Jump to content

Mosjonsskytteren

Members
 • Content Count

  144
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

31 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fikk svar fra våpenkontoret om at det måtte søkes importtillatelse, og den ville han gi avslag på. Denne saksbehandleren har jeg tatt i å lage egne regler i etterkant, men hvordan regelverket faktisk er ang. import av sluttstykker vet jeg ikke. Er bare noen måneder igjen før de blir registreringspliktige i Norge, så om du skal importere noe så haster det kanskje litt. Hvilke sluttstykker er det du leter etter?
 2. Har du en kilde på det? Fant ikke noe på regjeringens sider.
 3. Akkurat dette med "2. ikkje er tilverka med skjefte eller annan innretning som heilt eller delvis dekker oversida av pipa" er kanskje noe vi kunne tatt opp i høringsuttalelsen? Hva er poenget, og hvordan vil dette punktet gjøre samfunnet tryggere?
 4. Det vil begynne å se stakkarslig ut i våpenskapet mitt om både Mini 14 og mine Camp Carbiner skulle ryke... I følge denne artikkelen fra Politiforumet så er ikke Marlin Camp Carbine på PODs liste over halvautomatiske jaktrifler som skal forbys.
 5. Ingen grunn til å hisse seg opp, jeg legger meg helt flat. Du kommenterte noe annet enn det jeg svarte på, men det er vell slik internett fungerer?😉
 6. Dette må være en trykkfeil. Greit nok at om man skal måle pipelengde, så er det pipa man skal måle. Men det gir ingen mening dersom man skal ha noe som heter totallengde dersom det forutsetter demontering av våpenet før måling. Da er det jo ikke lenger totallengde. På samme måte som at våpeneier har plikt til å ikke sette på en foldestokk på et våpen med mindre totallengden ivaretas i sammenslått posisjon, er det også en våpeneiers plikt å sørge for å ha deler på rifla si som gjør at totallengden ivaretas. Dersom man begynner å tulle med dette her kan man jo like gjerne kreve at stokken ikke kan regnes med i totallengden heller, for tenk om den kappes ned eller byttes til en kortere type senere, eller tilogmed fjernes helt. Da blir jo totallengden for kort, så det går jo ikke. Håper dette blir notert og korrigert. Personlig synes jeg hele greia med totallengde burde droppes når man har 40cm pipelengde-kravet, siden man trossalt ender opp med en del ugunstige situasjoner for juniorer og andre som har behov for korte kolber for å nå frem skikkelig. Eneste måten man kan gjøre dette lovlig på , er ved å øke pipelengden, og da blir jo våpenet enda mer uhåndterlig (med unntak av ved liggende skyting med støtte). Men å kreve at man skal fjerne deler fra våpenet før man måler lengden blir tullete. Så jeg forventer at dette er en feil. Dette står i nåværende forskrift også. Les gjerne denne saken om børsemaker Alm, om du ikke kjenner til historien.
 7. Med det argumentet så kan man vell forby absolutt alt som har et skadepotensiale? Dersom vi forbyr alle kjøretøyer i Norge så kan jeg garantere at ingen kommer til å bli påkjørt av et kjøretøy igjen.
 8. Jøss, her har de virkelig gått hardt til verks med tanke på innskjerpinger...
 9. Som en liten digresjon så kan jeg informere om at det finnes noen registrerte Tec-9 og Tec-22 i landet. De ble importert i en kort periode av en butikk på Østlandet før det ble full stopp.
 10. Etter å snakt med Agder politidistrikt, POD, Brownells, lokalt våpenkontor og et ikke navngitt medlem her inne så har saken(endelig) blitt løst, med et positivt utfall. Sitat fra POD: Hva som skjer i ny våpenlov -og forskrift vet jeg ikke...
 11. Om du har kunnskap eller kjennskap til noen som er dyktige med 3D-modellering så finnes det flere magasinmodeller på nett som kan endres til å ta 10 patroner 6,5x55 til ønsket rifle. Min modelleringskunnskap er begrenset, men om du får det designet så kan jeg printe modellen i f.eks PETG til deg.
 12. Ser dessverre ut som dette prosjektet ligger til salgs på Finn?
 13. Hei, Vurderer å selge min Springfield 1911-A1 9mm for å gå over til en annen plattform, og i den forbindelse så lurer jeg på om noen har en formening om hva som kan være en fornuftig salgspris. "Bakeren" har gått over pistolen å har blant annet laget nettskjæring framme og bak på grepet, satt på justerbart baksikte og "strammet" opp sleiden. Følger med 2 magasiner, original koffert og pipebørste.
 14. Ser ut som det kun er de klassene, så da korrigere jeg meg selv og stryker "blant annet" i det forrige innlegget mitt.
 15. Spesialpistol og -revolver blant annet.
×
×
 • Create New...