Jump to content

hovdeknuten

Members
 • Content Count

  624
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

hovdeknuten last won the day on May 12 2018

hovdeknuten had the most liked content!

Community Reputation

121 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Klarte ikke dy meg... Nei, det er de absolutt ikke. Men ja, enkelte har en solid hengslebolt, men mangler ellers alt.
 2. Helt klart Browning B525 new game one. Beste sjøfugl hagla jeg har.
 3. I gode gamle dager, så var det kun løpslengde, rib tykkelse og stokkmål som normalt avgjorde en slik kategori. Samme hagla kunne likegodt bli en utmerket jakthagle. Liker den som jaktvåpen bortsett fra løpsvelger plasseringen. Synes egentlig at den ville vært bedre uten løpsvelger, uten mulighet for å velge løp. Bare en helt uproblematisk avsikring uten slark. Kan det gjøres bedre? Må isåfall være om den kunne kommet til landet med bedre choker og en game forend som f16. Men det løses med litt puss og noen choker fra teague. Krieghoff, Perazzi?
 4. De fleste har jo egentlig kun erfaring med et fåtall forskjellige merker/modeller. Så å få noen ordentlig reell feedback på så mange hagler og kategorier tror jeg blir vanskelig.
 5. Er du helt sikker på at den er i 12/70? Ikke skyt stål, sideliggere er svakere enn OU. Og en eldre lett sideligger er ikke laget for stålammo, den er laget for å skyte bly. Hold deg unna alt med HP, Extreme, eller lignende markedsføring på ammo pakka som antyder litt ekstra futt selv om det er bly:) og selv om den har rett kammerlengde. Muligens kan noe slikt passe:https://gamebore.com/uk/cartridge/game/regal eller https://hagleskyting.no/produkt/hull-haglepatroner/jakt-bly/imperial-game-1265-28g-bly Lett hagle gir selvsagt mer rekyl enn en tyngre. Men hold deg under 30 grams ladninger, 28 er nok mer passende jaktpatroner. Du kan likegodt bruke noe annet om du skal bruke mye tid på leirduebanen enn den Belgieren. Det er i utgangspunktet kun et jaktvåpen. Men ja, bly gir minst rekyl av alt. Enkelte svake stål leirdueskudd er ekle å skyte med. Godt mulig de jeg viste til er mer komfortable enn hva du brukte. Men dobbeltsjekk kammerlengda. Kolbekappe kan hjelpe, men du må heller finne rett ammo, det er nok der du har mest å hente... ! Faktisk handler absolutt alt angående rekyl i ei hagle om hva du putter i av ammo. Problem med rekyl, kan i tillegg til feil skyteteknikk, handle om at hagla ikke passer deg. Det kan også være en kombinasjon av samtlige faktorer nevnt.
 6. Under masse skitt? Jeg tror det er noe der:)
 7. Trangeste patronen jeg har testa, fin fin sverm på 25-50 m. Holder unormalt godt sammen nesten uavhengig choke.
 8. Jeg ser schou selger BP mythos til 19.90 stykket. Jeg tviler på at det er nødvendig å gå så høyt. Gamebore ligger vel rundt 200 per 25. Og er nok premium for meg. ELEY VIP 36 gram 2.75 fikk jeg for under 8 kr. Ikke mye å klage på...GB pigeon extreme 34 gram 2.8 mm holdt sammen på ekstreme hold. Synd den er utilgjengelig. For den var virkelig ekstremt god.
 9. Det er et poeng med tro. Sammen med hva man opplever under praktisk jakt. Men 340-350 synes jeg er altfor lavt. Til alt annet enn rype på korte hold sammen met relativt grove blyhagl. Utviklingen av ammo har vært formidabel. Og om børsane er blitt dårligere, har iallefall ammoen blitt bedre:)
 10. GB diamond shot, bra hastighet, kverner igjennom all annen bly ammo jeg har forsøkt.
 11. Neida. Du kan ha høy utgangshatighet på 2m, mens hastigheten ikke ses på 25 m, hvor balansert premium ammo oppviser høyere hastigheter til tross for litt lavere utgh. Det kan se stilig ut med voldsom utgh. Men om haglene deformeres, trykkes sammen under avfyring. Så opprettholdes ikke hastigheten like godt. Vi kan gå utifra at dyr ammo tar mange av disse valgene for oss. Det er jo ikke vanskelig å få til høy utgangshastighet billig. Men det må følges opp med gode komponenter ellers. Høy utgangshastighet må følges opp med ellers dyre komponenter. Om det er verdt det må hver enkelt sjekke selv.
 12. Høyt smell med kraftig rekyl sier ingenting om hastigheten som opprettholdes på 25 m. Premium patroner kan man forvente er balanserte. Når jeg sammenligner jaktpatroner er det ofte en del subjektivitet ute å går angående rekyl. Når jeg opplever en patron som behagelig å skyte med, men likevel pulveriserer blyhagl mot stålplata på 40m så er det en viktig faktor. Noe som jeg opplever oftere med dyr ammo enn med rimelig. Hvordan forskjellig krutt akselererer særlig semitunge ladninger er stor, og merkbar.
 13. Topp ammo, gir bedre hastigheter særlig over 25 m. Med mindre rekyl, og en penere sverm til tross for økt hastighet. Det er iallefall det du bør forvente...
 14. Flammeherding med en lett pen og dekkende rose and scroll under vil være min favoritt. Lenge etter at flammeherdinga er borte er det fortsatt et pent våpen. Patina av bruk, sålenge det ikke går ut over funksjon, er bare et pluss hos meg. Og det er vel ikke noe som oppnår pen patina så kjapt som flammeherding? Coin finish får frem gravering bedre, og endrer seg minst ved røff bruk. Og er heller ikke å forakte...
 15. Old coin, er ikke det bare slik det blir seende ut etter at flammeherdinga er slitt eller polert bort:)
×
×
 • Create New...