Jump to content

bback

Members
 • Content Count

  258
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

39 Excellent

Recent Profile Visitors

950 profile views
 1. bback

  Varusteleka 'woolshell' - vadmelsklær ala 2018

  Har gode erfaringer med den butikken der. Kun handla fra dem 3 ganger riktignok og da mer mot utstyrssiden fremfor klær.
 2. Med vi så mener du sikkert deg selv? Er en rekke mindre kalibre (randtenning, 17 hornet, 22 hornet osv) hvor blyfritt ikke duger. Det er ikke alle som kun jakter storvilt.
 3. Enig. Når opphevingen av blyforbudet på hagl skjedde i 2015 var det 4 partier for. AP, H, FRP og SP. Jalla partiene (dvs alle de andre) var motstandere. Om noen av disse nå snur 3 år seinere blir det for dumt egentlig.
 4. Nå var ikke min kommentar ment som noe annet enn å supplere Hjortefots tidligere svar da han listet opp politiske parti som var EU motstandere. Man må forøvrig skille mellom partiprogram og hvilket ansvar ett parti har i regjering - om det fortsatt vil sitte i regjering vel og merke.
 5. Bare å google det. Nevnte parti er imot EU og ønsker å reforhandle EØS avtalen....du vet....ned med byråkratiet og greier som ideologi. Nå viser det seg dessverre at realpolitikk og partipolitikk ikke nødvendigvis henger sammen da vi med vårt politiske system alltid får en konstellasjon av hestehandler når ett nytt supperåd skal danne regjering.
 6. Denne kom pga at jeg nevnte at FRP også er EU motstander?
 7. bback

  Nett .22 halvauto med god presisjon

  Smeller overraskende mye i grunn med min 52 cm pipe. Ville nok vurdert demper for å slippe hørselvern om jeg hadde hatt ei egnet børse til det.
 8. bback

  Kikkersikte til salongrifle

  Jeg kjøpte ett Zeiss V4 4-16x44 med ret 20 til ære for kråka på min 17 hornet børse. Har paralellakse justering fra 45~m. Kan ikke annet enn å si at det var ett meget godt kjøp mht til pris/kvalitet om man ikke trenger opplyst retikkel og overlever vekten på 640 gram. Man får vel disse for under 9K i disse dager.
 9. bback

  Nett .22 halvauto med god presisjon

  Jeg droppa 22LR og kjøpte meg en (delbar) kipplauf i kaliber 22 hornet (+ et par ekstra piper i andre kalibre) i stedet. Da kan man strekke holdet til 100 meter i hvert fall. For fuglejakt er ei enkeltskuddsrifle helt uproblematisk etter min mening så ser ikke behovet for en halvauto akkurat her. Savner 22 LR for trening riktignok.
 10. bback

  Forster co-ax

  Du trenger nok LS kjevene ja. Mener jeg leste at den var for 45-70 og 338 Lapua --- og 22 hornet! Jeg kjøpte den for sistnevnte.
 11. bback

  Subsonic rifle

  Anschütz kamrer mod 1771 i kaliber 300 AAC. Disse har snurr på 203mm og leveres med 51 cm pipe ferdig gjenget. Man burde altså ha enda raskere snurr og kortere pipe for subsonic?
 12. bback

  Landets mest liberale pistolklubb?

  Det var vel egentlig politikerne som var (og er) problemet i Tromsø og ikke politiet når skytebaner bare blir fjernet og det vises ingen vilje til å finne/godkjenne alternativer.
×