Jump to content

hovdeknuten

Members
 • Content Count

  725
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

hovdeknuten last won the day on May 12 2018

hovdeknuten had the most liked content!

Community Reputation

152 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. For meg er ikke kaliber 20 noe barnekaliber, selv om det selvsagt kan være det. Utviklinga på ammo gjør at om ikke en modererer seg med passende ammo kan 20 slå hardt. Derfor er moderne 20 ere ofte nå oppe i en vekt på 3.1-3.2 kg. Før i tida når en 20 er veide under 2.8 da var ammoen svak i forhold til hva som er utviklet siste 20 åra.
 2. Alle bør vel ha ei kaliber 12 i starten, kaliber 20 er mer et jaktvåpen. Problemet med kaliber 20 er at man bør vite hva man liker angående spesifikasjoner. Kaliber 20 er jo forresten nydelig med 76 cm løp. Eller bør være det. Men vanskelig å oppdrive.Hold en En B25 i kaliber 20 med 76 løp eller 81. så skjønner en det:) Jeg har bestilt en 525 game med 76 løp, det er et langtidsprosjekt....vente vente vente....
 3. Hvis du ser på hagle til 10000 så kan du få en ny Beretta SP1 ved å spare 7000 kr til...
 4. Jeg liker gamebore, ifjor ble det Eley:) viktigste for meg er å finne en som går godt, for så holde meg til den hele jakta, kjøper gjerne 500 jaktpatroner, så skyter jeg meg nesten tom før jeg leiter etter en ny. Da blir jeg vant til den ammoen. US 6 bly i 36 gram går fint både på rype og skarv. Om skuddbildet er flott. Men finn en du liker og tror på, og hold deg til den.
 5. Tyrkiske våpen er ikke dårlige fordi de kommer fra Tyrkia. De er dårlige fordi de ikke vil lage de bedre. Folk har rynket på nesa av spanske, belgiske,italienske og japanske våpen også. Så viser det seg at kvaliteten overgår både rykte og prispunkt. Som nevnte land har Tyrkerne en nylig historie med å produsere mye skit. Det betyr ikke at de ikke kan kopiere en Beretta SP1 og tilbogmed selge den langt rimeligere enn Beretta, man kan anta at Tyrkerne til og med lett kunne hatt en bedre visuell og mekanisk inspeksjon i etterkant enn det Italienerne ser nødvendig. En maskin som lager et våpen i Italia gjør ikke noen dårligere jobb om du flyttet maskinen til Tyrkia. Men å selge en tyrkisk hagle til 20000 i Norge idag er ikke enkelt av mange grunner. Hovedgrunnen er vel at du får fantastisk driftssikre hagler med gode bruksegenskaper fra Browning og Beretta fremdeles til den prisen. Og de har bevist sin styrke. Men utifra hva jeg treffer på av kompiser og tilfeldige jegere på jakt så selger tyrkiske hagler som hakka møkk uansett rykte.
 6. https://vapentidningen.se/test/e/1370/
 7. Demontere, ultralydbad av alle deler, puss gnikk osv. Siden du allerede har vært hos børsemaker er en grundigere rengjøring enn det som har vært gjort eneste håp tror jeg. Om ikke står det dårlig til med børsemakerne for tiden...
 8. Jeg tenker at støt og slag kan komme i alle mulige slags vinkler, og det trengs ikke nødvendigvis stor kraft om noe er feil. Når en børsemaker sier det er brukerfeil, så bør en kunne stole på at det er tilfelle. Men kan ikke du ta et bilde av mekanismen?
 9. Tviler litt på at du kommer til å skyte godt med den hagla...
 10. Det vil uansett enten være snakk om slitasje eller feil under produksjon, godt mulig en kombinasjon. Et problem som kun vil øke med bruk, snart vil den smelle hver gang du lukker den. Det er ikke et problem som vil gå over. Jeg ville ikke levert den inn til børsemaker så lenge den er over garantiperioden. Her må det kjøpes nytt, helst noe bedre utifra erfaringene du nå har gjort deg:)
 11. 525 og Akkar Altay. Utrolig at de inngår kompromisser på sikkerhet kun for å være billig. Det burde holdt med materialene og tilpasningene. Risikoen for vådeskudd er ikke verdt 10 000 kroner spart. Nå sier jeg ikke at vådeskudd ikke kan skje i en Browning, men om jeg skulle gått på trynet, ekkelt som det er med våpen i hånd, ekstra betryggende med gode konstruksjoner.
 12. Et bilde av Baronen er det mulig? Uten kolbe.
 13. Du kan legge til Browning B25, 325, 425, 525 og 725 i den kategorien over børser som tar høyde for hanefall ved støt. Akkaren til en kompis har ikke, det samme kan desverre sies om de fleste pumper og halvautomatisk hagler på markedet.
×
×
 • Create New...