Jump to content

SchmidtR

Members
 • Posts

  51
 • Joined

 • Last visited

About SchmidtR

 • Birthday 12/08/1964

Recent Profile Visitors

938 profile views

SchmidtR's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

15

Reputation

 1. Hjemmelading er absolutt lønnsomt. Jeg skyter en del 7,5x55, og billigste ammo jeg har sett koster litt over 63 kr pr stk.
 2. Kjøpte et på jegerservice på Ulefoss for noen år siden. Det heter Q hunt, og mener jeg betalte ca 7-800. Utsende er ok, og jeg er veldig fornøyd med futrealet.
 3. Har tatt ut tennhetter som i farten kom inn feil veg. Disse har jeg bare satt inn igjen. Gikk helt fint.
 4. Alt man trenger er sitronsyre og Zalo i ei bøtte med varmt vann i en halv times tid. Hylsene blir reine og blanke nok, og jeg tar 250 hylser i slengen. Tørker hylsene med varmluftsovn. Hva er vitsen med poleringsmiddel og lignende? Reiser folk på utstilling med hylsene, eller skal de skytes med?
 5. Har ingen erfaring med disse saltsteinene. Dersom du tenker å bruke dem i Norge så bør du sjekke på sidene til mattilsynet først. Der står det at foring av hjortedyr, og utsetting av saltstein er forbudt.
 6. Jaktdepotet selger 303 British for 7 kr. stk. i 50 pk. Noe billigere når vi kjøper mange pakker.
 7. Takker for svar bardp. Da er det bare å sette i gang med å konstruere.
 8. Har en del stokker som sårt trenger olje, og dette tar som kjent laaang tid. Finnes det en enklere og ev. raskere metode, eller må jeg olje stokker til torvtaket tar meg? Har en ide om å vacumpakke stokken med en god dose olje i posen, og la det ligge en stund. Vil oljen da trekke fortere inn i stokken ? Noen her som har prøvd dette, eller vet om det er vært et forsøk ?
 9. Takk for svar. Da var det som jeg fikk en mistanke om etter å ha prøvd tofoten. Spørs om den må forfremmes til stativ til pussing.
 10. Har laget feste for tofot til Mauserene mine. Feste består av øvre delen av skjeftet til en bajonett, kuleledd fra ei bussdør og en tofot. Funker som bare det og er bare å klikke på bajonettfestet. Etter litt prøving syntes jeg at samlingene ikke var spessielt bra med tanke på at jeg brukte tofot. Har lest det jeg kan finne om bruk av tofot men er ikke fornøyd. For en stund siden kom jeg over en video med Kirsten Joy Weiss der hun blandt annet sier at løpet ikke må brukes til anlegg osv. Da kommer jeg endelig til spørsmålet mitt. Er bajonettfestet på Mauseren festet i pipa eller i stokken? Kan bruk av tofot festet i bajonettfestet påvirke presisjonen om bajonettfestet er festa til pipa?
 11. Ei tohi varjata: Sveitseren er en 96/11 fra 1900. Kjøpt i Sveits, og tatt med til Norge en gang på 60 tallet. Den er nok en av favorittene i skapet. Kikkerten er derimot skrot, montert for å prøve om jeg kunne montere kikkert selv.
 12. strebern: Anviseren er ei plate som er hengslet på baksiden. Når den blir vippa opp av skuddet så vises den vite plata over kanten. Gongen er 15x15 cm, og hullet er 4,5 cm. Har bare fått prøvd på 100 meter, men skal legge nedpå mere skog for å teste på lengre hold. Må bare få litt regn først.
 13. ABC fritid har en på Finn til 1500,- Ikke nummerlik, men fin.
×
×
 • Create New...