Jump to content

hovdeknuten

Members
 • Content Count

  709
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

hovdeknuten last won the day on May 12 2018

hovdeknuten had the most liked content!

Community Reputation

149 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 🥳 stålammo er forresten beskyttet av en plastwad, slik at stålkontakten med pipa er minimal eller ikkeksisterende. Enkelte haglmaterialer er ekstra harde som kan slite på løpet om de oppnår kontakt, men som oftest er de omslutta av superwads som nesten eller ikke åpner seg før på 20 m for å forhindre dette, min erfaring det da, men jeg skyter kun stål på bane. Og der er det ikkeno problem med stål uansett. Små hagl, lavt trykk osv. Nyere løp er som oftest chromma, og de bør motstå løpsslitasje bittelett bedre? Men å slite ut et masseprodusert løp kun ved skyting er nok tvilsomt i praksis. Jeg ville vurdert noe annet enn stål på jakt, bismuth/vismuth eller hva med bly? Bly slugs er fine greier. Amerikansk HP ammo i stål holder jeg meg langt unna...det samme gjelder finske produsenter:) jeg holder meg stort sett til sivilisert britisk ammo. Ev hjemmerulla:)
 2. Låskassa er sterk nok, det er ikke noe problem. Kammerlengde må du ikke overstige selvsagt! Så da gjenstår kun løp. Og det er der choke osv kommer inn i bildet. Det er i choken på slutten av pipa harde haglmaterialer kan skape elendighet...
 3. hovdeknuten

  Garmin Xero S1

  Den var ny for meg, ikke minst at Garmin drev med slikt. Artig
 4. hovdeknuten

  Shotcam

  Vil bare nevne at 21 juni så vil det komme 100 euro avslag på disse. Bestill fra Irland...
 5. Av den jeg har sett i aksjon, så er trebiten full av porer som trekker fukt, den mangler oljebehandling, det som er der forsvinner første uka i jakta. Så oppoljing bør legges inn i budsjett, ikke den store kostnaden, men skal der gjøres skikkelig så tar det litt tid. Men absolutt mulig. Løp og låsing er bra, stokkform passer de litt store karene. Det som viser mest at det er en enkel grei børse fra tyrkia er mekanismen, løpsvelgeren er svak. Den kan hindre skudd innimellom da den blir liggende imellom. Avsikringen er tung, og delene er billige. Ikke akkurat maskinert ut av kvalitetsstål. Avtrekket er er mekanisk, noe som kan gi dobbeltskudd etterhvert som den slites.
 6. Ser ut som den har fint treverk, ganske fint laser gravert, monte carlo stokk, med justerbar kolbekam. Og et bratt pistolgrep... 17999 er muligens ikke så gale, men alternativ finnes selvsagt. En litt dyrere Bettinsoli. Men hvilken Bettinsoli er den egentlig?
 7. Før måtte man ha to løp eller to hagler til å dekke typisk tidlig eller seinjakt. I fjor putta jeg inn skeet i første og 5/8 i andre løpet tidlig i september:) vanskelige forhold med andre ord:) mange eldre hagler er trange i løpa, og å åpne opp kvalitetshagler er jeg litt skeptisk til. Så jeg har jaktet mye med 3/4 og full. Men å bytte litt på chokene uten å bli manisk etter forholdene er bare en fordel det.
 8. Muligens verst for elgjegere med 6.5...men ja, det finnes iallefall en filtforladning som beskytter løpet mot harde hagl. Jeg ville nok ikke skutt stål i en Purdey uansett hvor sikkert det er:)
 9. Greit å ha en med multi choker. Snart er både plastforladning og BLY igjen fy fy...
 10. Det fine med å kjøpe nytt er jo at man kan vurdere litt forskjellige våpen. Skulle bare ønske det var bedre utvalg i butikkene i Norge, mye ræl... Har man Browning, hvorfor ikke ha litt mere enn den ene std utgaven alle har. Samme gjelder Beretta eller hva det måtte være. Det er stort sett en Baikal et par tyrkere, noen italienere. Ang finn.no : brukte eldre fine våpen, har ofte stokkmål tilpasset en annen tid og skytestil. Det krever litt research/kunnskap og tillit til selgeren man ikke alltid har.
 11. Det er igrunn lite spennende å kjøpe hagler i Norge, man lander ofte på Beretta eller Browning, for hvilke alternativ har man når man skal kjøpe nytt rundt 20000? 525 var et enkelt valg for meg. Men jeg skulle ønske det var mulig å se kaliber 20 med 76 løp av samme modell. Og ikke minst prøveskyte før kjøp. Løpslengde begrenser seg til sporter i 76 eller game i 71. Tragisk. En ideell hagle til fjellrype vil nok bli en kaliber 16, dimensjonert som en kaliber 20 Browning. Med 76 løp og vekt rett under 3.2 kg : )
 12. Jeg gikk med en kaliber 20 på 2.75 kg. Et fantastisk våpen. Passet meg perfekt, nydelig rekylopptak, liten og smekker i dimensjonene. Men ble for rask og lett i svingen likevel, krevde litt for mye kraft for å opprettholde svingen når jeg ble sliten, men uten tvil deilig å bære, noe man til en viss grad mister med str til lettvektere i kaliber 12. Jeg bærer børsa rundt kassa med en hånd, ev i en slags utgangsstilling med begge henda når jeg lukter fugl. Fortunge våpen oppleves mer slitsomme å gå med, godt balanserte med balansen over hengslebolten kan oppleves bedre og lettere å bære. En fortung pumpe på 2.9 kan være et helvete på fjellrype, mens en nydelig håndlaget børse på 3.7kg er en nytelse å dra rundt. Et masseprodusert våpen av god kvalitet som siste 525 og 71 løp gir ca samme balansepunkt. Og gode skyteegenskaper.
 13. Jeg tror en standard vekta kaliber 12 er et ok valg, selv på fjellrype. Jeg ville ikke holde igjen på løpslengde. Browning eller Miroku er jo flotte greier, men hvilken det blir avgjøres stort sett av fysikk. M er lavere i kolben enn B, som ny er M merkelig overpriset i Norge. Så da vil jeg si kjøp Browning:) Siden jeg pensjonerte B25 som sjøfuglhagle kjøpte jeg en ny 525 game one,, artig å se kvaliteten på disse japsehaglene! Den har lettere løp enn eldre masseproduserte B og M. Løpsvekta er litt tyngre enn A1 løpa, men ikke mye. Så har man fordelen av utbyttbare choker. Jeg har satt på teague titan choker som stikker en cm ut fra 71 cm løpet, det letta løpsvekta med 20 gram:) best av alt, det beskytter løpet når en tråkker rundt på vått berg. Og ikke minst bedre skuddbilder enn original chokene.
 14. Jeg vil si at en kaliber 12 på 3350 gram og 71 cm løp er helt ok det. Jeg blir sliten etter et par mil uansett, særlig siste kilometeren ut av terrenget... tror alt under 71 cm er en ulempe for de fleste skytemessig. Det samme gjelder lettvekshagler i kaliber 12.
×
×
 • Create New...