Jump to content

hovdeknuten

Members
 • Content Count

  794
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

hovdeknuten last won the day on May 12 2018

hovdeknuten had the most liked content!

Community Reputation

169 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Et alternativ er å oppsøke nærmeste leirduebane. Mange har lånehagler. Og mange skyttere vil kunne la deg prøve deres private hagler om du spør og oppfører deg pent. Se spesielt etter skyttere med Beretta og Browning hagler. I mindre grad folk med pumpe, sideliggere, og halvauto. Men forsøk dem og om mulig:)
 2. Det er løsningen på et problem man ikke visste man hadde, men det er eksklusivt og dyrt. Og ikkenoe en maskin lett gjør. Men du har rett. Sikkert veldig behagelig å ha fingeren der i påvente av å løsne skudd. Men kjenner ikke til mange som har blitt skada av en normalt avrunda bøyle. handler nok mest om komfort:) og eksklusivitet.
 3. Avtrekkerbøyler beskytter ikke fingrene, men hindrer at avtrekkeren trykkes inn utilsiktet... temmelig ekkelt å gå på jakt med ei hagle uten. Spm ditt må nesten noen andre ta:) vet ikke:)
 4. Jeg ville nok renset treverket først. Liberon møbelrens er et ok produkt. Det kan nøytralisere noen ev problem.
 5. Skal ta en papp test på dem. Er det singelbasekrutt på disse? Ser dobbelbase opprettholder hastighet i kulde og fukt bedre. Og man kan lagre dobbelbase ammo lengre? begynner å bli paranoid på både plastforladninger og blyammo sin tilgjengelighet fremover. Men melioren kan jeg nok koste på meg endel ja:)
 6. Bra jobb! Nå er jeg nesten tom for jaktammo... Igjen😬 timingen er i d minste god, men må finne meg en ny kaliber 12 patron til neste sesong. Skal ha meg 1000 skudd. Siste jeg brukte var eley vip extreme 5 (us 6) den har vært strålende. Men nå blir ikke den å oppdrive. Den dunket ned alt jeg jakta på. Fin på rype og skarv:) ser for meg i disse tider å koste på meg BP Mythsoen om jeg får tak i den i us 6. Men den er jo jækla dyr. Særlig når jeg minimum skal ha 500, helst d dobbelte. Noen forslag til et alternativ noen? Bly plastforladning 12/70 ca 36 gram. Er d noe nytt på vei som jeg kan teste
 7. Nye hagler har et rustbeskyttende lag som må fjernes. Se i manualen. Har du klikka med hagla så er den tyngre fordi du nå spenner opp mekanismen. 2 klikk er tyngre enn 1 klikk. Ingen klikk spenner ikke noe opp... avfettingspray kan være et sted å starte. Grease på rette steder og et tynt lag olje på metall ellers. Tørk av olje. At en ny hagle er tyngre å spenne opp er en god ting, da slites den inn istedenfor å slites ut... Det skal ikke mye bruk til før det glir som det skal. Men grease på rette flater vil hjelpe, fjern gammel grease, påfør ny jevnlig etter bruk.
 8. Fint forskjefte design på Toz, i min verden nesten perfekt på ei jaktbørse. På mange masseproduserte hagler er den altfor dårlig. Kolbemåla er ikke særlig brukanes for de fleste, men kan ordnes på et vis. Nettskjæringa var super, og gjort for hånd, så den gir faktisk et godt grep lenge. Enig i at fastskrudd forstod er litt knotete, men så skal den iallefall ikke bli slarkete som endel Baikaler blir litt for kjapt om de ikke allerede var sånn som ny... De er jo montert i 2 deler, sikkert for å spare tid og penger, men ingen gliper mot metall, så det skal litt til for at fukt og skit kommer inn
 9. Har endret meg litt angående Baikal, etter å ha tatt på kompisens noe "nye" brukte Baikal, fikk jeg godfølelsen. Men den var selvsagt for kort og lav i kolben. Men mye bra ellers.
 10. Er du en stor gutt Browning, typisk normalt liten europeer Beretta, stuttkjukk Miroku.
 11. Har sett litt på den graveringen, og helt sikker på at dette er gjort av en amatør. Det virker åpenbart at hagla er levert uten viltmotivet. Og at noen i ettertid som ikke har noen utdannelse som gravør har hatt seg et forsøk. Ikke til å tro hvor dårlig ide d viste seg å være:) Tipper den gullmalingen snart regner bort også.
 12. Harepusmotivet inklusiv bakgrunn er nok det verste forsøket på en gravering jeg har sett... åpenbart brukt ressurser på tre og gravering ellers. Men ødelegger jo absolutt all tillit til hagla. Men mistenker at det motivet er påført hjemme i boden etter at eier fikk den i hus. Samsvarer ikke med hagla ellers, sånn ved første øyekast da:)
 13. Sender du linken asap? ....
 14. Noen burde laget en tråd om hvor fint livet med en 525 er neste prosjekt d mas...?
 15. Tror de fleste som skyter litt med hagle velger litt mer driftssikre hagler av anerkjente merker. Fordelen med disse du nevner er at de er rimelige som ny. Men da har man garanti. Når man kjøper brukt er man litt mer utsatt uten garanti osv. Det er langt lettere å anbefale brukt beretta eller browning. Angående cast ( som er d minst kritiske av alle stokkmål) så er det lettest å gå for en brukt halvauto med shims. Men igjen av et anerkjent merke. Ikke sikkert at det blir så mange tusen ekstra. Dyrt å jakte, trene, kle seg opp osv. Jeg ville nok gått for en OU, men litt avhengig av type jakt
×
×
 • Create New...