det som menes?
  21. Jeg har da ihvertfall deltatt på åpent level 1-stevne hos annen klubb. Foregikk på akkurat samme måte som med lvl2+. Riktignok pistol, men dog..
  22. "Nasjonalt folkehelseinstitutt har overtatt som databehandler for Dødsårsaksregisteret fra 2014. De publiserer statistikk om dødsårsaker i sin Statistikkbank. Søknader om datatilgang til Dødsårsaksregisteret sendes til datatilgang@fhi.no." https://www.ssb.no/dodsarsak/
  23. Beklager - jeg hadde bl.a. Ruger American Ranch i tankene, men det er jo naturligvis ikke halvauto.
  24. Må jo nesten forby alle .223-rifler som tar stanag-magasiner også da, siden alle som har vært i førstegangstjeneste og/eller HV har bortimot ubegrenset tilgang på slike 30-skuddsmagasiner.
×
×
  • Create New...