Jump to content

hovdeknuten

Members
 • Posts

  835
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

hovdeknuten last won the day on May 12 2018

hovdeknuten had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hovdeknuten's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

183

Reputation

 1. Det bør iallefall ikke kompensere for trening. Jeg har skutt de siste 2 sesongene med samme patron. En 36 gramsladning i uk5. 12/70. Den er rask, litt frisk. Men har balansert den til mine 120 kg. Og en sterk god passe tung OU. Til rype kunne den selvsagt blitt voldsom, men lar jeg rypa fly litt så går det veldig bra. Ikke ei rype ødelagt sålangt. Så alt vel. Jeg skyter med skeet choke i 1, 3/8 i toern. Selv skarven detter på 30m dau i smellen. Men jeg testa flere 12/70 ammo da. Og denne satt så fint et skuddbilde at det var og er en fryd. Bestilte flere 100 jaktskudd. (500) Og har for et år eller to til. Men å lugge rundt på tyngre patroner enn 36 gram på norsk jakt, det har ikke jeg noe interesse av. Mange fordeler av å bli vant til en patron. Det anbefales!
 2. Skal ei hagle komme raskt opp må stokken passe. Og så må man trene. Helst på stillesittende mål på forskjellige hold. Men jeg tror definitivt ikke jeg ville skutt noe kjappere med ei kort hagle med aimpoint. Vil tro at etter første skuddet sitter viltet ikke lenger stille, og oppfølgingsskudd blir bedre med normal løpslengde og et korn Viktig med rett ammo med passe dekning på de holda du forventer. Om løpet er 68 eller 76 spiller liten rolle for meg selv i tett skog. Har aldri hatt noe problem med å navigere meg gjennom skauen. Og jeg er større enn hagla. Minimum lengde er vel ca 40?:)
 3. hovdeknuten

  Marca Mundial

  Er nok ikke mange som har inngående kjennskap til den produsenten. Det man kunne fått mer ut av var å gjennomgå børsa og sagt noe om konstruksjon. Ellers er jo den artikkelen beskrivende utifra spanske våpen generelt.muligens er d noen som har skrevet en bok om emnet?
 4. hovdeknuten

  Marca Mundial

  https://www.chuckhawks.com/spanish_shotguns.htm
 5. Er vel kun Browning BPS som har stål i kassa. Ellers er dagens std utelukkende kasser i aluminium. Noe som ser ut til å fungere utmerket. Så tror ikke problemet er materialbruken. Men finish. Og hva som tolereres av Mossberg. Det finner du ut ved å kreve nytt våpen:)
 6. Hvis ikke det har noen betydning, hverken sikkerhetsmessig eller funksjonsmessig, så blir det nok opp til selgers godvilje å godta det på reklamasjon. Mye styr, så kan hende de stritter imot med gode motargumenter. Det viktigste er at du har fått påpekt det overfor selger. Og er d egentlig en reklamasjon når hagla åpenbart funker? Jeg tror ikke det. En fin OU eller en BPS som markedsføres som det "fineste" av sin type, ja. Men markedsføres 500 på det vis? Spørsmålet er om Mossberg gremmes så mye at de gir deg et nytt?? Tror du kan få nytt eller ny del, men som sagt mest på godvilje fra selger eller importør.
 7. I hvilket land produseres de?
 8. Er laget for å være rimelig, så ikke forvent kvalitetskontroll som tar hensyn til estetikk. Sålenge den har alle stempler iorden og den funksjonerer som den skal så er den akkurat slik den er tiltenkt.
 9. Relativ dyr da, i forhold til forrige gen SP. Som man kan få for ca 17000 Og et solid prishopp, for minimale forbedringer? Hvor god deal Beretta er blitt om det er slik det skal fortsette må hver enkelt bestemme sjøl. Selvsagt et godt våpen. Og i d store bildet ubetydelig i det totale kostnadsbildet vil jeg tro. Men Beretta er jo ikke akkurat noe røverkjøp lengre. ( er noen tiår siden d) Og vil tro man ikke trenger å blø mer enn nødvendig. Men jeg ville heller ikke brukt mindre en 17000 på ei ny ou hagle:)
 10. Aktive hørselvern er ok, men du klarer deg fint uten! Beskytt hørselen ja, men d gjelder ikke bare med børsa. Like mye på dans, konsert og med walkman. Eller når du hører på gramofonplater. Jeg bruker ikke hørselvern på støkk. Men ellers i livet når d er behov. Kjøp kvalitet, dyrt, nytt, fremtidssikkert. Så kan du heller kjøpe gammel børsemakerkvalitet, og dingser ved neste korsvei.
 11. Jeg synes du burde kjøpe en ny Beretta eller Browning. 12/76. Og godkjent for stål. Men dropp dyrt hørselvern, goretex, snus og alt som frister og koster. Når du har fått hagla i hus er du nok fornøyd. Alle andre kostnader og investeringer knyttet til jakt og trening tar du etterpå:)
 12. Største problemet med Baikal er stokkmålene. Kort og lav kolbe. Finner du rett så ok. Men noen er grove både i tresort og finish . Kompisens Baikal er fin. Men de fleste jeg har kommet ut for er noe helt annet enn d som han har. Og må være en billigutgave av Baikal som jeg vil tro de fleste som anbefaler dem ikke har...
 13. Det skal jeg gjøre. Har store hender, så d er i grepet jeg har de største forventningene, det gjelder både foran og bak.
 14. Ikke en dum ide, ser at prisen for ei tilpassa kolbe vil ende på ca 13000. Men jeg kommer til å matche d med en ny forstokk i tillegg. Manglet et nytt prosjekt. Så da er denne ballen i gang. Mye man kan få gjort i stua for tiden:)
×
×
 • Create New...