Jump to content

spørsmål

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Full enighet i det du skriver. Med min gode trofaste 6,5 med lapua mega, god tid, avstandsmåler, klikktabell og full bredside fra elg så er det lengste jeg har skutt elg på er rett over 200. Dette akkurat på grunn av treffpunkt kontra vinkel osv, som du nevner. Skriver 300meter for at kaliber valget ikke skal komme utifra tabeller som tilsier at 300 er bedre til 1000 yards osv
 2. Løpet på rifla kapper jeg egt aldri, så blir vel 57 cm løpslengde på 3006 evt 62 cm løp på 300wm. Skal ta rekylbrems/ demper til etterretning :)!
 3. Hei. Elgjakta nermer seg nå med stormskritt og ettersom man fikk begge søknadene godkjent må man ta valget selv... Skal jeg gå for 300 win mag eller 3006?. Har jakta med 6,5 *55 på elg i alle år, men på grunn av at nytt jaktfelt byr på lengre skuddsituasjoner tenker jeg det er bedre å gå opp i kaliber enn å utfordre 6,5. Mine spørsmål er: 1) Hvilken av kalibrene ville dere valgt til elgjakt 0-300 max meter? "ikke noe triggerhappy her altså, men når man ligger med rifla over sekken, bruker avstandsmåler, vindstile og alle fasiliteter" 2) Hva vil hjemmelagd jakt amo komme på i disse to kaliberne og hvor tette samlinger får man på 100 meteren? 3) For de som evt sitter på kunnskap om hjemmeladning, sleng gjerne med grain på kula og fart dere har. 4) Hva tenkes det evt om en Tikka t3x i ett av disse. Når det kommer til rekyl håndtering osv så trenger ikke dette å vektlegges- verste fall så får man sette på en rekyl-brems Får ikke bestemt meg, så kom gjerne med gode råd!
 4. spørsmål

  Sauer 200 MAX

  Fant bare en gammel post fra februar så... Noen som har fått denne i hus og kan fortelle litt om hvordan den er?
 5. Rifla skal nok brukes til "litt av alt":) . Noe stokk/ chassi å anbefale til en Remington 700? "kaliber 6,5"
 6. Snakk om ei Remington 700 fra 1994 mener jeg, så har tre skjefte, modell vet jeg ikke helt enda.
 7. Hei. Har planer om å nå "fiffe" opp en god og gammel rifle. Rifla skal i første omlag få ett nytt løp, men hva mere er det å gjøre. Ser at de fleste som skyter presisjon skyting bruker chassi, er dette bare på grunn av mulighet til montasje av utstyr og vekt eller blir presisjonen også mye bedre i en slik "stokk" kontra en "bedda " synt/plastik stokk? Det jeg egt lurer på her er rett og slett om det er "vits" å bruke penger på slike chassi? enn om man fint får samme presisjonen med en synt/plast
 8. Takker for råd, da har jeg sendt mail til ralfdal og våpensmia:)
 9. Hei. Har ei rifle «rem 700» som jeg gjerne skulle ha bytta løp på osv. Hvilken børsemaker anbefaler dere? skitt jakt, jakt og fiske osv:)!
 10. Har da sendt melding til remington i håp om å få vide eksakt type og årgang:) Noen som kan anbefale en god børsemaker til løpsbytte og kammerretting?
 11. Er litt i samme båt;) jakter elg, hare og rev med rifla "remington 700" og den veier ca 4.6 mener jeg å huske. Det jeg derimot er usikker på er hvor mye 1 eller 2 kg "ekstra" har å si om du skyter stående eller fra knee:)
 12. Hei. Har i lang tid sikla etter en sauer 200 str da dette er utrolige presise våpen, lett å få deler til, flere kalibere osv osv. Men det jeg lurer på er om dette faktisk er noe å bruke penger på Sikler jo da selvfølgelig etter en 200 str i ett jet-01 chassi og da kommer jo prisen oppimot 30k... Det jeg vil med denne posten er vel kanskje om noen kan prate meg vekk fra dette, og da om dere har andre rifler å anbefale osv "evt overtale meg " Bruksformålet er hovedsakelig jakt, men noe baneskyting blir det alltid:). Tenker da på rifler som gir topp presisjon, boltrifler, gjerne mulighet for kaliber bytte og ikke minst til en bedre pris. Så til dere som har forslag til min kommende jaktrifle/presisjons rifle kom gjerne med deres kunnskap og meninger
 13. Skal ikke gravere årgangen på rifla i sten, da jeg ikke har mulighet til å spørre han om innkjøpsdato.. Men om det da skulle være en CDl eller BDL, vil det da være noe å ta hensyn til når man evt bestiller deler?:) Og ja, løpet har nok fått sine skudd . For all del, med ca 11 000 skudd gjennom seg så er jeg igrunn imponert over prestasjoner. Har jeg god tid og lar løpet kjøle seg ned mellom her serie så samler jeg 3 skudd innen 30mm. #Noen som har prøvd blaser løp i remington? og hva tenker dere evt om å gjøre dette med min rifle. - Blaser løp - Free floate løpet - Bedding
 14. Takker! Har vel ikke store planer om å bytte stokk for utseened, men heller spare den fine stokken, men vi får se:) Det jeg derimot har som 1 prioritet er å bytte løp på denne. I følge boka "oversikt over antall skudd" så har jeg og min far smelt av ca 11 000 og ett løpsbytte er nok på sin plass da rifla sliter med å samle mere en 2 skudd serier. :) Takker for infoen av dere:)
 15. Da håper jeg dere kunnskapsrike kan fastslå en modell Prøvde å ta tydelig bilde av løp også:)
×
×
 • Create New...