Jump to content

hovdeknuten

Members
 • Content Count

  670
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

hovdeknuten last won the day on May 12 2018

hovdeknuten had the most liked content!

Community Reputation

132 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. hovdeknuten

  Våpen

  Browning 525 new game one, ev sporter utgaven med 76 cm løp. Trenger ikke vurdere så mye mer enn det. Om det koster for mye med ei ny børse til den prisen, så ville jeg spart opp penger. Det finnes mye bra brukt, men den 525 har lettere løp enn tidligere B/M. Og er den beste masseproduserte Browning noensinne. Men jeg ville byttet ut chokene som følger med, jeg gikk for titanchoker fra Teague. Skeet 1/4 1/2 og 5/8. De stikker litt ut fra løpet og er enkle å etterstramme / bytte ut for hånd. Muligens ruster de ikke så lett fast heller:) Fikk langt bedre og mer korrekte skuddbilder med disse.
 2. http://www.browning.no/produkter/skytevapen/automathagler/browning-a5-one-sweet-16-71ds.html 2.6 kg
 3. hovdeknuten

  Benelli 828 o/u

  Part of the journey is finding out for yourself what you enjoy the most and what suits you. There is no reason for anyone to deprive themselves of that part of the journey. Sitat Prins Harry
 4. hovdeknuten

  Benelli 828 o/u

  Håper du kommer med en oppdatering og med litt synspunkter etterhvert som du har fått brukt den litt. Det er uten tvil et kult valg da, om du går for den. Andre som har den burde gjøre det samme, da den som sagt har fått et rykte på seg som kansje ikke stemmer lengre? Den gjorde iallefall et forsøk på å finne opp kruttet på nytt da:)Og er det den du har lyst på så blir du sikkert ikke fornøyd med noe annet?
 5. hovdeknuten

  Benelli 828 o/u

  Jeg hadde ei hagle på 3.7 kg som jeg brukte på rype samt skogsfugl som føltes lett å lugge rundt på tur. God å skyte med var den også. Jeg gikk også en helg med ei pumpehagle som veide 2.9 kg, men den var grusom å bære rundt, fortung som den var, vinglete og ikke minst vond å skyte med. Nå er nok den Benellien langt bedre balansert enn pumpa. Men rekyl er aldri bra, uansett hvor gøy det kan være. Men at den kan være komfortabel å skyte med litt lettere rypeladninger tror jeg. Men ankepunktet er vel nettopp rekyl, og for noen designet på den Benellien. Samtidig tror jeg annenhåndsverdien er litt svak. Om du skulle angre deg. Det finnes tryggere kjøp der ute. Men har man lyst har man lov:) Forresten enig ang søylen, kjøpte ei ny sjøhagle der, og de forer meg på kvalitets ammo til gode priser
 6. Fordelaktig at det løpet ikke er chromma, da det er langt lettere å fikse slike bulker da.
 7. Bolt og låsebolt er ikke det samme
 8. Skal se om jeg orker, disse problemene med OU og tendensen til å skyte seg løs, ble ordnet av Browning før 1925. Det handler kort om forholdet mellom kasse, bolt og øverste løp. Bolten i en Browning har en bæreflate 2 eller 3 ganger større enn en vanlig bolt. Posisjonen på bolten kan kun økes til et vist punkt uten å avrunde løpsenden og kassen for å mathe radiusen. Noen konstruksjoner har bolten plassert opp mot det ekstreme for å hindre stress på øverste løp under avfyring. Merkel bruker til og med låsning på topp... Browning avfeide denne praksisen med å avfyre B25 med låsbolten tatt bort. Med den praktiske tilnærmingen at største grunn til slutasje på bolten ikke kom fra avfyringen, men røff åpning.
 9. Når skudd avfyres så føres løpet mot kassen. Låsningen i en OU holder kun løpet på plass etter at skuddet er avfyrt. Stivhet, styrke og mindre påkjenninger går til fordel for OU. En SS er mer utsatt for belastninger under avfyring.
 10. Endelig noen som biter på. Fin artikkel: https://m.facebook.com/YardleyShooting/photos/a.119092128166095/995341670541132/?type=3
 11. Helt klart det som betyr noe, har en kompis som er veldig glad i sin Fausti, jeg synes den er fint balansert, men den har faste choker. Men årringene på stokken kan forsvinne om du må pusse og olje den opp igjen:)
 12. "Only through the smart combination of premium materials, indestructible design and dynamic elegance, top-class over and under shotguns are born. If a sensational swing-through behaviour then meets an extremely crisp trigger, the formula for successful hunting is created or just simply called the Sauer Apollon" Det der var fra pr avdelingen, men det er som du sier en Fausti. Fausti er bra de,men jevnheten i produksjonen er ikke som de beste i prisklassen.
 13. hovdeknuten

  Gamle børser

  En Boss laget av 50 prosent tyrker:)
 14. hovdeknuten

  Gamle børser

  Sannsynligvis fransk valnøtt. Nå er vel det meste tyrkisk. Jeg tror begge er ekte fransk paradox uansett.
×
×
 • Create New...