Jump to content

SchmidtR

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

About SchmidtR

 • Birthday 12/08/1964

Recent Profile Visitors

687 profile views
 1. SchmidtR

  Mauser-Tråden (For alle Mauser-folk)

  Takk for svar. Da var det som jeg fikk en mistanke om etter å ha prøvd tofoten. Spørs om den må forfremmes til stativ til pussing.
 2. SchmidtR

  Mauser-Tråden (For alle Mauser-folk)

  Har laget feste for tofot til Mauserene mine. Feste består av øvre delen av skjeftet til en bajonett, kuleledd fra ei bussdør og en tofot. Funker som bare det og er bare å klikke på bajonettfestet. Etter litt prøving syntes jeg at samlingene ikke var spessielt bra med tanke på at jeg brukte tofot. Har lest det jeg kan finne om bruk av tofot men er ikke fornøyd. For en stund siden kom jeg over en video med Kirsten Joy Weiss der hun blandt annet sier at løpet ikke må brukes til anlegg osv. Da kommer jeg endelig til spørsmålet mitt. Er bajonettfestet på Mauseren festet i pipa eller i stokken? Kan bruk av tofot festet i bajonettfestet påvirke presisjonen om bajonettfestet er festa til pipa?
 3. SchmidtR

  Lage egen "gong", hvor kraftig?

  Ei tohi varjata: Sveitseren er en 96/11 fra 1900. Kjøpt i Sveits, og tatt med til Norge en gang på 60 tallet. Den er nok en av favorittene i skapet. Kikkerten er derimot skrot, montert for å prøve om jeg kunne montere kikkert selv.
 4. SchmidtR

  Lage egen "gong", hvor kraftig?

  strebern: Anviseren er ei plate som er hengslet på baksiden. Når den blir vippa opp av skuddet så vises den vite plata over kanten. Gongen er 15x15 cm, og hullet er 4,5 cm. Har bare fått prøvd på 100 meter, men skal legge nedpå mere skog for å teste på lengre hold. Må bare få litt regn først.
 5. SchmidtR

  Alternativer til Finn for kjøp av samlevåpen?

  ABC fritid har en på Finn til 1500,- Ikke nummerlik, men fin.
 6. SchmidtR

  Lage egen "gong", hvor kraftig?

  Har laga gong med anviser i midten. Denne er nå testa og skutt i filler. Mekanismen på baksida røyk på første serien. 😟 Siden det har vært mye venting pga brannfare så lagde jeg en gong til med anviser i midten. Mye enklere konstruksjon. Den funka fint på første test. 100 meter med 7,5 x 55 og 30.06. Måtte rømme etter 15 skudd pga knottangrep. Denne er i 20 mm og har feste for 12 mm sjakler på baksida.
 7. SchmidtR

  Bilavfetting til våpenpuss?

  Bruker WD 40 først for å løsne opp. Blåser med trykkluft, og avslutter med olje.
 8. SchmidtR

  Lage egen "gong", hvor kraftig?

  Har prøvd med vanlig plate, 25 mm tjukk. Med 30.06 på 100 meter gikk kulene nesten gjennom . Prøvde så Hardox i 20 mm tjukkelse, og da var det nesten ingen merker i plata. Til feste har jeg brukt 12 mm sjakkel og 12 mm kjetting. Kjettingene er strammet opp, og går nesten horisontslt ut til sidene der de er festa i vinkeljern. Dette ryker kun ved direkte treff. Har også laget en gong i Hardox med 50 mm rund plate i midten som har selvanviser ved treff. Denne er klar til testing bare snøen blir vekk. Et lite helvete å maskinere Hardox.
 9. SchmidtR

  Din perfekte jaktvåpengarderobe 2018 Edition

  Har disse til jakt: 1. Mauser K98K f1, 30.06 til storvilt. 2. SchmidtRubin 96/11, 7,5x55 til dager jeg føler meg mere sær en vanlig. 3. Suhl, cal. 12 til fuglejakt. har vel ikke bruk for mere en dette. Til trening / morroskyting: Mauser K98K f1 30.06 Lee Enfield 303 Krag 6,5x55 og 22Lr Div andre leketøy.
 10. SchmidtR

  Din perfekte jaktvåpengarderobe 2018 Edition

  Hva med litt mere info om rettrekkeren for oss som har interesse for slike?
 11. SchmidtR

  Bakgrunn til feste for blinker

  Ta to gjerdestolpar og ein palle. Slå ned stolpane, tre på pallen. Stift fast blinken. Har prøvd detta på banen min, med godt resultat.
 12. SchmidtR

  Transport av våpen på sykkel

  Har kikka på nettsidene til Norway buss. Der står det at våpen og ammo skal ligge i lasterommet, i kuffert eller futreal. Vital del skal en ta med inn på bussen. Sjekka og nettsida til det lokale busselskapet, og der står akkurat det samme. Lurt å sjekke dette før en reiser.
 13. SchmidtR

  Clamp on feste for kikkert

  Har tenkt å montere kikkert på min 96/11. For ikke å gjøre endringer på rifla vil jeg bruke Clamp-on Scope mount fra Swissproducts. Er det noen her som har prøvd dette festet før?
 14. SchmidtR

  Adventsquizen 2017

  Kan nr 10 være 303 British?
 15. SchmidtR

  Julegaver til deg selv?

  Min julegave til meg er et Lee challenger kit, med dier til 30.06 og 7,5x55. Godsakene er selvsagt alt i bruk, og laderommet har begynt å ta form. Måtte også ha nytt avtrekk på Mauseren og litt anna småplukk hos børsemakeren.
×