Jump to content

hovdeknuten

Members
 • Content Count

  553
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

hovdeknuten last won the day on May 12 2018

hovdeknuten had the most liked content!

Community Reputation

108 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Toz er en kul hagle, litt som månelandingen til Stoltenberg, bare mye bedre. Når staten går inn for å lage hagle, da kan det bli bra. Men innholdet, selv med de ressursene som er spytta inn er det ikke alltid lett å lage en hagle av eksepsjonell kvalitet. Ikke minst når den i utgangspunktet ble gitt bort, og veldig få kunne eller noen gang ble solgt. Og hva kan man egentlig klage på da? Det ble desverre litt som Tsjernobyl, de (Sovjet) kunne lage atomkraftverk, men de var likevel litt billige om man sammenlignet med det som stod utenfor Sovjetunionen.
 2. Det kan nok diskuteres, det er såpass mange gode hagler å sette klørne i. Jeg definerer heller ikke Toz til å være av høyeste kvalitet. Kassa er ikke akkurat dreid ut av et stykke stål, og har ikke den noen relativt billlige slagfjærer som ikke bare er vanskelige å få tak i, men mest minner om en bøyd stålvaier? Muligens i sjiktet godt under Merkel. De fleste er nok enig i at Baikal heller ikke kommer opp der, de er hva de er, og det er ikke høyeste kvalitet, og de har definititv hatt noen årganger med elendig kvalitet. Vi må da minst forvente chopper eller demi lump konstruksjoner, de må ha stokkbolt, og en forlenget tang som forsterker grepet. De må kunne bestilles på mål, eller tilpasses til hver enkelt fra lev, ha en konstruksjon som har bevist kvaliteten over tiår. Helst over 50? Og man må kunne bestille løpslengde ribtype korn grep. Og å få tak i deler uten særlig problemer. Først da begynner det å ligne noe:)
 3. Når noe gjøres for hånd, er det en kontinuerlig vurdering basert på erfaring og kompetanse, ikke fra a til b. Sammenlign det med et håndfilt løp, og et masseprodusert løp, uavhengig av hva noen tror, må man med cnc løpet ta høyde for at maskiner gjør feil. Det og at man som regel i masseproduserte løp må ha plass til utbyttbare choker, gjør masseproduserte løp tyngre, med en helt annen følelse. Men det er klart, cnc kan gjøre grovarbeidet, før man går over til håndarbeid, dette er gjort for å lette arbeidsmengde og holde prisen nede selv hos Fabbri HH og andre høykvalitets leverandører. Men å tro at maskiner kan lage et løp med samme kvalitet og toleranser like sikkert som et håndfilt og menneskekontrollert løp er vi langt unna.
 4. Purdey bygde deres rykte basert på våpen som var fantastisk bygd, elegante, og sannsynligvis deres største salgsargument, ekstremt godt tilpasset den enkelte kunde.
 5. Tro flytter fjell. Men det er klart, de ser pene ut. Prisen er bra nok til å være i Norge, man må bare ikke se hva ammoen selges for i uk. Påstander er det nok av i våpenbransjen men diamond shot er muligens de peneste hagl jeg finner. Forresten har Gamebore noen grouse extreme. Og de må være den peneste haglammoen jeg har sett noensinne.
 6. http://www.positiveshooting.com/NewB525.html
 7. Eller GMAX. Du finner lite via nettsidene. Men de tar inn, og fører gamebore. Men de er tom på lager for den jeg viste til. Mulig en kan få de til å sende med det en vil ha ved neste forsendelse fra Gamebore. Mener jeg har gjort det før:)
 8. Strålende! Nå er jeg for en gangs skyld ute etter en med plastforladning med hagl i uk 5 eller us 6. Gamebore pigeon extreme, med hagl på 2.8 mm og 34 gr hagl, ser ut som en potensiell kandidat til mer enn duer. Har vi testa den:)? En utsalgspris på 180 for 25 er ikke avskrekkende. Skuddbilde i mi 18.8 hagle så fin ut, den stakkars kråka som kom bort for å titte på ca 30m likte den ikke.
 9. Jeg har hatt en tyrkisk 870 kopi, Weatherby, den gikk en god del tusen skudd uten klikk, eller feilslag. Har skutt rypedouble med den, men også bommet uforståelig. Slik at det må skyldes tyrkisk masseproduksjon...nå er sikkert ikke 870 noe vidunder balansemessig uavhengig av produksjonsland, men å barke rundt på fjellet med de 2.9 tyrkiske kg var jævlig slitsomt!! Det er ikke så rart at en hagle under 15000 vinnes av tyrker - Men det må da finnes bedre hagler i samme kategori fra selv Italia, men hvorfor ikke SP1 selges til 14999 og vinner slike tester, er meg et mysterium.
 10. CNC maskiner kan kun lage det man plotter inn. I utganspunktet ikke noe man gjør for å lage noe unikt. Eller individuelt,men for å pumpe ut kvanta. Å lage noe unikt med CNC blir veldig kostbart. Da man må gjøre siste del for hånd uansett. Konstruksjonene som har bevist seg selv i generasjoner må håndlages. Og baseres på utdanning kompetanse og tradisjon. Man kan ikke lage en Purdey utelukkende med cnc. En Beretta SP1 eller Field3 ja. Men det er konstruksjoner tilpasset maskiner, med de kompromissene både pris og fornuft tillater.Om CNC var løsningen, hvorfor kopierer tyrkerne SP1 og ikke Purdey eller Browning? Hva har egentlig masseproduserte cnc produkter bevist og hvor lenge? Blaser feks, ser ut som et bra cnc produkt. Men har noen her veid kaliber 20 pipene? CNC kan lage våpen av høy kvalitet, men ikke høyeste. Iallefall ikke på lang tid. Sannsynligvis aldri. Best guns er fritatt fornuft utifra dagens tankegang. Å lage noe bedre blir vanskelig rett å slett fordi man må spørre seg bedre enn hva? ...
 11. Når du bestiller ei høykvalitetshagle så kan du selvsagt balansere hagla etter preferanse innefor rimelighetens grenser.Men hovedtyngden kommer fra kassa og mekanisme. Ikke foran eller på løpet, eller bak inni stokken.
 12. Her kan man se samme avtrekk, men i kal 20. Fra en B25. V Brownings perfekte rekylopererte avtrekk. Mye er likt. Prinsippet identisk. Funker fint. Så å si uknuselig:)
 13. Blir ikke det litt vinglete? Litt som dem som ønsker seg hagler i titan? En høykvalitetshagle må ha litt vekt i seg. Men på de rette stedene, uten balansevekter og slikt. Valnøtten må plukkes ut for styrke, skjønnhet og rekylopptak. Så jeg tror Stål og valnøtt er nok. Litt komservativ må man få lov å være. Problemet med masseproduksjon blir at feks balansevekter er der for at man ikke har noen som balanserer hagla utifra kassa og valnøtten. De vektene blir raskt på feil sted for balansen feinschmekerne behøver. Det er jo nesten umulig å lage nye høykvalitetskonstruksjoner. Det er slutt på de tidene hvor en person kunne alt. Og vi er nok der hvor det meste av kruttet angående haglekonstruksjon (ou/ss)er oppfunnet. Og på sitt beste vanskelig kan forbedres. Benelli skal forresten ha for forsøket...men å trumfe gjennom noe særlig revulusjonerende blir av utallige årsaker umulig. Det er klart at tiden for best guns er over for hvermannsen. Den kvalitet en arbeidende mann kunne få om han sparte noen mnd på 60 tallet, er over. Idag vil man som oftest kjøpe våpen som er laget utifra garantien. Eller så nærmer vi oss det. Hvor lenge er en tyrkisk Beretta kopi ment å vare? Jeg synes iallefall det er en fin tanke at man kan få et håndlaget våpen etter egne spesifikasjoner som garantert vil vare livet ut, muligens 1000000 skudd om man har såpass tid igjen. For mindre penger enn en Rolex.
 14. Ble mest glad for å se skikkelig stokkbolt. For skrujern:)
×
×
 • Create New...