Jump to content

bback

Members
 • Content Count

  307
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

55 Excellent

Recent Profile Visitors

1,195 profile views
 1. Har venta lenge på mitt kit. Bestilte i mars.
 2. bback

  Ei rifle til alt

  Sako 85 Finnlight er kanskje noe å ta en titt på? I og med at Finnlight 2 er kommet kan man kanskje gjøre en god deal der.
 3. En fordel 4-16x44 (bruker ett på ei 17 hornet børse) har fremfor 3-12x44 er justerbar parallakse fra 50 yards+ i tillegg till ett ballistisk tårn. Tror sistnevnte er låst på 100 yards. Ikke noe betydning for norsk storviltjakt, men for mindre mål på ymse distanser er det vel greit med justering her. Selv krysser jeg fingrene for at V4 4-16x50 kommer til salgs her til lands. Den har justerbar parallakse fra 10 yards+ i tillegg til lys i retikkel. Perfekt for 22LR pipa mi til Blasern.
 4. @8x75RS Nå har jeg "kun" 1 Blaser K95. Hva fikk deg til å gå for enda en av disse fantastiske børsene?
 5. Lite Blaser i denne tråden. Riktig rifle i dag er en R8. Ingen grunn til å velge noe annet 😁 Ville valgt 308 fremfor 6.5. Selv valgte jeg begge.
 6. Noen som har gode YouTube kanaler de følger som omhandler kniver? Her er noen av mine favoritter: Cedric & Ada Gear and Outdoors Advanced Knife Bro Nick Shabazz WeAllJuggleKnives Slicey Dicey /bback
 7. @BC.Airn Nå har ikke jeg kommentert intelligensen til noen, men jeg er enig med deg i det å stole blindt på media. iTromsø hadde også laget artikkel på dette så her kan man lese hva de mener om dette. https://www.itromso.no/pluss/eksklusiv/2019/07/02/Snekker-havnet-i-klammeri-med-politiet-over-arbeidskniv-Nå-tar-politiet-selvkritikk-19413125.ece?rs9528571564219635959&t=1
 8. Andre steder i landet hvor lovens lange arm er like ivrig i tjenesten i jakten etter kniv desperadoer? (Er en pluss artikkel). https://www.nordlys.no/troms-politidistrikt/handverkere/kniv/vi-forstar-at-det-er-uro-for-dette-med-kniv-blant-handverkere/s/5-34-1128028
 9. Kommer vel an på hvor konsistent den er samt levetid på fjærstålet. Har selv en Weihrauch HW30 4,5mm med rundt der i gården mht m/s jeg bruker innendørs. For mitt bruk har den helt klart vært bra nok. For utendørs bruk/lengre hold kunne det nok vært greit med litt mer trøkk.
 10. Skal ikke svare for Ole, men jeg har mye i mot alt av rifler (luft eller ei) som ikke lages i Nordlige/sentrale deler av Europa. Har forøvrig samme oppfatning mht motoriserte kjøretøy.
 11. Har en slik en og. Nettopp kjøpt den så kun testa den på kjøkken benken så langt. Mange hevder dette er en av de bedre modellene Spyderco har kommet med de senere årene. Angående LC200N så er det vel relativt nytt stål men rukket å bli en favoritt av mange av de største kniv nerdene på Youtube utfra det jeg har sett. Selv har jeg også en Spyderco Caribbean i stålet. Den har vært med meg som fast inventar i fiske veska det siste året. Veldig spesielt med en kniv som ikke kan ruste selv om den ligger i saltvann i ukesvis, holder eggen lenge (premium segmentet) samt enkelt å slipe. Er det liksom noe poeng å handle kniver i annet stål lurer nå jeg på - i hvert fall for kniver i mindre format
 12. Har flust med kniver i ett bredt prisområde, men anbefaler at du tar en titt på Cässtrom sine kniver. https://www.casstrom.com/ De har 2 jakt modeller Safari Mini Hunter / Forest knife 10 (flat grind) samt modeller med gode "bushcraft" egenskaper (skandinavisk egg). De har også noen geniale hemper du kan henge kniven i. Jaktsagene har jeg ikke testet men den ser smart ut den og. Angående øks er en Gränsfors aldri feil. Reservekniv er for min del som regel en foldekniv. Kan kombineres med f.eks en av de mer moderne knivene fra Victorinox om man vil ha multi tool også.
 13. 25% på all optikk også. Zeiss har blitt mye dyrere på XXL det siste året ser jeg. Gjorde en mye bedre deal i fjor.
 14. bback

  Kahles K16i 1-6x24?

  Jeg synes ikke Z6i 1-6x24 EE er stygg men tror versjonen er ute av produksjon. Skjedde vel rundt lanseringen av Z8 som jeg har sikla etter en stund. Sistnevnte har 95mm øyeavstand.
 15. @amatør Takk. Ja det var slik jeg hadde fortått det. Relativt kort hold. Den ene fløy ca 70 meter etter jeg nesten tråkka på den. Den andre var en del nærmere men gjorde ingen måling. Nå vet jeg ikke hvor mye det har å si at PA er låst på 100meter om man tar skudd på 40-70 meter. Det er jo mange faktorer som spiller inn. Spesielt uerfaren skytter.
×
×
 • Create New...