Jump to content

bback

Members
 • Content Count

  268
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

44 Excellent

Recent Profile Visitors

1,057 profile views
 1. Vurderer dette siktet på 17 hornet Anschützen min. Har i dag V4 4-16x44 men tenkte å migrere det til 22LR kittet for R8 når jeg får det i hende. Synes disse V4 siktene (særlig på tilbud) gir utrulig mye for pengene.
 2. @Cardinal Er klar over det men det var ikke tilfellet sist gang jeg ble utsatt for ett slikt gebyr. Posten hevder Tollen har pålagt dem å gjøre ordinær fortolling (kr 341,-) av alle pakker med kniver i uansett verdi.
 3. Ser ut til at det på nytt blir en 22LR i jaktgarderoben. https://www.blaser.de/en/product-news/
 4. Lurer på om de bare vil slenge på "machete" sammen med batanga og springkniver og overlate til lovens lange arm å tolke hva som faller inn her, eller om de faktisk tenker å regulere utfra lengden på knivbladet. Uansett må vel folk få kompensasjon om man evt blir tvunget til å levere inn kniver sånn uten videre? For (hobby) samlere vil jo dette kunne innebære langt større summer enn f.eks 1/2 auto endringene i den kommende nye våpenloven.
 5. Vær obs på at posten er frekk nok til ta kr 341,- i gebyr for å fortolle pakker med kniver i. De hevder tollen har krevd at de må gjennomføre ordinær fortolling av pakker med slikt innhold (til tross for at kniver ikke er restriksjons belagt), og at forenklet fortolling er umulig til tross for at papirer etc er i orden. Dette skjer ikke alltid men ofte nok til at jeg har en sak gående med dem nå for praksisen. Har faktisk vært mest heldig med DHL ved kjøp av kniver fra utlandet og da gjerne ekspressleveringer. De dropper ofte momsen også når ting skal gå fort.
 6. bback

  Blaser r8 .223løp

  Har selv en Steyr Scout med 48.5 cm pipe (originalt) i 223 og den har meget god presisjon. Har mer eller mindre alltid brukt demper på den men har konstantert at det smeller "voksent" uten. Skal bytte den ut med ei 60 cm match pipe til en av mine R8 så snart jeg får ut fingeren. Kun for å rydde plass i garderoben riktignok. Da det blir ei dedikert predator pipe kapper jeg ikke.
 7. bback

  Blaser K95

  "Black Edition" kommer i woodgrade 6, bayersk stokk, ibenholt i forskjefte, titannitrert låseblokk og avtrekker (gullfarvet). Blaser koffert og lærreim følger med. Mener denne ikke lenger er å få kjøpt som en standard modell men kan oppgraderes til fra "Edition"? "Norway edt" er vel med rett stokk i woodgrade 3 (tror jeg) og standard låseblokk/avtrekker. Jeg tror enkelte vil slite med å bruke åpne sikter på denne (har lest det i hvert fall) men gir naturligvis bedre kinnkontakt om man bruker kikkert. "Edition" er identisk med "Norway edt" men har bayersk stokk. Har selv førstnevnte i 3 kaliber og er godt fornøyd. Bilde av mi børse postet i en annen tråd.
 8. Hmmm.....Så noen ble truffet av en 22 LR kule når den ramla ned igjen? I seg selv er jo det ganske utrulig. Om den derimot traff den anatte i foten ved ett direkte treff så er det riktignok like mye utrulig - om enda ikke mer - at vedkommende ble frikjent?!
 9. Jeg ville nok gått for en av de nye FX børsene med utskiftbar pipe innmat/rifletwist (ala det m67 linka til) om jeg skulle hatt ett PCP gevær. For meg ville det stått mellom Crown eller Impact. For papp 4.5mm. For andre formål/plinking 5.5mm. Det er nok ikke noe bedre pt.
 10. En artikkel fra forsvarets forum 2-2017 angående KNH Helge Ingstad 😁 http://www.moses.no/mpublish/FF/02-2017/mobile/index.html?fbclid=IwAR2eg9S154TteYIdiSv9TNESJXXlcNlLWNeOS0Xx8l7-aohFhf3k8cXd68I#p=80
 11. Har gode erfaringer med den butikken der. Kun handla fra dem 3 ganger riktignok og da mer mot utstyrssiden fremfor klær.
 12. Med vi så mener du sikkert deg selv? Er en rekke mindre kalibre (randtenning, 17 hornet, 22 hornet osv) hvor blyfritt ikke duger. Det er ikke alle som kun jakter storvilt.
 13. Enig. Når opphevingen av blyforbudet på hagl skjedde i 2015 var det 4 partier for. AP, H, FRP og SP. Jalla partiene (dvs alle de andre) var motstandere. Om noen av disse nå snur 3 år seinere blir det for dumt egentlig.
 14. Nå var ikke min kommentar ment som noe annet enn å supplere Hjortefots tidligere svar da han listet opp politiske parti som var EU motstandere. Man må forøvrig skille mellom partiprogram og hvilket ansvar ett parti har i regjering - om det fortsatt vil sitte i regjering vel og merke.
×
×
 • Create New...