Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

hovdeknuten

Members
 • Content Count

  386
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

hovdeknuten last won the day on May 12

hovdeknuten had the most liked content!

Community Reputation

65 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. hovdeknuten

  16/70 Bock m enkeltryck

  Jeg kjenner jo ikke til den Rizzinien, men det er jo som du er inne på, hun vil garantert bli fornøyd, kvaliteten ser fin ut. Jeg tenker løpslengden er viktig ja. Om du må korte ned stokken, passe på at den ikke blir for fortung å dermed oppleves tyngre enn den er? Muligens 68 cm løp ikke nødvendigvis blir for kort for hun?
 2. hovdeknuten

  16/70 Bock m enkeltryck

 3. hovdeknuten

  16/70 Bock m enkeltryck

 4. hovdeknuten

  Browning.

  Mangler den rib? Uansett,jeg lefler med tanken om å levere hagla til din far inn til børsemaker for service, restaurere stokken, skjære opp nettskjæringen, og tilpasse stokken til meg:)
 5. hovdeknuten

  Browning.

  Veldig fin hagle. Det er jo en litt glemt skatt. Den slo vel aldri helt an, ikke på grunn av hverken skyte egenskaper eller kvalitet. Det ble vel laget i underkant av 70000 før modellen ble skrinlagt. Den var dyr å produsere. Hver del er maskinert ut av et stykke stål og eller aluminium, som fars A5, og kostet ny mer. Grunnen var nok heller at i enkelte land tillates det mer enn 2 skudd på jakt, og som sagt pris. Din ser ut som stålkasse, med en magnet kan du avkrefte/bekrefte det, om stål sitter magneten kraftig fast i kassa.
 6. hovdeknuten

  Hagle til ekspedisjoner

  Det er to mennesker i en skog,og så støter de på en bjørn. Den ene begynner å be, den andre begynner å snøre støvlene sine. Den ene spør den andre. "Hva gjør du? Du kan ikke løpe fra en bjørn." Og den andre svarer: " Det behøver jeg ikke. Jeg må bare løpe fra deg."
 7. hovdeknuten

  Hagle til ekspedisjoner

  Om jeg skulle hatt ei pumpe til noe sånt, og jeg skulle måtte leve med den i ettertid, og som et minne om en fin fin tur, helt klart tatt den ut og kjøpt en BPS. Og for moro skyld i kaliber 10:)
 8. hovdeknuten

  Hagle til ekspedisjoner

  Pumpe på småvilt er ikke noe særlig gøy, eller effektivt...
 9. hovdeknuten

  Hagle til ekspedisjoner

  Browning BPS er fin. Stålkasse, og om du vil...kan du få den i kaliber 10. Koster å sende våpen frem og tilbake. Om budsjettet er stramt, så lønner det seg å kjøpe på stedet. Og selge den til første og beste kar før hjemreise. Eventuelt gjøre en avtale med våpensjappa om retur etter ekspedisjonen.
 10. hovdeknuten

  Matt stokkolje

  Om utgangspunktet er en oljet stokk. Noe jeg antar siden du sier du vil beholde den matt... om du behandler en stokk nok ganger, vil den bli blank. Det gjelder også kokt linolje. Dagens masseproduserte trestokker er så tørre at å fukte det opp med olje, og særlig kokt linolje vil ta laaang tid. Personlig synes jeg ikke det viktige er om den er blank eller matt. Som regel er den noe midt imellom. Hovedmålet er er en stokk som er mest mulig resistent mot fuktighet. Og der scorer en blank finish bedre. (Mer olje, flere behandlinger, mer polering osv) en oljet stokk tiltrekker seg skitt, om du før jakt bruker en god våpenvoks som tillegg. Vil du kunne slippe unna med mange lag olje og en blank finish. Når det er sagt foretrekker jeg en perfekt porefyllt og oljebehandlet blank klar stokk. Med voks:)
 11. hovdeknuten

  Test av haglepatroner

  Ser ikke helt poenget med 38 gram ut av det der lille hølet, om hastigheten er lik så antar jeg rekylen er frisk nok...
 12. hovdeknuten

  Test av haglepatroner

  Eley VIP. En av mine favoritter i kaliber 20. Går også opp i 32 gram i 20/70. Det er helt klart trangt da man ser litt luguber stjernebrett relativt ofte.
 13. hovdeknuten

  Kina eller Tyrkia - Pest eller Kolera?

  I like måte. Min onkel solgte hammere som unge. Han plukket bort made in Japan ettersom ingen ville ha japsekvalitet. En tyrkisk 686 kopi kan uten tvil lages rimeligere i Tyrkia og av samme eller bedre kvalitet. Italienerne holder på å gå konk. Ta en titt på nyere Berettaer av lav grad. Ikke kvalitet.
 14. hovdeknuten

  Kina eller Tyrkia - Pest eller Kolera?

  Tyrkiske hagler må nå innleveres av fabrikk / importør for CIP trykktesting før de kan selges innen EU. Det vil i praksis også gjelde for Norge. Om man tror det ikke vil øke sikkerheten og kvaliteten på Tyrkisk produksjon så er det helt greit for meg:)
 15. hovdeknuten

  Kina eller Tyrkia - Pest eller Kolera?

  Fin diskusjon, men om du mener jeg dummer meg ut, så kan jo jeg si du er dum! Forklar meg heller hva du mener med kvalitet, om ikke en skikkelig trykktest er en del av det? Særlig når vi snakker om de billigste haglene som produseres:)
×