Jump to content

SchmidtR

Members
 • Content count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

About SchmidtR

 • Birthday 12/08/1964

Recent Profile Visitors

577 profile views
 1. SchmidtR

  Bilavfetting til våpenpuss?

  Bruker WD 40 først for å løsne opp. Blåser med trykkluft, og avslutter med olje.
 2. SchmidtR

  Lage egen "gong", hvor kraftig?

  Har prøvd med vanlig plate, 25 mm tjukk. Med 30.06 på 100 meter gikk kulene nesten gjennom . Prøvde så Hardox i 20 mm tjukkelse, og da var det nesten ingen merker i plata. Til feste har jeg brukt 12 mm sjakkel og 12 mm kjetting. Kjettingene er strammet opp, og går nesten horisontslt ut til sidene der de er festa i vinkeljern. Dette ryker kun ved direkte treff. Har også laget en gong i Hardox med 50 mm rund plate i midten som har selvanviser ved treff. Denne er klar til testing bare snøen blir vekk. Et lite helvete å maskinere Hardox.
 3. SchmidtR

  Din perfekte jaktvåpengarderobe 2018 Edition

  Har disse til jakt: 1. Mauser K98K f1, 30.06 til storvilt. 2. SchmidtRubin 96/11, 7,5x55 til dager jeg føler meg mere sær en vanlig. 3. Suhl, cal. 12 til fuglejakt. har vel ikke bruk for mere en dette. Til trening / morroskyting: Mauser K98K f1 30.06 Lee Enfield 303 Krag 6,5x55 og 22Lr Div andre leketøy.
 4. SchmidtR

  Din perfekte jaktvåpengarderobe 2018 Edition

  Hva med litt mere info om rettrekkeren for oss som har interesse for slike?
 5. SchmidtR

  Bakgrunn til feste for blinker

  Ta to gjerdestolpar og ein palle. Slå ned stolpane, tre på pallen. Stift fast blinken. Har prøvd detta på banen min, med godt resultat.
 6. SchmidtR

  Transport av våpen på sykkel

  Har kikka på nettsidene til Norway buss. Der står det at våpen og ammo skal ligge i lasterommet, i kuffert eller futreal. Vital del skal en ta med inn på bussen. Sjekka og nettsida til det lokale busselskapet, og der står akkurat det samme. Lurt å sjekke dette før en reiser.
 7. SchmidtR

  Clamp on feste for kikkert

  Har tenkt å montere kikkert på min 96/11. For ikke å gjøre endringer på rifla vil jeg bruke Clamp-on Scope mount fra Swissproducts. Er det noen her som har prøvd dette festet før?
 8. SchmidtR

  Adventquiz

  Kan nr 10 være 303 British?
 9. SchmidtR

  Julegaver til deg selv?

  Min julegave til meg er et Lee challenger kit, med dier til 30.06 og 7,5x55. Godsakene er selvsagt alt i bruk, og laderommet har begynt å ta form. Måtte også ha nytt avtrekk på Mauseren og litt anna småplukk hos børsemakeren.
 10. SchmidtR

  Hvordan finne grunneiere?

  gubben38. Dette innlegget i tråden er ikke et svar på det Fury spør om, men jeg må reagere på den holdningen du har til grunneiere. Man kan ikke bare gå ut i skogen å hogge tre uten å spørre grunneier først. Det er faktisk å regne som tjuveri og hærverk. Husk på at man ofte får et positivt svar om man spør først.
 11. SchmidtR

  Mateproblem High Standard

  Har selv en High Standard som hadde samme problem som du har. Patronene satt seg fast halveis inne i kammeret. Gikk bedre med annen ammo, men kilte seg av og til. Fikk råd her på Kammeret om å sjekke magasinleppene. Har ikke hatt problem etter dette. Mitt råd er å justere magasinleppene, slik som flere nevner i tråden her.
 12. Husk bare på at Krag må ha ammo med svak lading. Det skal stå "kan brukes i Krag " på ammopakka.
 13. SchmidtR

  Light primer strike ??

  Min erfaring er at Mauseren kan klikke, i likhet med de fleste andre. Det er nok en kombinasjon av billig ammo og slitasje på rifla tror jeg. Har selv to K98K f1. Den ene klikker alltid på gammel millitærammo, men smeller på alt annet. Den andre klikker aldri, selv ikke med billig eller gammel ammo. Passer bare på hva slags ammo jeg bruker så går det bra.
 14. SchmidtR

  Ny skytegren

  NM149 Dette finner du svar på på nettsiden deres. De er ikke eget forbund, men styret jobber med saken, enten egen godkjenning, eller under et annet forbund. Eventuelle nye underavdelinger / lokallag tror jeg ville øke muligheten for å få godkjenning som eget forbund.
 15. SchmidtR

  Ny skytegren

  Mulig jeg ikke henger helt med siden jeg er ny her på kammeret, men det er vel snakk om et nytt forbund, rhss. Forstår ikke helt vitsen med en diskusjon om hva som er tillatt i NROF. Tror poenget til trådstarter var å informere om rhss slik at det eventuelt kan bli dannet avdelinger rundt om i landet. Olesøn er inne på rett spor når han skriver: Østlandske anyone? Vaquero sier det som skal til, nemlig bare å brette opp ermene å danne flest mulig lokallag. Etter min mening er det mulighet for danning av lokallag og lokalisering av tilgjengelige skytebanen som bør være tema i innlegg i tråden.
×