Jump to content

bback

Members
 • Content Count

  309
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

57 Excellent

Recent Profile Visitors

1,236 profile views
 1. Jeg har opplevd akkurat det samme selv med Posten Norge i 2 tilfeller. Første gangen gadd jeg ikke bråke rundt dette, men andre gangen tok jeg denne litt videre. Posten stod på sitt og hevdet det var Tolletaten som hadde pålagt dem å kjøre ordinær fortolling av alle pakker med kniver i. De hadde ingen forklaring til hvorfor mesteparten av denne typen pakker blir forenklet fortollet riktignok. Ofte holder posten igjen pakkene også. Man må fremvise kvittering for at beløpet er korrekt før de sender videre. Jeg konkluderte med saksbehandlingsfeil og dårlig kundebehandling. Hos Lamnia kan du bruke UPS for noen kroner ekstra. De er langt mer profesjonell og har ett gebyr på kr 165,- uavhengig om det er kniver eller ei i pakken. Bruker aldri mer Posten Norge når jeg handler der mao.
 2. bback

  Blaser f16

  Utfra det jeg har lest så kunne det være noen barnesykdommer på de første versjonene av disse børsene. Bla.a ejektor problemer. Ville nok gått for en nyere revisjon selv om Blaser har meget god kundeservice og fikser evt problemer. Vurderer også en game opp mot konkurrentene men har full garderobe og må evt selge først.
 3. Har venta lenge på mitt kit. Bestilte i mars.
 4. bback

  Ei rifle til alt

  Sako 85 Finnlight er kanskje noe å ta en titt på? I og med at Finnlight 2 er kommet kan man kanskje gjøre en god deal der.
 5. En fordel 4-16x44 (bruker ett på ei 17 hornet børse) har fremfor 3-12x44 er justerbar parallakse fra 50 yards+ i tillegg till ett ballistisk tårn. Tror sistnevnte er låst på 100 yards. Ikke noe betydning for norsk storviltjakt, men for mindre mål på ymse distanser er det vel greit med justering her. Selv krysser jeg fingrene for at V4 4-16x50 kommer til salgs her til lands. Den har justerbar parallakse fra 10 yards+ i tillegg til lys i retikkel. Perfekt for 22LR pipa mi til Blasern.
 6. @8x75RS Nå har jeg "kun" 1 Blaser K95. Hva fikk deg til å gå for enda en av disse fantastiske børsene?
 7. Lite Blaser i denne tråden. Riktig rifle i dag er en R8. Ingen grunn til å velge noe annet 😁 Ville valgt 308 fremfor 6.5. Selv valgte jeg begge.
 8. Noen som har gode YouTube kanaler de følger som omhandler kniver? Her er noen av mine favoritter: Cedric & Ada Gear and Outdoors Advanced Knife Bro Nick Shabazz WeAllJuggleKnives Slicey Dicey /bback
 9. @BC.Airn Nå har ikke jeg kommentert intelligensen til noen, men jeg er enig med deg i det å stole blindt på media. iTromsø hadde også laget artikkel på dette så her kan man lese hva de mener om dette. https://www.itromso.no/pluss/eksklusiv/2019/07/02/Snekker-havnet-i-klammeri-med-politiet-over-arbeidskniv-Nå-tar-politiet-selvkritikk-19413125.ece?rs9528571564219635959&t=1
 10. Andre steder i landet hvor lovens lange arm er like ivrig i tjenesten i jakten etter kniv desperadoer? (Er en pluss artikkel). https://www.nordlys.no/troms-politidistrikt/handverkere/kniv/vi-forstar-at-det-er-uro-for-dette-med-kniv-blant-handverkere/s/5-34-1128028
 11. Kommer vel an på hvor konsistent den er samt levetid på fjærstålet. Har selv en Weihrauch HW30 4,5mm med rundt der i gården mht m/s jeg bruker innendørs. For mitt bruk har den helt klart vært bra nok. For utendørs bruk/lengre hold kunne det nok vært greit med litt mer trøkk.
 12. Skal ikke svare for Ole, men jeg har mye i mot alt av rifler (luft eller ei) som ikke lages i Nordlige/sentrale deler av Europa. Har forøvrig samme oppfatning mht motoriserte kjøretøy.
 13. Har en slik en og. Nettopp kjøpt den så kun testa den på kjøkken benken så langt. Mange hevder dette er en av de bedre modellene Spyderco har kommet med de senere årene. Angående LC200N så er det vel relativt nytt stål men rukket å bli en favoritt av mange av de største kniv nerdene på Youtube utfra det jeg har sett. Selv har jeg også en Spyderco Caribbean i stålet. Den har vært med meg som fast inventar i fiske veska det siste året. Veldig spesielt med en kniv som ikke kan ruste selv om den ligger i saltvann i ukesvis, holder eggen lenge (premium segmentet) samt enkelt å slipe. Er det liksom noe poeng å handle kniver i annet stål lurer nå jeg på - i hvert fall for kniver i mindre format
 14. Har flust med kniver i ett bredt prisområde, men anbefaler at du tar en titt på Cässtrom sine kniver. https://www.casstrom.com/ De har 2 jakt modeller Safari Mini Hunter / Forest knife 10 (flat grind) samt modeller med gode "bushcraft" egenskaper (skandinavisk egg). De har også noen geniale hemper du kan henge kniven i. Jaktsagene har jeg ikke testet men den ser smart ut den og. Angående øks er en Gränsfors aldri feil. Reservekniv er for min del som regel en foldekniv. Kan kombineres med f.eks en av de mer moderne knivene fra Victorinox om man vil ha multi tool også.
 15. 25% på all optikk også. Zeiss har blitt mye dyrere på XXL det siste året ser jeg. Gjorde en mye bedre deal i fjor.
×
×
 • Create New...