Jump to content

Mosjonsskytteren

Members
  • Posts

    171
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mosjonsskytteren's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

50

Reputation

  1. Sluttstykket var vell ikke registreringspliktig på kjøpstidspunktet, så det er vell uregistrert , og dermed lovlig å beholde?
  2. Liten oppdatering: Har sendt epost til våpenkontoret for få en vurdering fra "sakkyndig" der.
  3. Da har jeg lest litt i Forsvarsbyggs "Sikringshåndboka", og muligens funnet en løsning. Korriger meg gjerne om jeg tolker dette feil. Slik jeg tolker dette så er sikringsklasse 3 høyere enn kravet som står i forskriften, og bør derfor være mer enn godt nok. Denne løsningen krever ingen ståplater, og er i bunn å grunn en vanlig tak/veggkonstruksjon + 3 lag med 12mm kryssfiner. Jeg har allerede 2 lag med veldig tykk parkett i overetasjen og 196x48mm bjelker i etasjeskillet. I utgangspunktet så trenger jeg bare 1 lag med 12mm kryssfiner for å tilfredstille kravet, dersom inspektør likestiller parketten med kryssfiner.
  4. 0,6x1,2m burde gått fint, men blir veldig mye skjæring for å få nok plater i rett størrelse. Alternativt er å sjekke om leverandøren av platene har skjærbord. Takk for tipset, skal lese litt på det
  5. Armeringsnett er i alle fall enklere å bære og klippe til enn stålplater. Dersom jeg river opp parketten i overetasjen så er jeg redd for at det ender i skilsmisse
  6. Prøver å vekke denne tråden til liv igjen. Jeg har endelig, etter mange år, kommet til det punktet hvor våpenrommet skal fullføres. Rommet er i kjelleren, og består av 4 vegger med 30cm betongvegger, og en godkjent dør. Det eneste som gjenstår er sikring av taket. Ser i tråden at 4mm stålplater er likestilt med 20 cm mur og armert leca, og dermed godkjent. Er det noen som har fått godkjent en annen løsning? På grunn av trang tilkomst ned til kjelleren blir det veldig mye arbeid om jeg skal greie å få stålplatene ned i rommet uten å måtte skjære dem opp relativt små plater. Det hører til historien at jeg har vært innom det lokale våpenkontoret for å høre om det finnes andre godkjente løsninger enn det som står i forskriften. Jeg fikk et tørt og lite entusiastisk svar tilbake; "Det er opp til deg å overbevise meg om at taket et sikret godt nok". Ettersom jeg ikke vet hvilken standard de bruker for å definere "tilsvarende styrke mot gjennomtrenging som 20 cm mura og armert Leca" så er det heller ikke lett å regne på om en annen løsning er god nok. Er dette noe som POD kunne svart på kanskje?
  7. Hei, Ønsker å starte med dynamisk skyting, og ser at Sportsskytterlaget Haugesund er nærmeste klubb for meg. Har sendt en melding til haugesund@dssn.no for en drøy uke siden uten å få noe tilbakemelding. Noen som vet om klubben fortsatt er aktiv, og evt. har en alternativ epostadresse jeg kan sende en melding til?
  8. Jeg har ikke et STR-magasin liggende, men dersom det er nok veggtykkelse og plass i magasinbrønnen så kan det la seg 3D-printe. AR15-magasiner kan fint printes, men det er fordi de kan printes med relativt tykke vegger.
  9. Jeg snakket med de for en drøy uke siden, og fikk da dette til svar:
  10. Fikk dette til svar for ca. 2 uker siden:
  11. Jeg snakket med dem i går. Lanseringen er om 3-4 uker.
  12. Takk for tipset Hadde trodd at jeg skulle få litt tilbake på skatten i år, men så fikk jeg en god månedslønn i baksmell i stedet, og da ble dessverre budsjettet til optikk kraftig nedjustert. Begge Campene blir nok med meg i graven
  13. Skal gå til anskaffelse av rødpunktsikte til to av mine rifler, en Marlin Camp Carbine i 9mm og en heldempet Camp Carbine i .45acp. Etter flere kvelder på google og youtube har jeg bare fått mer beslutningsvegring når det gjelder valg av fabrikat og modell. For å si det rett ut så har jeg lite kunnskap og erfaring med optikk. Jeg har konkurrert innen rifle- og pistolskyting i flere år, men da med åpne stålsikter/diopter. Hva skal man se etter når man skal velge rødpunktsikte, og hva skiller de rimeligste fra de dyreste? Siden disse riflene kun brukes til koseskyting på stål og papp på distanser fra 15-75m så sikter jeg meg inn(pun intended) på optikk i lav-/mellomklassen. Hadde håpt på å komme under 2000kr per sikte. Er dette realistisk? Er åpen for både ny og brukt optikk, så dersom noen har et rødpunktsikte til overs så send meg gjerne en PM.
×
×
  • Create New...