Jump to content

hovdeknuten

Members
 • Content Count

  484
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

hovdeknuten last won the day on May 12 2018

hovdeknuten had the most liked content!

Community Reputation

91 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. hovdeknuten

  Benelli 828 o/u

  Fint hvis du kommer med en test. Det er jo alltid interessant. Man blir jo alltid litt farga når det gjelder egne våpen, jeg gjør det til en viss grad:) men så er jeg konservativ og uansett om jeg hadde lyst på en 828 så ville jeg nok ikke innrømmet det:)
 2. Noen har også veldig store pupper, som kan være dumt, høres muligens spesielt ut, men det kan være et reelt problem. Fordelen for jenter og små menn er at for store dimensjoner, kan justeres. Er dimensjonene for små derimot...
 3. Fin diskusjon, men for å ta det først som sist, gunfit handler ikke bare om LOP... Det ville garantert blitt ei stusselig bok om så var tilfellet:) gunfitting handler heller ikke om justerbar kolbekam. Isåfall så ville løsningen vært enkel. Men løsningen er ikke enkel, for av 100 stk skyttere på 180 og 90 kg, så er det ikke sikkert at 2 mål ville blitt like om alle skulle hatt det oppnåelig perfekt. Faktorene som påvirker gunfit er som en pinkode. Det er mange dimensjoner å justere. En ting er armer, fingrer, skytestil, preferanser, en annen ting er hodet og ikke minst øynene. Vil tro de fleste som betviler en fordel i en tilnærming til oppnåelsen av den perfekte gunfit. Enten har dårlig stil, eller vent seg til ei feil hagle og er åpenbart fortapt og i benektelse:)
 4. Når det ser ut som det går rolig for seg i svingen, selv når gammeltiuren bakser gjennom granbaret, frostrøyken står og en har stiv kuling rett i trynet, og når man endelig lar skuddet gå. Og man både vet og ser fuglen klappe sammen, først da har man stil... boka er forresten fin den, mye kjekt å lese om. Utrolig nok så anbefaler han gladelig hver enkelt å tilpasse hagla selv. Boka heter forresten Gunfitting- the search for perfection. Og det er kanskje ikke alltid man kommer dit, men det er utrolig mange dimensjoner å vurdere, og mye fagkunnskap er sannsynligvis gått tapt etter at masseproduksjon tok over.
 5. Det er jo typisk at ungdommen idag ikke klarer å ta til seg kunnskap fra pennen, men må ty til you tube og wikipedia, men har du lest boka, hvor sitatene kommer fra?
 6. Tror egentlig gunfit er mest for de som er lidenskapelig opptatt av stil under skyting, det er jo strengt tatt ikke noe norske jegere bryr seg stort om, her på berget kastes børsa rundt for å brenne av første skuddet raskest mulig for å rekke å fyre av skudd nr 2, før granbaret drysser og overraskelsen er ditto stor når det ligger en fugl i bakken. Tror nok gunfit mest er for dem som er opptatt av stil, søken for perfeksjon, og veldig opptatt av teknikk samt å ha en best mulig skyteopplevelse. Sikkert ikke for alle det nei.
 7. Når vi snakker om gunfit, så skal man helt klart tenke på at skytestil varierer, det er ikke slik at det finnes kun en stil og et mål som er korrekt. En god gunfitter er kjent med de forskjellige stiler, og tilpasser gunfit til den, han forsøker ikke å få de inn i den ene som han kan. Men å ikke kunne se forskjell på stil og feil teknikk.... Er det et av disse sitatene som jeg ikke er så sikker på så er det Askins, spesielt når man vet noe om hva han holdt på med før han ble interessert i fuglejakt...
 8. Cooners tanker, tolker jeg på det vis at han ikke mener at gunfit er uvesentlig, men at uten samarbeidet med skytteren så er det ingen gunfitter som kan fortelle deg korrekte stokkmål. Inputen fra skytteren er et must, men kun om skytteren har en innøvd konsekvent skytestil. Og er nok mest ment som kritikk mot enkelte gunfitters.
 9. Engelsk skjefte gjør vel bare hagla dårligere å skyte med:) Men SS sjarmen kan vel veie opp litt?
 10. Nå er jo OU bedre enn SS, ellers er jeg litt enig med alle
 11. Jeg bruker linolje på enkelte våpen, det går mye på at de er i utgangspunktet levert hånd rubbet til perfeksjon. Og en dråpe eller to som gnis inn etter bruk. En knusk tørr plank, rekker du muligens ikke å få ferdig til jakta, iallefall et problem om du har tenkt å trene med den før 10 september... jeg liker godt Liberon finishing oil, her rekker du å pusse ned stokken til bart tre, porefylle og legge på 5 seks harde lag på kort tid, Liberon selges overalt og har bevist sin styrke senest under jakta ifjor som var våt kald og generellt jævlig. Mye fugl dog:) Gjort riktig og med voks som beskyttelse på toppen, en stokk som ikke trekker fuktighet, og som er tørr etter 10 - 12 timer i regn / sludd. Neste dag på med nytt lag voks. Jeg bruker Renessaince wax. Fornøyd med den og.
 12. En SP1 er ei brukshagle. Fin på sjøfugl. Liberon er enkel å jobbe med, gir en hard motstandsdyktig oljebehandling, som tåler mye mer fukt enn linolje, linolje er kun brukandes om den får herdet lenge nok. Og kun om en bruker en god våpenvoks aktivt under jakta. Og en påføring tar lang tid, 2-3 måneder. Minst. Og passer best til allerede perfekte porefylte og dyre håndlagede våpen. En må ha tålmodighet og kunnskap. Liberon tørker typisk på en dag eller to. Og 3- 5 lag tar en ukes tid. Og er enkel å jobbe med. Opp til hver enkelt, men jeg ser virkelig ikke behovet for å gjøre det så komplisert.
 13. Gjør det enkelt, bruk heller liberon, den beskytter bedre mot fukt. Herder raskere. Og om du bruker en våpenvoks i tillegg under jakta er du godt rustet.
 14. hovdeknuten

  Beretta SP

  Jeg er veldig subjektiv da, siden jeg er vokst opp med Browning:) men alle som vil ha en god OU vurderer Beretta eller Browning, og det er det en grunn til. Hva du velger får bli opp til deg. Men vurder balanse og følelse, sammenlign avtrekk, sikring, nettskjæring og finish. Kjenn etter på forskjellen mellom en SP og 525 new game one ved mating åpning og lukking. Men å snevre inn kjøpet til de to er ingen dum ide. Lykke til!
×
×
 • Create New...