Jump to content

bback

Members
 • Content Count

  242
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

33 Excellent

Recent Profile Visitors

892 profile views
 1. bback

  Ingen helsemessige grunner til å spise kjøtt

  Kjøtt spising og andre "miljøtiltak" hadde neppe vært samtaleemne om vi hadde vært 1/3 av dagens befolkning på kloden som vel er å anse som en bærekraftig stand sett med vestlig levestandards øyne (biff på middagsbordet). Den eksponentiale befolkningsveksten på kloden...ja kan man egentlig diskutere den? Finnes ingen human løsning. Alt annet dilldall man finner på her til lands er i bunn og grunn bare symbolpolitikk.
 2. bback

  Kikkertsikte for hjort og elgjakt

  Sist gang (helt i starten av Juni i år) hadde de 25% på Zeiss optikk også (og Blaser montasjer). Dette riktignok for første gang. Kanskje det skjer i neste runde også?
 3. bback

  Ingen helsemessige grunner til å spise kjøtt

  Personlig har jeg tro på å spise etter blodtype. 0 = mye kjøtt/proteinrik diett.
 4. Jeg ønsker naturligvis ikke noe forbud mot halvauto/pumpehagler men synes regelverket virker lite gjennomtenkt her.
 5. Hvorfor ikke da forby alle pumpe/halv auto hagler i samme slengen?
 6. Av nysgjerrighet. Hvorfor endte man opp med 1+1 i halv/pumpehagler i grunn? De fleste av disse har jo kun avtrekker sikring og hvem liker egentlig å gå i ulendt terreng med en patron i kammeret da (samtidig med å overholde det godt gjennomtenkte og fornuftige regelverket som ingen andre land i verden har)?
 7. bback

  Ny rifle til å skyte kråke med.

  Har denne for kråka i 17 hornet. Toppa den med ett Zeiss V4 4-16x44 20 retikkel. Hadde lyst å lade selv og få litt mer guffe enn 17hmr. Ellers hadde jeg nok kjøpt modellen som msteiro linka til. https://jga.anschuetz-sport.com/index.php5?produktID=1473&menu=624&sprache=1&produktShow=detail
 8. bback

  Ny rifle til å skyte kråke med.

  17 hornet med 20gr vmax er perfekt for kråka. En lydløs 22LR fungerer det og for de dumdristige kråkene.
 9. bback

  Kahles Helia 2,4-12x56i eller Zeiss Conquest V6 2,5-15X56

  Betalte kr 10 349,25 (skinnemontasje) for 2-12x50 siktet.
 10. bback

  Kahles Helia 2,4-12x56i eller Zeiss Conquest V6 2,5-15X56

  Har ett Zeiss V6 selv i 2-12x50. Vurderte alternativene i samme pris sjiktet helt til at jeg fant ut at det faktisk ikke var konkurrenter. I hvert fall ikke når XXL kjørte -25% kampanje på lave priser i utgangspunktet
 11. bback

  Hodelykt, hva skal man velge?

  Jeg ville gått for Lupine (Tysk) eller Lumonite (Finsk). Faktisk har jeg allerede gjort det.
 12. Jeg ser denne tråden kanskje begynner å skli litt ut ref at man faktisk diskuterer problemet (kriminelle) og ikke tjafser med symptomene som politiet har mast seg til (bøtelegging/kriminalisering for "bæring" av kniv for alle som befinner seg på feil sted til feil tid uavhengig om man har rulleblad eller ei. Det jeg har problemer med å forstå er at politiet praktiserer lovverket slik de gjør. "4.1 Politiloven § 7a Ved lov nr. 53/2002 ble det gitt utvidet adgang til visitasjon for å avdekke våpen. I følge politiloven § 7a (1) kan politiet på offentlig sted visitere person eller kjøretøy når det er grunn til å undersøke om noen er i besittelse av eller oppbevarer våpen og politiet gjennom visitasjonen hindrer straffbare handlinger som krenker noens liv, helse eller frihet. Visitasjon etter § 7a er aktuelt ”på utsatte steder og til tider hvor det erfaringsmessig er fare for konflikter som kan medføre bruk av våpen”.69 Visitasjon kan kun foretas jf. § 7a (1) a) i ”situasjoner eller på steder hvor slike straffbare handlinger erfaringsmessig finner sted”, eller b) i ”situasjoner eller på steder hvor det er grunn til å anta at noen planlegger eller forbereder slike straffbare handlinger”. " Hvordan politiet i f.eks Troms kan legitimere visitasjon i den skala de utførte her i fjord er for meg helt ugripelig. Vi har ikke de problemene som i media blåser opp i tigerstaden. https://www.nordlys.no/uteliv/vapen/tromso-sentrum/politiet-kontrollerte-210-personer-med-metalldetektor-i-tromso-sentrum-visitasjonen-er-et-inngrep-jeg-forstar-at-folk-reagerer/s/5-34-722680
 13. bback

  Ny Blaser R8, to løp, hvilke kaliber?

  I og med at denne tråden handler om Blaser R8 er det som sagt ingen krise (slik jeg ser det da) om du velger "feil" kaliber. Det er vel ingen andre rifler som er så fleksible mht kalibre - om man ser bort fra prisen på pipene da Det jeg "slet" mest med var om jeg skulle ha standard stokk (17 mm) eller 19/22mm stokk på første R8 rifle. Man kan bruke 17 mm piper på en 22 mm stokk men det blir en glippe jeg estetisk sett ikke liker. Semi weight piper (eller match) gir jo en del mer stabilitet/vekt for de grovere kalibrene. Ei 17 mm pipe med ett svært hull (9.3+) er jo en del lettere enn samme pipa i .223rem. Har i dag ei R8 Pro Success i 22 mm og ei R8 classic sporter i 17 mm. Og ei K95 i 17 mm (rund pipe). 6 forskjellige kalibre totalt.
 14. bback

  Quickload

  Optiske medier (CD, DVD, Blue-Ray etc) er faktisk nokså dødt i den vestlige verdenen i alle fall (det er ikke ett sært fenomen for Norge). Spill konsoller holder vel litt liv i de enda, men utover det er vel salget og tilbudet heller meget fallende.
 15. bback

  Quickload

  Enig med deg @adhoc. CD-ROM har vel ikke vært standard utstyr for en PC på årevis nå og optiske medier ala dette synger vel på siste vers nå (forsåvidt i flere år allerede). Antar de holde igjen en online versjon pga at de ikke har midler/teknologi til effektivt å implementere en anti-pirat sperring.
×