Jump to content

Bartemannen

Members
  • Posts

    1,641
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

Everything posted by Bartemannen

  1. Du kan med skyte: Fin/grovpistol NAIS fin og grov finfelt, grovfelt og militærfelt hurtig fin, grov og militær standard T96 fin, grov og militær Mulig glemt noen i farta. Du finner alt av reglementer selv på https://www.skyting.no/lover-og-regler/konkurransereglement/
  2. Dødsbo? Kjeltringer med ulovlige våpen? Innbyggere på Svalbard? Ansatte i Forsvaret eller HV personell? Ansatte i Politiet?
  3. Enig. Men da snakker vi om et kontrollert avtrekk i sikker retning. ikke vådeskudd som det refereres til i artikkelen.
  4. Jeg tenker uansett hvem og hva slags våpen så hjelper det veldig godt å holde fingeren langt unna avtrekker. Da er mye gjort.
  5. Her går det unna min venn
  6. Har du kjøpt alle disse riflene nå de siste dagene etter du begynte å spørre om råd her på Kammeret?
  7. Den var rett å slett så grisebillig som det går an. Nesten så man snakker om "kjøp kikkert, montasje og demper, og få en gratis rifle med på kjøpet".
  8. Jakt & Friluft hadde nettopp inne en nydelig fin en til 16.000. Rom for pruting.
  9. https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/687?post=162041
  10. Det er ikke bare på nyttårsaften det smelles på Flekkerøya...
  11. Glock 17 (Glock P80) er uten tvil den pistolen jeg har skutt mest gjennom livet fra 1990 og frem til i dag. Vil driste meg til å påstå at jeg skyter den ganske så bra. Må poengtere at jeg bruker den til militær, NROF og DSSN skyting på den type blinker og skyting som brukes der. Til NSF skyting ville jeg aldri giddet å bruke den. Der bruker jeg Sig Sauer P210. De siste 2-3 årene har jeg til NROF og DSSN skyting gradvis begynt å bevege meg over mot CZ P10F av den enkle grunn at den er mye greiere å putte på rødpunkt sikte enn standard Glock 17 (da tenker jeg ikke på MOS utgaver, men den vanlige varianten jeg har) siden rødpunkt klasser nå er blitt mer vanlige. Overgangen har vært litt tøff. Jeg er ikke helt der enda at jeg skyter den like bra som Glocken. Noen kompiser har lånt CZ P10F'en litt og mener den er bedre enn Glocken. Det jeg "sliter" mest med foreløpig er avtrekket på P10F'en som er enda lenger enn på Glocken. Hvertfall på mine våpen. Men det kommer nok med mer trening.
  12. Om han har dine to våpen på utlånserklæring så tror jeg ikke det påvirker hans egen jaktvåpengarderobe. Jeg tror det bare gjelder våpen du eier. Men jeg er ingen jurist så kan være jeg tar feil.
  13. Alle de anerkjente merkene vil vel tåle magnum rifler? Ville vært rart hvis ikke. Da hadde vel Swarowski, Zeiss, S&B vært out of business for lenge siden. I mellomsjiktet så tenker jeg umiddelbart på Leupold og Vortex. Begge to har vel livstidsgaranti på det meste av sine modeller med en no-questions-asked policy? Og så finner enn noen litt dyrere som Zeiss og tilsvarende brukt i omtrent samme prisklasse.
  14. Folk har forskjellige bruksområder. Og for noen så virker det som kikkert i seg selv er en hobby. Artig det. Har en kompis som samler gamle Marna motorer til sjekter så ikke noe rart i mine øyne å samle kikkerter. Selv bruker jeg kikkert til jakt og turer. Har ingen ekstreme bruksbehov. Forsøker å ha noe som dekker mine behov og ikke mer enn det. Kan jeg klare det med få enheter så topp i mine øyne.. Til jakt hvor jeg bruker en kikkert sele og "spotter" så har jeg en Zeiss 10x42. Har fungert veldig bra til mitt bruk som villrein, gås etc. Finnes mange bedre og mange dårligere. Den andre kikkerten jeg har og sikkert den jeg bruker mest er en Leica Ultravid 8x20 BR. En fantastisk kikkert, og størrelsen gjør at jeg "alltid" tar den med meg. Ligger i midtkonsollet på bilen så jeg alltid har den med meg ellers har jeg en tendens til å glemme den. Var noen som sa at den beste kikkerten alltid er den man har med seg. Litt sånn jeg føler det. Og så har jeg en Leupold avstandsmåler. Mange ganger på jakt som f.eks elgpost så er det eneste jeg tar med meg. Holder greit. Og et Vortex spotte scope. Brukes ikke så ofte. Før når jeg var med på litt langhold så ble den brukt. Og noen ganger på villrein jakt. Ellers stort sett for å sjekke skiver. Disse fire dekker alt for meg. Ja og så har jeg en no-name som jeg fikk som gave. Den er overraskende ok og står ved verandaen i huset. Denne funker greit nok når jeg bare skal sjekke ting fra huset.
  15. Husk at det er ingen menneskerett å verken eie våpen eller ha lov til å kjøre bil.
  16. Ja, har jaktet der i mange år. Vi har et fast terreng som vi ikke trenger søke på, og så prøver vi lykken med litt ekstra jakt via inatur i tillegg. God uttelling i år. På Setesdal- og Ryfylkeheiene er det både liryper og fjellryper så alt etter terrenget så jaktes det med og uten hund. Noen områder (spesielt i Rogaland) har noen år hatt restriksjoner på hund, men som regel ikke noe problem. Husker vi hadde noe jakt i Sauda området for 7-8 år (eller er det kanskje blitt 9-10 år??) siden og den gang var det ikke tillatt med hund, men usikker på om det er åpnet for det igjen der. Men klart at det er ikke ryper i antall som i Nord-Norge. Mine onkler har jaktet i Finnmark i mange år, og bilder og historier derfra frister. Har også en kollega som jakter mye i Troms og Nordland, og de får som regel også mye mer enn oss.
  17. Setesdal Vesthei. Alle 3 områdene vi vant er rundt Rosskreppfjorden med enkel tilgang via båt og med hytte. Vi gjorde avslag på uke 2 i dag, så kanskje den går videre til dere om dere har søkt i disse områder
  18. Denne tråden er IKKE et godt eksempel, og heller ikke representativ for en vanlig tråd på Kammeret. Her er det en eller flere som har snublet på trynet i egen dritt i et latterlig forsøk på å fremskryte sitt eget produkt, og så er de blitt tatt så til de grader i dette fjolleriet. Slik er det normalt ikke her så frykt ikke.
  19. Ikke helt svar på dine spørsmål, og ikke for å gni det inn: vårt lag har fått tilslag på hele 3 søknader i periode jaktuke 1, 2 og 4. Blir litt råflott (og vanskelig å forklare hjemme) om vi skulle slått til på alt så vi begrenser oss til å takke ja til periode 1 og 4, og takket nei til den i periode 2. Klarte akkurat å få det gjennom hos ØK.
  20. Jaktvåpen garderoben er 8 våpen pluss eventuell behovsprøving. Er 1 år + 1 år nå.
  21. Grattis. Griselekker! Lykke til på Vennesla i morgen
  22. På 6 dager har du gått fra å skal ha ny rifle. Helst kort, dempet i 308 via, via, via via til å skrinlegge hele prosjektet. Eventuelt en dobbeltrifle i 30-06 med hagleløp. Vinglete @Finito?
  23. Danseband? Kødda, men den lå så klar til å tas at jeg ikke kunne la være. Beklager på forhånd Aldri feil med et besøk eller telefon til J&F spesielt om man skal ha ny/brukt rifle og/eller optikk. På brukt har de ofte ikke tid til å få de ut på Finn og de har alltid mer inne enn det som sees på nettet. Pluss de er veldig fleksible.
×
×
  • Create New...