Jump to content

hovdeknuten

Members
 • Content Count

  433
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

hovdeknuten last won the day on May 12 2018

hovdeknuten had the most liked content!

Community Reputation

76 Excellent

About hovdeknuten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. hovdeknuten

  cal 28 tråden

  Sier ikke 28 er ubrukelig:) men at ekte babyframe 28 blir for lette. Og at 28 ere som er laget over kaliber 20 dimensjoner/vekt har en bedre handling. Men mye kan kompenseres med lange fine løp. Sålenge balansen blir for fortung. Men det var vel mest ment hvor mye man skal plage seg med å finne 28 ammo:)
 2. Importøren er generelt sløv på kaliber 20. Så jeg ville bestilt jaktmodellen i kaliber 20 med stålkasse. Og med 76 cm løp. Det er ikke lagervare her på berget. Og tar et år eller to... 525 kommer til sin rett i kaliber 20 og 76 cm løp. Den er smekrere ja, men hvorvidt dimensjonene er lik B25 er jeg litt usikker på. B25 i kaliber 20 er iallefall så perfekt dimensjonert som noen hagle kan bli. Om noen har en 525 i 20 ville jeg likt å sammenlignet dimensjonenene med min B25 20/76...
 3. hovdeknuten

  cal 28 tråden

  Hagler bygget på en ekte 28 er blir ofte alt for lette for god skyting. Og den fornuftige jeger tar i det minste en hagle basert på en 20 mekanisme, med en vekt på 2.7 -2.9. Men da blir vel det like greit å gå for kaliber 20...
 4. hovdeknuten

  Fair hagle 10/89

  Under 7000, men det er jo egentlig helt umulig å svare på uten gode bilder samt specs. Vekt, løpslengde, stokkmål mm.
 5. Det er jo som Sweet 16 med langt løp, 3.15 kg, fin vekt å bære over distanse. 3.3 går bra. Men over 3.8 da det blir ei fin fin andebørse, eller til litt mer stasjonær jakt:) bruksområdet endrer seg, men hagla er nok god som gull den:)
 6. Du har jo iallefall et velfundert prosjekt:) du skal jo iallefall ha testa litt grundig og aller helst i kaldt vær, med chrono og papp, om holdene blir såpass drøye. Haglstr vil jo også påvirke spredningen på lange hold. Jeg har derimot klart meg ok på vinterjakt, med 1/2 - 1/1 boring samt litt testing av ammo på noe mer moderate hold. Og ofte har jeg støkka rypeflokker med litt sniking og overrumpling. Jeg trives iallefall best med å ta de mens de er på vingene. Men jeg er ikke vond å be om de blir sittende å posere:)
 7. Nå er vel både ammo og choke tiltenkt bruk på vill kalkuner, på drøye hold. Og på stille mål ved hode halstreff. Choken er typisk supertrang. Ved jakt på flygende fugl i norge og hovedsakelig treff i kropp og normale hold. Da blir jeg litt usikker på hvor hensiktsmessig ammo og choke er?
 8. Jeg overvåker kompisens tyrker. Den har vært med på jakt i to sesonger. Og et par runder på leirduebanen. Den har ikke kollapset enda. Sikringen er tung, litt kjipt på støkkjakt. Jeg hadde en tråd hvor jeg kom frem til at det ikke finnes noen grunn til at en tyrker kan matche Beretta SP1. Da det er i praksis samme konstruksjon og byggemåte. Dvs 100 prosent cnc. Det som avgjør vil være kvalitetskontrollen og materialer. Men det koster ikke noe særlig. Kvalitetskontrollen på SP1 kan selv en tyrker forbedre. Det finnes nok av eksempler på land med et frynsete rykte, forbedret seg. Og på sikt ble synonymt med kvalitet. Svaret på tyrker produksjonen kommer vel om 10 -15 år, da jeg møter mange jegere med disse tyrkerne til ca 10000. Muligens blir noen av dem like glad i disse som Baikal folket er i sine vidunder hagler:) men jeg holder meg unna begge.
 9. Er det å støtte Russland med et haglekjøp i Norge noe verre eller bedre enn Tyrkia?Jeg er ikke fan av menneskerettighets brudd eller brudd på folkeretten uansett hvem som gjør det. Men å spørre om hva Russland har gjort Norge blir for dumt...Russland er den største trussel for fred i Norge. Reelt en fare for vår frihet. Akkurat nå plasserer Russland ut mellomdistanseraketter med atomkapasitet på norskegrensa. Og dem har brukt nerve gass som snik drap på britisk jord... for ikke å glemme Krim. Jeg forstår at du ikke har mye til overs med Tyrkia, men du kan ikke mene at Russiske produkter er noe mer etisk riktig å kjøpe...
 10. https://www.gsport.no/630705-baikal-j-27m1c-mch-12-76-hagle#342=45420&343=45540 Det er ikke noe salgs forbud på Baikal i Norge. Heller ikke på Tyrkiske hagler. Så hva folk kjøper er mer knyttet til pris/kvalitet enn moral og politisk opplysthet... jeg synes uansett det er bedre å kjøpe tyrkisk, enn russisk. Bedre kvalitet og samvittighet. Iallefall om en må velge mellom pest og kolera. Tyrkia kontra Russland er vel mest pest og kolera. Tyrkia omgangssyke...
 11. En kompis har den. Han er vel godt fornøyd som første hagle. Kvalitetsmessig er den ganske nærme SP1. Og du har et par tusen i lomma om du må innom børsemaker de neste 10 åra. Det fine er at du har et par tusen ekstra til jakt i 2019:)
 12. Med de samme argumentene burde alle eiere av Baikal skamme seg? Ja...
 13. Ikke umulig du får noen meget gode tips når du er der over:)
 14. Jeg betalte 3500 for en strøken tilpasning hos min børsemaker. Han epoksy beddet for ytterligere styrke i tillegg. Dette kan justeres siden om ønskelig. Så jeg ville nok ikke ha vært for opptatt med å det gjort fra fabrikk.
 15. Japansk "light twelwe" er tyngre enn std FN A5, det er nok de harde fakta:)
×
×
 • Create New...