Jump to content

hovdeknuten

Members
 • Content count

  306
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

hovdeknuten last won the day on May 12

hovdeknuten had the most liked content!

Community Reputation

50 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. hovdeknuten

  Mest mulig åpen choke!

  Lurer fremdeles på hvilken patron du bruker.. var å testa litt ammo på papp... på 10 meter har ikke svermen åpnet seg opp nevneverdig , med fiberforladning og mod choke. på 14 m var den 100 prosent større, kontra 10m .. jeg tror ikke noen patron åpner så tidlig som du håper. La fuglen få fly noen meter så blir det lettere å treffe...
 2. hovdeknuten

  Hvilken choke for slugs?

  Farlig å skyte uten choken i iallefall... om du er usikker på hvilken prøv mod-eller 1/2 choke...
 3. hovdeknuten

  Mest mulig åpen choke!

  En negativ choke vil ikke gi en større sverm på 10 m kontra cylinder....
 4. hovdeknuten

  Harryhandel

  Har selvsagt tenkt å gjøre det lovlig. Så denne gang blir det fullt fokus på ammo/antall/verdigrense, blir ikke plass til krutt denne gang:)
 5. hovdeknuten

  Harryhandel

  Aner ikke om krutt er ok. I utgangspunktet kun ammo denne gang. Vurderer likevel krutt om det lar seg gjøre
 6. hovdeknuten

  Harryhandel

  Har vært i kontakt med Sakab. De har BP bly treningsskudd til ordinær pris 65 for 25stk i kaliber 20, samt BP mythos til 1380 for 200 stk, til sammenligning så koster samme antallet tett opp til 4000 nok her på berget. Sakab sender fraktfritt til nærmeste postkontor i sverige.
 7. hovdeknuten

  Harryhandel

 8. hovdeknuten

  Harryhandel

  Noen som har erfaring med ammo handel i Sverige? Skal ha meg en tur dit før jakta, og har tenkt å handle inn jakt og treningsammo. Om noen har noen gode tips og erfaringer med svenske leverandører?
 9. hovdeknuten

  Beretta S 686 spesial

  Du vil finne det som et stempel, under forstokken på løp eller et annet sted skjult fra et sammensatt våpen. Sikkert som to bokstaver eller romerske tall. Om jeg skal gjette har du en std kasse men en sporting modell med 2 korn litt bredere rib og enda tykkere bakstokk laget i 1992:)
 10. hovdeknuten

  Churchill 512 gold s/s 12/76 ERFARINGER?

  Stålpåbud blir det definitivt aldri. Og om det er jakt så finnes det nok av alternativer som man kan skyte med om bly blir forbudt igjen. Spørsmålet er vel heller om hvor mye man vil ofre balanse - skyteegenskaper samt kvalitet-for å kunne skyte stål? Tilsynelatende mange som gladelig ofrer nettopp det:)
 11. hovdeknuten

  Beretta SP1 vs Browning 525

  Tror vi skal være glad det leveres rikelig med LOP på 525. For meg klart fin som den er. Ellers ta en tur til børsemakeren kapp/legg inn cast. Bedre det enn om utgangspunktet var motsatt. Om jeg har noe å utsette på SP1 så er det dagens kvalitetskontroll fra Beretta på grunnmodellene.
 12. hovdeknuten

  Churchill 512 gold s/s 12/76 ERFARINGER?

  Det er jo greit med garanti, men garanti hjelper lite om du sitter der uten hagla i jakta og haren løper i ring rundt hytta....Om OU hagler stiger i pris og daler i kvalitet er en ting... men akkurat den tendensen er enda mer merkbar når det gjelder SS, så jeg er litt skeptisk til den, men jeg har jo ingen erfaring med hverken modell eller firma:)
 13. hovdeknuten

  Churchill 512 gold s/s 12/76 ERFARINGER?

  Er sikker på at du kjøper deg langt mindre problemer og økt eierglede ved å kjøpe en brukt Merkel eller hva som helst annet enn den der. https://m.lauritz.com/da/auktion/aya-goldpoint-kal-1270-boxls-ejektor/i5062572
 14. hovdeknuten

  Beretta SP1 vs Browning 525

  Cast er ikke noe problem, lar seg enkelt og rimelig løse hos børsemaker. Jeg merket ingen forskjell på cast på SP1 eller 525. Men kolben på SP1 var noe lavere. Grepet er noe større/men har bedre fasong og nettskjæring på 525 enn SP1. Forstokken fyller ut min hånd (stor) med 525. SP1 er litt "rar" kortere samt flatere/ tynnere. Se bilder. 525 oppleves og er større i generelle mål. Berettaen er dog bredere i kasse og bakstokk. Høyden på kassen er noe høyere på 525, men det er en god ting like mye som det motsatte. Vinkelen det tar for å åpne/lade opp er mindre på Browning og en fordel ved mye baneskyting. Regulering av løp har alltid vært bedre på Browning. Har et par kompiser med SP1 og Field3 som har forskjell i treffpunkt, mellom øverste og nederste løp. Jeg har aldri sett noe tilsvarende på de Browningene vi har testa.
 15. hovdeknuten

  Beretta SP1 vs Browning 525

  525 stokken har alltid passet meg strålende. Om man er spes småvokst kan Beretta profilen være ok.
×