Jump to content

bback

Members
 • Content Count

  295
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

49 Excellent

Recent Profile Visitors

1,140 profile views
 1. 25% på all optikk også. Zeiss har blitt mye dyrere på XXL det siste året ser jeg. Gjorde en mye bedre deal i fjor.
 2. bback

  Kahles K16i 1-6x24?

  Jeg synes ikke Z6i 1-6x24 EE er stygg men tror versjonen er ute av produksjon. Skjedde vel rundt lanseringen av Z8 som jeg har sikla etter en stund. Sistnevnte har 95mm øyeavstand.
 3. @amatør Takk. Ja det var slik jeg hadde fortått det. Relativt kort hold. Den ene fløy ca 70 meter etter jeg nesten tråkka på den. Den andre var en del nærmere men gjorde ingen måling. Nå vet jeg ikke hvor mye det har å si at PA er låst på 100meter om man tar skudd på 40-70 meter. Det er jo mange faktorer som spiller inn. Spesielt uerfaren skytter.
 4. Hadde vel blitt den nye Anshütz 1761 modellen om jeg skulle handla en salong i dag. Er ei systemrifle så man har jo noe fleksibilitet der mht til kalibre. https://jga.anschuetz-sport.com/index.php5?menu=106&sprache=1
 5. @Per Vik Jeg kjøpte ett Zeiss V4 4-16x44 for en 1771 Anshütz i 17 Hornet. Har paralaksejustering fra 45.7m/50 yards+. Har sammenlignet siktet med en Meopta MeoPro 6-18x50 jeg har på en Steyr Scout i .223, og jeg må si jeg liker Zeissen mye bedre. Det er riktignok en liten prisforskjell her dog. Er ei rein predator rifle og har kun sprengt ett fåtall kråker med den til nå. Meget godt fornøyd, men kunne tenkt meg lys i siktet også i grunn. @amatør Jeg har likt å tro at det er pga ingen paralaksejustering er nettopp det som gjorde at jeg bomma på ett par ryper i fjor i noe bratt fjell terreng Har en K95 i bla.a 22 hornet. Har ett Zeiss Conquest med lys 3-12x50 på denne pipa og er på utkikk etter ny optikk. Av den grunn hadde jeg skrinlagt Swarovski Z3 siktene (selv om de estetisk sett ville vært perfekte). Mye mulig jeg heller burde tilbringe mer tid på skytebanen.
 6. Er det flere som venter på ett 22 LR kit til R8'en? Utfra bilder ser det ut til at man kan få åpne sikter her så jeg tar en ny runde her for å få dette med. Har bestilt med demper, men en A-Tec Wave rimfire demper er vel i bunn og grunn front montert så det bør vel ikke by på noen problemer for børsemaker.
 7. Aha. Ja de vet i hvert fall å ta seg betalt. Det skal være sikkert. Utover det har jeg ikke noe negativt å si. Har selv 2 stk R8. Classis Sporter for standard 17mm pipe og en Professional Success med for 19/22mm piper. Har også en K95. Alle med kikkert montering på pipa (og Blaser sin original montasje - gjerne kombinert med skinne - er suveren). Har 6 piper/kalibre til nå (snart 7), men hadde nok klart meg med 1/2 parten. Lysten på ett nytt kaliber er hovedproblemet med å skaffe seg en knall bra systemrifle.....og man skal jo ha optikk til pipene i tillegg.
 8. Av nysgjerrighet. Hva legger du i begrepet "ikke helt fortrolig"?
 9. Det tar vel ikke lang tid før det er en ny runde på dette her? Flott att Sameknivene mine og kukri samlinga er trygge enn så lenge i hvert fall.
 10. bback

  Knivstål FAQ

  God guide/oversikt over ulike typer kniv stål og egenskaper: https://www.bladehq.com/cat--Best-Knife-Steel-Guide--3368 @seawolf Moly-Vanadium er en meget bred betegnelse så det er vel vanskelig å si hva slags stål som er brukt her. Tipper dog man er i budsjett området.
 11. https://www.americanrifleman.org/articles/2019/4/26/tested-the-new-henry-side-loader-lever-action-rifle/
 12. Test av 14 ladepresser (ss):
×
×
 • Create New...