Jump to content

Mosjonsskytteren

Members
 • Content Count

  131
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser dessverre ut som dette prosjektet ligger til salgs på Finn?
 2. Hei, Vurderer å selge min Springfield 1911-A1 9mm for å gå over til en annen plattform, og i den forbindelse så lurer jeg på om noen har en formening om hva som kan være en fornuftig salgspris. "Bakeren" har gått over pistolen å har blant annet laget nettskjæring framme og bak på grepet, satt på justerbart baksikte og "strammet" opp sleiden. Følger med 2 magasiner, original koffert og pipebørste.
 3. Ser ut som det kun er de klassene, så da korrigere jeg meg selv og stryker "blant annet" i det forrige innlegget mitt.
 4. Spesialpistol og -revolver blant annet.
 5. Har du bransje- eller polititilknytning, eller "synser" du på lik linje som oss andre?
 6. Jeg sitter fortsatt og venter, og er vell ikke så veldig overrasket over at de ikke har ringt. Som nevnt tidligere så er jeg ikke interessert i å komme skjevt ut med småkongene på våpenkontoret, da jeg titt og ofte sender inn våpensøknader. Ønsker heller ikke å tilfeldigvis bli valgt ut til en våpenkontroll. Alle disse påstandene er fakta i mitt tilfellet, bare for å gjøre det helt klart. Roten til "problemet" i mine øyne er at Brownell er blitt pålagt å registrere alle som kjøper pipeemne. Jeg er ikke noe ekspert på juss, men kan POD eller Agder politidistrikt pålegge dem dette uten videre?
 7. En annen "problemstilling" er når en kjøper et pipeemne på f.eks 80cm for å lage en pistolpipe, da sitter en igjen med emne til å lage en del flere piper, selv om man kun har et nummer på pipeemnet. Det er vell som det ble nevnt i en annen tråd, det er kanskje like greit å ikke stikke fingen i vepsebolet når det gjelder våpenkontorets (manglende) praksis i forhold til pipeemner, men siden jeg har fått et våpenkort på emnet så er jeg nødt pirke litt i bolet. Det virker som de fleste av Kammerets medlemmer er uenig i at pipeemner er registreringspliktige, men hvordan skal man argumentere og bevise det ovenfor det lokale politikammeret?
 8. Hva politimesteren "driter i" vet hverken du eller jeg, så det argumentet holder ikke. Selv om du aldri har hørt om noen som har søkt om å kamre et pipeemne så betyr det vell ikke at man slipper å søke? Syns ikke det argumentet holder heller... Det har med tilvirkning av våpenDELER å gjøre, for de fleste er vell enig i at når et pipeemne er kamret så er det en våpendel? Som jeg har skrevet i denne tråden, og i tidligere tråder, så mener jeg at pipeemner er ikke er registreringspliktige før de er kamret, men problemet er at våpenkontoret ikke tolker lovverket slik. Jeg har bedt våpenkontoret mitt om å redegjøre for hvor det står at pipeemnet skal registreres, og venter fortsatt på en telefon fra dem.
 9. Jo det stemmer med virkeligheten, for jeg sitter med våpenkortet mitt foran meg. Brownells rapporterer inn alle pipeemner som blir solgt, det har Agder(?) politidistrikt pålagt dem. Videre så går jeg ut i fra at enten Brownells eller Agder politidistrikt tar kontakt med ditt lokale våpenkontor, det gjorde de i alle fall i mitt tilfelle.
 10. Lov om skytevåpen og ammunisjon m.v. "§ 21.Den som vil tilvirke skytevåpen eller våpendeler til eget bruk, må ha fylt 18 år og ha tillatelse fra politimesteren i det distrikt hvor han er bosatt. Det samme gjelder den som vil tilvirke til eget bruk ammunisjon som nevnt i § 3 for så vidt ammunisjonen ikke går inn under lov om eksplosive varer." Om ikke et pipeemne er en våpendel, så blir den i alle fall det når den er kammret. Forøvrig så er pipeemne en våpendel iflg. mitt våpenkontor. Om du er uenig i tolkningen som våpenkontoret mitt har gjort av våpenloven så er det fint om du skriver hvorfor, i stedet for "tøv".
 11. Kilden er Haugesund våpenkontor, og beviset er våpenkortet jeg har fått tilsendt på pipeemnet. Jeg fikk følgende forklaring, pipeemner var i fritt salg før, men etter at flere av disse pipeemnene dukket opp som ferdige piper i de kriminelle miljøene så ble de registreringspliktige. Skriv gjerne litt mer om hvem i "systemet" som sa at de ikke var registreringspliktig, eller send meg en PM.
 12. For å kjøpe et pipeemne hos Brownells så er du nødt til å sende inn et våpenkort i samme kaliber som emnet, og emnet blir da registrert som en pipe i samme kaliber som våpenkortet du sendte inn. Pipeemner er registreringspliktige, selv om jeg er enig i at de ikke burde vært det. Forøvrig så har du ikke lovt til å kamre et pipeemne uten å ha tillatelse fra politimesteren i det distrikt hvor du er bosatt.
 13. Det har jeg allerede spurt om, men våpenkontoret måtte rådføre seg med POD før de ville ta stilling til om jeg kunne søke.
×
×
 • Create New...