Jump to content

spørsmål

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fungerer det like fint å bruke fabrikkgjengene? Er dette like/ mere holdbart?. Har ikke noe behov for å kunne bytte løp ute i skogen, skyter med 6,5 *55 9 månder i året, men hadde lyst på løp i 3006 når elgen står for tur. Så dersom fabrikkgjenger fungerer like fint og er holdbart osv så ser jeg kanskje ikke lengre fordelen med muffe ?.
 2. Blir løpet sittende så løst? eller har du skrud det inn med liten "kraft"?
 3. Lurte igrunn på akkurat det du svarte på. Det at løpet er løs er en sånn negativ side fra min side :) Hadde forestilt meg at muffa satt bom fast og at man måtte omtrent måtte sette våpenet i skruestikka for å få det løst. Er løpet så løst at man skrur det ut med håndmakt i skauen når man tar av lyddemperen så frykter jeg presisjonen går ned betraktelig :/
 4. Har du noe neggativt å si om muffe-løsningen? Er dette jeg vurderer selg skjønner du!
 5. Flott at folk henger seg på! Grunnen til min skepsis har grobunn i en Youtube video sitt komentarfelt, "nei ikke aller beste kildene" men for de som kjenner til kanalen og som meg "fulgt den i årevis" så har man en formening om at denne fyren har en viss greie på det han snakker om Grobunnen stammer fra en av THLR.NO sine youtube- videoe," Longrange blog 315" og der kan dere lese første kommentar og deretter hans respons nedover.
 6. Skulle til å ringe Rafdal for å få sendt inn ei rifle. Planen var å få et løpsbyttesystem, men i går kveld satt man som folk flest å surfet og kom over en youtube video der kommentarfeltet hadde en del negative, men viktige ting å legge frem. Mye av denne negative kritikken kom fra en skytter jeg har stor respekt av og da får man jo litt tanker relatert til valg av børsemaker osv. Har noen av dere erfaring med Rafdal? Evt kan dere anbefale gode børsemakere!? Om jeg må betale litt mere andre steder, men får kvalitet fra ende til ende så foretrekker jeg heller det buy once cry once..
 7. Dette høres bra ut! Har du hatt noen problemer med at den ikke mater osv?
 8. Hei. Skyter ikke ekstremt mye med hagle, men ettersom man jakter en del hare "med 1 løpa knekk hagle" så har interesse økt og jeg kunne også tenke meg å bruke den kommende hagla på banen. Lest meg opp og ned på gassopererte, rekyl-drevet og pumpehagler... og kommet frem til diss alternativene. Gassdrevet: https://www.jaktdepotet.no/hagler/beretta/beretta-a300-outlander-synt-12-76-61cm-loep Rekyl-drevet:https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=167657552 Pumpehagle: https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=52636504 eller https://www.finn.no/bap/webstore/ad.
 9. Er i kontakt med en børsemaker for å f nytt løp på ei rifle, samt lage løpsbyttesystem. Kan noen helt og greit fortelle meg hva det vil si å "rette" kassa på rifla. Skjønner at det er snakk om låskassa, men kan noen fortelle meg om dette er "vits" eller bare ekstra dill de vil gjøre for å skape litt merer arbeid for seg selv:) Missforstå meg rett, ingen neggative holdninger til børsemakere ' altså, men nyssjerrig. Takk for svar
 10. Litt kjapp med linkinga mi.. leste meg opp på den i forhold til hvor store riflepatroner den greide å håndtere og kom frem til at jeg kunne lade alt av kaliber jeg har "223-338lm". Sendte en kjapp bekreftelse på dette til brownels og "kai" skrev tilbake at jeg ikke ville kunne lade så store patroner med denne pressa så datt tilbake i tankeboksen..
 11. Titta på en 1800 jeg også, men den kommer jo på 4500kr og da har jeg en rangemaster for 1500 kr mere. Eneste minuset jeg ser med leica er at det bare er 2 års garanti om jeg har forstått det riktig.. #Får ikke bestemt seg :L9
 12. Lee-pressa ser fristende ut den.. Jeg får lada som enstasjons, men også mere automatisk til 223. Det jeg derimot er usikker på disse 2 pressene tilfredsstiller behova.. Lader 223, 6,5*55, 3006 og 338 LM..
 13. Hei kjere hjemmeladere. Har i årevis brukt gammelt og trofast ladeuststyr, men jeg må i nok krype til korset og si at jeg har slurvet med å buke dette.. Singel stage ladepresse, vippe kruttmål- vekt osv har gjort hele prosessen så forferdelig treig at jeg nå har gitt bort det gamle utstyret til en onkelunge for å gjøre plass til nytt. Det eneste jeg har igjen er Ultralydvaskeren jeg bruker for å rengjøre hylsene, men jeg trenger da ALT annet. Her snakker vi alt fra hylsetrimmere til diesett. Mine tanker om det nye utstyret er at muligheten for ekstrem nøyaktigh er der, men gjør
 14. Hei. Er på utkikk etter en avstandsmåler for å sikre korrekte målinger på jakt og ettersom man også må trene mere på langhold blir vel dette min nye gode venn! Har sett på: -Leica Rangemaster 2400-R - Vortex Ranger 1800 Hvilken av disse ville dere anbefalt? Eller har dere andre dere ville anbefale? Jeg bryr meg ikke så mye om merke, men at den måler nøyaktig, bra optikk, helst «rød» retikel og at den er av såppas kvalitet/garanti at den er med meg i mange år! Takker på forhånd for tips og komentarer.
 15. Sku vært noen sånne «snipervannabee klasser:)». Noe spesielt jeg må tenke på når jeg evt kjøper brukte kasser/rifler? Innbiller meg at dersom man lader hart kan man ødelegge kasser osv? Hvorfan ser man evt om slikt er gjort? Har alltid kjør nytt, så nå er jeg på dypt vann:)
×
×
 • Create New...